نشانههای تصاعد بحران در جنگ اوکراین

به گزارش خبرگزاری آنا، پس از مدتها کش مکش و تبادل پیامهای آشکار و پنهان میان مسکو و واشنگتن، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالاتمتحده میگوید قصد دارد تسلیحاتی ازجمله سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را از طریق ناتو به اوکراین ارسال کند.
ترامپ در گفتوگو با شبکه سیبیاس نیوز گفته است: «ما سامانههای پاتریوت را برای ناتو ارسال خواهیم کرد و سپس ناتو (منظور اعضای اروپایی است) آنها را توزیع میکند». او همچنین میگوید هزینه این سامانهها را ناتو پرداخت خواهد کرد. بهاینترتیب، اتهام تسلیح مستقیم کییف از واشنگتن رفع میشود.
در این میان، روسیه موج حملات شبانه با موشک و پهپاد را علیه اوکراین شدت بخشیده و جنگ وارد چهارمین سال خود شده است. در چنین شرایطی، سامانه موشکی پاتریوت قادر است طیف گستردهای از اهداف هوایی ازجمله موشکهای بالستیک پیشرفته را شناسایی و رهگیری کند.
ماجرا به این نقطه ختم نمیشود! اوکراین و اتحادیه اروپا برای نخستین بار یک ائتلاف فناورانه پایاپای پایهگذاری کردهاند؛ بطوریکه هر طرف ۵۰ میلیون یورو در این طرح سرمایهگذاری خواهد کرد.
بر این اساس، اوکراین و اتحادیه اروپا صندوقی ۱۰۰ میلیون یورویی راهاندازی میکنند تا نوآوریهای دفاعی را با تکیه بر تجربیات بهدستآمده در میدان نبرد اوکراین توسعه دهند.
این طرح با عنوان «بِریوتِک اتحادیه اروپا» (BraveTech EU) در کنفرانس سالانه بازسازی اوکراین (URC) در شهر رم ایتالیا رونمایی شد. این نخستین اتحاد فناورانه بزرگ میان اوکراین و اتحادیه اروپا بر پایه شرایط برابر است و بر کسبوکارهای کوچک و متوسط و استارتاپها در هر دو منطقه اوکراین و اروپا تمرکز خواهد داشت. در قالب این اتحاد، دو طرف به تبادل تجربیات در حوزه تنظیم مقررات، توسعه نوآوری و خرید فناوریهای نوین دفاعی خواهند پرداخت.
انعقاد این پیمان دوجانبه میان بروکسل و کییف به معنای ورود مستقیم و علنی کشورهای اروپایی عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به صحنه نبرد است. به عبارت بهتر تصمیماتی که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال جنگ اوکراین و تشدید مداخله ناتو در آن صورت گرفته معنایی جز تصاعد بحران در قبال این پدیده نخواهد داشت. بدون شک نمادها و مصادیق این بحران تمامعیار در آیندهای نزدیک خود را در متن و فرامتن جنگ اوکراین و در هر دو جبهه نشان خواهد داد.
انتهای پیام/