شهید طهرانچی در بحران مالی دانشگاه آزاد، راه توسعه فناوری را گشود

محمدحسین امید سرپرست دانشگاه تهران درباره نقش شهید محمدمهدی طهرانچی، دانشمند هستهای و رئیس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: دکتر طهرانچی یک نخبه علمی و اجرایی بود و نقش مهم و بی بدیلی در توسعه فناوریها به خصوص فناوری هستهای ایفا کردند.
وی با اشاره به دوران مدیریت دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی، او را مدیری توانمند خواند و گفت: شهید طهرانچی دغدغه ارتقای کیفیت در دانشگاه آزاد اسلامی را داشتند و در دوران بحران مالی این دانشگاه، با راهکار «توسعه فناوریها» و «استفاده از ظرفیتهای دانشی»، توانستند مشکلات مالی را تا حد زیادی مرتفع سازند و تا روز آخر حیات خود به تعهدات خود مبنی بر ارتقای کیفیت پایبند بمانند.
این استاد دانشگاه، شهادت دکتر طهرانچی را ضایعهای بزرگ برای جامعه علمی کشور دانست، اما تاکید کرد که مسیر توسعه علمی با شهادت ایشان متوقف نخواهد شد.
امید با یادآوری شهادت دانشمندان هستهای همچون شهید علیمحمدی (استاد دانشگاه تهران)، بیان کرد: وقتی نخبگانی مانند شهید طهرانچی فضا را باز میکنند و توسعه میدهند، خلأ پشت سرشان احساس نمیشود.
مردم ما خود را برای ادامه راه بزرگانشان آماده میکنند
او افزود: مردم ما وقتی تحت فشار قرار میگیرند، بیشتر خود را برای ادامه راه بزرگانشان آماده میکنند.
سرپرست دانشگاه تهران درباره حمله رژیم صهیونیستی به ایران و ترور فرماندهان و دانشمندان، این اقدامات را اشتباه دانست و گفت: آنها تصور میکردند با این حملات میتوانند مسیر توسعه علمی کشور را متوقف کنند، اما این تصور نادرستی است.
وی با اشاره به توانمندیهای دفاعی و مدیریتی ایران، تاکید کرد: تصور دشمن این بود که با ترور فرماندهان، نظام با مشکل مواجهه خواهد شد و مشکلاتی در جامعه به وجود میآید و مردم علیه نظام اقدام میکنند و از طرفی مسیر توسعه علمی کشور متوقف خواهد شد که هر دو اشتباه است؛ چرا که توان نظامی و مدیریتی ایران و همچنین اتحاد مردم در چنین شرایطی به خوبی در مقابل اسرائیل نشان داده شد.
سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر تعلق خاطر مردم ایران به تمامیت ارضی و وحدت ملی، اضافه کرد: مردم ایران به دلیل تمدن کهن و تاریخ غنی خود، به هیچ عنوان تحت تاثیر فشارهای دشمن قرار نمیگیرند.
حذف دانشمندان، فعالان این حوزه را افزایش میدهد
امید با اشاره به تجربه مشابه حذف دانشمندان در جنگ ها، گفت: این اقدامات نه تنها مسیر پیشرفت علمی را متوقف نمیکند، بلکه تعداد فعالان این حوزه را نیز افزایش میدهد.
شهیدی که خلأ ایجاد نمیکند
وی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی شهید طهرانچی، او را فردی «پیشبینیپذیر» و «آگاه» از تهدیدها توصیف کرد و با یادآوری ترور دانشمندان هستهای، بیان کرد: ذهن و درایت افرادی مانند شهید طهرانچی که حتی در زمان حیات خود با برنامهریزی، راه را آنچنان پویا و هدفمند پیش بردند که پس از شهادتشان، طیف گستردهای از نخبگان آماده ادامه مسیر باشند.
سرپرست دانشگاه تهران تاکید کرد که با رفتن شهید طهرانچی، خلأ بزرگی ایجاد شده، اما به معنای توقف مسیر توسعه علمی نیست.
پاسخ به دشمنان: تداوم جهاد علمی و انسجام ملی
امید به حملات دشمنان به ساختار علمی کشور اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی و دشمنان منطقهای تصور دارند که با ترور فرماندهان نظامی یا حذف دانشمندان برجسته، میتوان مسیر حرکت رو به جلوی ایران را سد کرد. اما بدانند نه مردم ایران از ارزشهای علمی عقبنشینی میکنند، نه نخبگان از کار علمی دست میکشند.
وی با بیان اینکه «ایران سوریه نیست»، تاکید کرد: ایران کشوری با تمدن چند هزار ساله، انسجام ملی فوقالعاده و ایمان به توسعه و استقلال است. تصور رژیم صهیونیستی از ایران، کاملاً اشتباه است. آنها گمان میکنند با ترور دانشمندان مانند آنچه در عراق اتفاق افتاد، توسعه علمی متوقف میشود. در حالی که تجربه ایران عکس آن را نشان داده است. حمله به نخبگان ایرانی نهتنها تأثیری بر کاهش نیروی متخصص نداشته، بلکه موجب رویش نیروهای تازه و انگیزه بیشتر شدهاست.
امید در پایان ابراز امیدواری کرد که ملت ایران با حفظ وحدت، راه شهیدان بزرگی، چون شهید طهرانچی را ادامه خواهند داد تا شاهد شکوفایی بیشتر در علم، فناوری و اقتدار ملی باشیم.
انتهای پیام/

رئیس دانشگاه شریف: شهید طهرانچی معمار تحولات نوین در نظام مدیریتی بود

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت: راه دکتر طهرانچی با قدرت ادامه مییابد
