معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای جنگ 12 روزه و شهید دانشمند دکتر محمد مهدی طهرانچی بر ادامه راه شهید طهرانچی تاکید کرد و گفت: استمرار مسیر طراحی شده توسط این شهید عریر با جدیت ادامه خواهد یافت.
وی هدف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی را حرکت به سمت توسعه پایدار در کنار حل مسائل و مشکلات جامعه عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد اجتماعی همواره در پی رفع موانع و ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه است و در این مسیر لحظه ای درنگ نمی کند.
مشکینی با اشاره به نقش بی بدیل شهید طهرانچی در تحولات دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: شهید دکتر طهرانچی از بدو ورود به دانشگاه آزاد، با مدیریت جهادی و شبانه روزی خود توانست در این دانشگاه نسبتا ورشکسته تغییرات چشمگیری در رشد و توسعه آن ایجاد کند و این دانشگاه را از یک دانشگاه صرفا آموزشی و شهریه محور به یک دانشگاه اجتماعی، کارآفرین محور با نگاه مساله محور تبدیل نماید.
وی افزود: شهید طهرانچی با تکیه بر سرمایه نیروی انسانی و بهره گیری از ظرفیت های موجود دانشگاه مسیر رشد و تعالی دانشگاه را دگرگون ساخت و با گذر از بحران های مختلف توانست این تهدیدات را به فرصت های رو به رشد مبدل سازد و دوباره آرامش و امنیت شغلی را به این دانشگاه برگرداند.
معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، به برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی برای کاهش وابستگی به شهریه اشاره کرد و گفت: با سامانه سازی فرایندهای آموزشی و اموال و شفاف سازی مالی و ... گام های موثری در این زمینه برداشته شده است و توانست دانشگاه مسیر واقعی خود را در این مسیر هموار ادامه دهد.
مشکینی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همواره به دنبال ترسیم چشم اندازی روشن برای آینده بوده و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است و با مدیریت جهادی دکتر طهرانچی همواره پیشتاز بوده است.
نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت امنای استان هرمزگان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در دوران مدیریت دکتر طهرانچی رشد و توسعه قابل توجهی را تجربه کرده است اظهار داشت: این مسیر با همان سیاست های ایشان ادامه خواهد یافت و دانشگاهی که با تدبیر و مدیریت در ریل توسعه قرار گرفته است بعد از این نیز این مسیر را ادامه خواهد داد.
مشکینی در پایان با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در توسعه دانشگاه گفت: امیدواریم با بهره گیری از این سرمایه عظیم بتوانیم گام های بلندی در جهت توسعه همه جانبه دانشگاه و جامعه برداریم و راه شهید طهرانچی را که مسیری متعالی شفاف و جهادی بود با تلاش بیشتری ادامه دهیم.
استاندار هرمزگان نیز در این نشست بر نقش محوری دانشگاه آزاد اسلامی و میراث شهید طهرانچی در توسعه علمی کشور تأکید کرد و گفت: رشد علمی و تکنولوژی در کشور اصلی ترین مولفه ایستادگی و استقلال است.
محمد آشوری با اشاره به چالشهای جهانی نظیر بیعدالتی و زورگویی قدرتهای بزرگ، بر ضرورت تقویت علمی و فناوری بهعنوان راهبرد کلیدی برای استقلال و مقاومت کشور تأکید کرد.
آشوری با تجلیل از خدمات شهید محمدمهدی طهرانچی، رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی، نقش بیبدیل وی را در تبدیل این دانشگاه به نهادی پیشرو در عرصههای علمی و پژوهشی ستود و خاطرنشان کرد: مدیریت تحولگرایانه شهید طهرانچی، دانشگاه آزاد را از چالشهای سیاسی دور نگه داشت و آن را به عنوان یکی از ارکان مؤثر در توسعه ملی تثبیت کرد.
استاندار هرمزگان با اشاره به جایگاه کنونی دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک نهاد علمی تنومند، بر لزوم تداوم راه این شهید و بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای موجود برای پیشبرد اهداف علمی کشور تأکید کرد.
