وزیر علوم در مراسم ختم شهید طهرانچی: دشمن در ترور دانشمندان ناکام است؛ علم و دانش در ایران بومی شده

حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز سه شنبه ۱۰ تیرماه در مراسم ختم شهید طهرانچی رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی، که در سحرگاه ۲۳ خردادماه به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، ضمن تاکید بر ناکامی دشمن در متوقف کردن پیشرفت علمی ایران از طریق ترور، از اقدامات بینالمللی برای پیگیری این جنایات خبر داد.
سیمایی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دشمن بیش از چهار دهه است که تلاش میکند مسیر رشد علمی جمهوری اسلامی ایران را با استفاده از ابزار ترور متوقف کند، اظهار داشت: این تلاشها ناکام بوده و جای تاسف است که دشمن از گذشته خود درس نمیگیرد.
وی با بیان اینکه علم و دانش در ایران بومی و نهادینه شده و کشور ما مرکز تولید علم است، گفت: تلاشهای دانشمندان ایرانی، به ویژه شهدای علمی که در این جنایت به شهادت رسیدند، نشاندهنده این واقعیت است. مقالات علمی آنها در نشریات معتبر بینالمللی علیرغم همه تحریمها، اثبات میکند که دانشمندان ما با بالاترین اچاندیکسها و ارجاعات، جزو دانشمندان برتر دنیا هستند.
وزیر علوم پیشبینی کرد که رژیم صهیونیستی در اقدام اخیر خود نیز شکست مفتضحانهای خواهد خورد. وی افزود: ما وظیفه داریم از جان و سلامت دانشمندانمان حفاظت کنیم و مراجع امنیتی، حفاظتی و اطلاعاتی کشور نیز تمام تلاش خود را در این زمینه به کار میبرند.
سیمایی درباره اقدامات بینالمللی صورت گرفته، از ارسال نامه رسمی به مدیرکل یونسکو خبر داد و گفت: در این نامه مشخصات اعضای هیئت علمی شهید اعلام شده و با استناد به توصیهنامههای خود یونسکو در مورد سلامت، امنیت و آزادی آکادمیک استادان، نشان دادهایم که حقوق آنها صریحاً نقض شده است. از یونسکو درخواست واکنش مناسب کردهایم.
وی افزود: همچنین، شهرهای خلاق و یادگیرنده و نیز دانشمندان برجسته کشور (۱% و ۲%) از طریق کانالهای مختلف بینالمللی از جمله آیاسسی و کمیسیون ملی یونسکو، شکایت ثبت کرده و بیانیههایی در محکومیت این اقدام صادر کردهاند.
وزیر علوم با توصیف رژیم صهیونیستی به عنوان یک "رژیم مفتضح و آبرورفته"، تاکید کرد که نیازی به اثبات پایبند نبودن این رژیم به هیچ اصل انسانی و اخلاقی نیست. او اظهار داشت که این رژیم همه قواعد حقوق بینالملل، حقوق بینالملل بشردوستانه، آزادیهای آکادمیک و اصول اخلاقی و انسانی را نقض کرده است.
سیمایی در پاسخ به سوالی درباره رشتههای علمی حساس، تاکید کرد که ایران رشتههایی را که دشمن به دنبال تحریم و آسیب زدن به آنهاست، تقویت خواهد کرد و بنا دارد در همین رشتهها به دانشجویان بورسیه بدهد. وی همچنین اظهار داشت اقتدار مشاهده شده در حوزههای دفاعی، موشکی و نظامی مرهون همکاری بخش نظامی و دفاعی با دانشگاههاست و دانشمندان در پشت سر این اقتدار قرار دارند.
انتهای پیام/