سفرهای زیارتی به ایران و عراق ساماندهی میشود؛ پاکستان سیستم جدید ثبتنام راهاندازی کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از عرب نیوز، دولت پاکستان در حال راهاندازی یک سیستم متمرکز جدید برای سازماندهی سفرهای زیارتی به اماکن مقدس در ایران و عراق است.
بر اساس این گزارش، این سیستم جدید مستلزم ثبت نام متقاضیان به عنوان مجری برگزاری تورهای زیارتی خواهد بود.
این خبر را وزیر امور مذهبی پاکستان یک روز پس از برگزاری نشست سه جانبه در تهران میان وزرای کشور ایران، عراق و پاکستان اعلام کرد.
اسلام آباد خواستار برگزاری این کنفرانس سه جانبه برای بررسی مسائل مربوط به هزاران زائر شیعه پاکستانی شده بود که هر ساله به اماکن مقدس در ایران، عراق و سوریه سفر میکنند.
پاکستان تاکنون ساختار رسمی مشخصی برای سفرهای زیارتی به ایران و عراق نداشت. اگرچه در سال ۲۰۲۱ سیستمی برای سازمان دهی این سفرها تصویب شد، اما اجرای آن پیشرفت چندانی نداشت.
سردار محمد یوسف، وزیر امور مذهبی پاکستان، تأکید کرد که رسیدگی به امور زائران شیعه، همچون زائران حج و عمره، در حیطه وظایف وزارتخانه اوست.
او گفت: «سیستم موجود و قدیمی به زودی کنار گذاشته خواهد شد و شرکتهایی که مایل به سازماندهی سفرهای زیارتی به ایران، عراق و سوریه هستند، باید فوراً در وزارت ثبت نام کنند.»
این اعلامیه پس از اظهارات وزیر کشور پاکستان، محسن نقوی، منتشر شد که پس از نشست سه جانبه تهران گفته بود از اول ژانویه سال آینده، زائران شیعه پاکستانی نمیتوانند بهصورت انفرادی برای زیارت به این کشورها سفر کنند.
به گفته وزیر کشور، برخی از پاکستانیهایی که به صورت فردی به این کشورها سفر کرده بودند، یا بیش از مدت اعتبار ویزا اقامت داشتند یا به کار مشغول شده بودند.
وزیر امور مذهبی پاکستان اشاره کرد که حدود ۴۰ هزار زائر پاکستانی در سالهای اخیر در عراق، سوریه و ایران باقی ماندهاند و مقامات این سه کشور نگرانی خود را در این خصوص به پاکستان منتقل کردهاند و این موضوع نیاز به ایجاد یک ساختار رسمی و پاسخ گو را برجسته کرده است.
او گفت: «اگر دولت یک سیستم ثبت دقیق داشت، میدانست که هر زائر دقیقاً کجا رفته است.» همچنین محسن نقوی و دکتر سید عطاالرحمن، دبیر وزارت امور مذهبی، در ایران هستند تا برای ردیابی زائران روند زیارت را وارد یک سیستم مدرن و رایانهای کنند.
ماه گذشته، پاکستان بیش از ۲۶۰ شهروند خود را از عراق و ۴۵۰ پاکستانی دیگر را که در جریان درگیریهای ایران و اسرائیل در ایران گرفتار شده بودند، تخلیه کرد. وزارت امور خارجه پاکستان اعلام نکرد چه تعداد از این افراد به صورت قانونی وارد این کشورها شده بودند و چه تعداد به صورت غیرقانونی اقامت داشتند.
یوسف همچنین گفت که کابینه فدرال پاکستان چارچوب جدیدی برای «سازمان دهندگان گروههای زائرین تصویب کرده و وزارت امور مذهبی نیز اطلاعیهای عمومی برای ثبت نام علاقمندان منتشر کرده است.
به گفته این وزیر، از میان ۱۴۰۰ متقاضی، ۵۸۵ شرکت فرآیند بررسیهای امنیتی را پشت سر گذاشتهاند و موظفاند ثبت نام آنلاین خود را از طریق وب سایت وزارت امور مذهبی تکمیل کرده و مدارک لازم را تا تاریخ ۳۱ ژوئیه ارسال کنند.
یوسف تأکید کرد: «همانطور که زائران حج فقط از طریق توراپراتورهای دارای مجوز سفر میکنند، زائران شیعه نیز فقط از طریق این سامانه سفر خواهند کرد.»
او افزود که این شرکتها موظف خواهند بود بستههای هزینه سفر را مشابه تورهای حج به زائران ارائه دهند.
انتهای پیام/