وی همچنین از همگرایی نهادهای آموزشی و همکاری میان موسسات آموزش عالی در راستای تأثیرگذاری بیشتر بر رشد جامعه سخن گفت و گفت: باید با الهام از تجربیات موفق کشورهایی مانند ژاپن و آلمان، بر ضرورت هموارسازی مسیر توسعه از طریق تلاش جمعی و همکاریهای علمی بینالمللی تأکید کرد.
در ادامه این نشست دکتر رنجبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با گرامی داشت یاد و خاطره دانشمند والامقام شهید دکتر طهرانچی گفت: تدبیر، دوراندیشی و مدیریت جهادی و تلاشگر بود این شخصیت علمی را ستود و گفت: آنچه موجب سربلندی و ارتقا دانشگاه آزاد در سالهای اخیر شده، تدبیر و مدیریت این شهید عزیز بوده است.
وی در این نشست به بررسی مسائل مهم مالی، برنامههای بودجهای و طرحهای درآمدزای دانشگاه پرداخت و بر ضرورت مدیریت صحیح مالی و استفاده بهینه از ظرفیتهای استان برای افزایش درآمدهای غیرشهریهای تأکید کرد.
وی با اشاره به وجود 18 واحد ، مرکز وپردیس دانشگاهی در استان هرمزگان افزود: نزدیک به 30 هزار دانشجو،529 عنوان رشته، 60 کارگاه، 81 آزمایشگاه، 4 مرکز رشدف 4 مرکز تحقیقاتی و 5 شرکت دانش بنیان در کنار 350 عضو هیات علمی تمام وقت با 29 مقاله isi ، 50 مقاله isc، 97 مقاله علمی و پژوهشی، 11 مقاله scopuse و 52 مقاله دیگر نقش بسزایی در رشد و تولید علم در سالهای اخیر داشته است.
این مسئول دانشگاهی، طرح پرورش میگو به صورت فوق متراکم در واحد قشم، طرح پرورش ماهیان تزئینی آب شور و شیرین و تولید غذای آبزیان، استانداردسازی آزمایشگاه ها، طرح تولید شناور تحقیقاتی، آموزشی و تجاری (لندینگ کرافت 450 تنی از طرح های در دست اقدام خواند و گفت: در حوزه فرهنگی و دانشجویی،اعزام سالانه بیش از 1500 نفر از دانشجویان، کارکنان و اساتید در برنامه ها و اردوهای فرهنگی (اردوهای راهیان نور، پویش حرم تا حرم، راهپیمایی اربعین و طرح حامیم)، رشد 45 درصدی اردوهای جهادی ، افزایش 100% ظرفیت خوابگاهها، توسعه مرکز مشاوره، راه اندازی کلنیک روانشناسی، ایجاد سالن ورزشی بانوان، برگزاری طرح حامیم استانی و کشوری با حضور فعال دانشجویان در سال های 1402 و 1403، رشد 37 درصدی نشریات دانشجویی طی سه سال اخیر، رشد 57 درصدی تعداد کانون ها و تشکل های دانشجویی، برگزاری جشنواره شعر صحیفه سجادیه، کسب رتبه دوم کشوری جشنواره رشد، کسب رتبه برتر جشنواره دینی و پژوهشی قرآن و عترت،کسب رتبه برتر در ارزیابی ستاد اقامه نماز استان، برگزاری مراسم ها و مناسبت های دینی و مذهبی با محوریت دانشگاه از جمله ماه مبارک رمضان، یادواره شهدای دانشجو، مراسم اعتکاف دانشجویی، مراسم محرم و اربعین حسینی، کسب مقام های مختلف ورزشی در رشته های گوناگون، در کنار رشد 35 درصدی منابع مالی دانشگاه آزاد اسلامی استان از 4939 میلیارد ریال به 6659 میلیارد ریال در سال تحصیلی 1404-1403، سود آور شدن همه واحدها و مراکز دانشگاهی استان در سال 1404-1403، طرح مسکن کارکنان و اعضا هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و اجرایی شدن تفاهم نامه ها ، تکمیل پروژه ساختمان آموزشی و مسجد دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بستک با کمک خیرین، تکیمل پروژه دبستان سما واحد حاجی آباد با استفاده از منابع مالی دانشگاه استان و بهره گیری ظرفیت خیرین، افزایش درآمدهای غیرشهریه ای به میزان 75% نسبت به سال قبل، ایجاد مجموعه های پارکینگ مسقف خودرو از طرح های اجرایی این دانشگاه بوده است.