سریالی که فصل دومش پربیننده‌ شد؛

«نجلا»: از عشق زمینی تا سلوک معنوی در جاده اربعین

«نجلا»: از عشق زمینی تا سلوک معنوی در جاده اربعین
سریال «نجلا»، قصه‌ای از عشق و ایمان که در بستر ملتهب آبادان دهه پنجاه آغاز شد، در فصل دوم به بلوغی معنوی می‌رسد و مخاطب را در جاده‌ای به سوی حقیقت همراه می‌کند. این سریال که از شبکه سه سیما پخش شد، با روایتی تلفیقی از عشق زمینی و سلوک عرفانی، توانست جایگاه ویژه‌ای در میان آثار تلویزیونی مناسبتی به دست آورد.

گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سمیه احمدی - سریال «نجلا» از جمله آثار تلویزیونی است که توانست با روایتی تلفیقی از عشق، ایمان و تعهد، مخاطب را با خود همراه کند. این سریال در دو فصل تولید و از شبکه سه سیما پخش شد و به‌دلیل مضمون عاشقانه‌ـ مذهبی خود، بازتاب گسترده‌ای در میان مخاطبان داشت.

در فصل اول، تمرکز اصلی روی شکل‌گیری عشق عبد به دختری به نام نجلاست؛ عشقی که در بستر فضای اجتماعی و مذهبی آبادانِ دهه پنچاه روایت می‌شود. عبد برای اثبات وفاداری‌اش، قول می‌دهد نجلا را تا کربلا ببرد؛ سفری که تحت تأثیر شرایط ناآرام آن زمان، به تعهدی فراتر از عشق زمینی تبدیل می‌شود.

به اعتقاد محمدتقی فهیم ـ منتقد سینما و تلویزیون فصل اول این سریال در ابتدا امتیازش را از تازگی آدم‌ها و کاراکترهایش می‌گرفت و اینکه وقتی مخاطب کار را می‌بیند به ذهنش می‌آید که تاکنون چنین اثری را ندیده است یا این نوع فضا‌ها را کمتر دیده است.

همچنین حضور بازیگران عرب و جنوبی با لهجه‌های درست ازجمله ظرافت‌هایی است که در این سریال به آن توجه شده بود.

فصل دوم، اما لحن جدی‌تری پیدا می‌کند. این‌بار، عبد در مسیر تحقق وعده‌اش قدم می‌گذارد و سفرش، به‌نوعی تبدیل به یک سلوک معنوی می‌شود. داستان از محدوده روابط فردی فراتر می‌رود و معنای عمیق‌تری از عشق، وفاداری و حرکت در مسیر ایمان را به تصویر می‌کشد. محوریت روایت در این فصل بیشتر حول مفهوم «راه» و «حرکت به‌سوی حقیقت» است؛ چیزی که در قالب پیاده‌روی اربعین به‌خوبی بازنمایی می‌شود. 

قصه فصل دوم پیچیدگی‌های بیشتری دارد و چند داستان موازی در کنار هم پیش می‌روند. 

«نجلا»: از عشق زمینی تا سلوک معنوی در جاده اربعین/ بماند

تغییر بازیگر نقش نجلا در فصل دوم این سریال اگرچه در ابتدا شاید کمی به ذوق مخاطب بزند، اما در ادامه بازی خوب محیا دهقانی حس همزادپنداری را در مخاطب برمی‌انگیزد و در کنار پیچیدگی‌های داستان غرق در قصه می‌شود و حتی از فصی جلو می‌زند تا جایی که به گفته حسین امیرجهانی نویسنده این اثر پیشتر گفته بود نجلا ۱ با ۱۷ قسمت پخش یک میلیون و ۵۰۰ هزار بیننده داشته، ولی نجلای دو با همین تعداد قسمت بیش از سه میلیون بازدید خورده است.

نکته قابل توجه اینکه با وجود گذشت زمان از پخش اولیه، استقبال از سریال به حدی بوده که شبکه سه تصمیم گرفته بازپخش آن را دوباره در کنداکتور خود قرار دهد. بر اساس آمار تلوبیون، این سریال تا امروز بیش از ۱۳۶ هزار بازدید داشته که نشان می‌دهد حتی نسخه تکراری آن نیز توانسته مخاطب قابل توجهی را جذب کند. این میزان بازدید برای بازپخش یک سریال، آن هم در فضای رقابتی امروز، نشان از اثرگذاری و ارتباط عاطفی قوی آن با بیننده دارد. 

در مجموع، «نجلا» در فصل دوم به بلوغ روایی خود می‌رسد؛ از یک داستان عاشقانه ساده عبور می‌کند و وارد قلمرو تجربه‌های درونی و معنوی می‌شود. سریالی که هم از نظر داستانی و هم از نظر ساختار تولید، توانسته در میان آثار مناسبتی تلویزیون جایگاه متمایزی برای خود دست‌وپا کند؛ گویی قصه‌ای است که نه تمام شده و نه کهنه.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب