حدود ۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در جنگ ۱۲ روزه در تهران آسیب دیده است

به گزارش خبرگزاری آنا، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در رابطه با فرآیند بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده اظهارکرد: براساس برآوردهای صورتگرفته در مجموعه شهرداری تهران، حدود ۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی نیازمند حمایت هستند. از این تعداد، ۴ هزار و ۷۰۰ واحد تنها نیازمند تعمیرات جزئی مانند تعویض شیشه و پنجره هستند که آسیب آنها عمدتاً ناشی از قرار گرفتن در معرض انفجار بوده است. این اقدامات در حال انجام است و پیشبینی میشود ظرف یک تا دو هفته آینده به پایان برسد.
محمدخانی ادامه داد: دسته دوم شامل ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی است که به تعمیرات متوسط نیاز دارند؛ برای مثال ممکن است دیواری آسیب دیده و یا ساختمان آسیبهای جزئی دیده است. این مرحله از تعمیرات که برعهده شهرداران مناطق گذاشته شده، حدود یک تا دو ماه زمان نیاز دارد.
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به اینکه دو دسته دیگر نیز شامل واحدهایی با آسیب جدیتر هستند، بیان کرد: ۵۰۰ واحد مسکونی نیازمند مقاومسازی هستند، به این معنی که آسیبها جدیتر است و ساختمان باید مقاومسازی شود و تعمیرات جدیتر رخ دهد. در این خصوص ارزیابیها آغاز شده و با هماهنگی مالکان، عملیات اجرایی نیز به زودی شروع خواهد شد.
وی افزود: همچنین ۴۰۰ واحد مسکونی باید تخریب و نوسازی شوند چرا که آسیبها به حدی است که بازسازی جزئی امکانپذیر نیست. برنامهریزیهای اولیه این امر در حال انجام است. با توجه به اینکه محاسبات، طراحی نقشه، بررسی روش ساخت و مواردی از این قبیل طول میکشد، طبیعتاً ساخت مجدد یک واحد مسکونی یا یک مجتمع ساختمانی بین یک تا دو سال زمان خواهد برد.
محمدخانی با اشاره به تدابیر حمایتی شهرداری برای ساکنان این واحدها گفت: همانطور که شهردار تهران نیز اعلام کرده، برای شهروندانی که منازلشان در حال بازسازی است شرایطی در نظر گرفته شده است که این شهروندان بتوانند تا زمان پایان رسیدن شرایط ساخت منزل خود در واحد مسکونی اجارهای ساکن شوند.
وی در رابطه با موضوع مطرح شده درخصوص شهروندانی که واحدهای مسکونی آنها آسیب دیده است؛ گفت: این افراد میتوانند واحد خود را با مجموعه املاکی که شهرداری دارند عوض کنند. البته این امر هنوز نهایی و قطعی نشده است.
سخنگوی شهرداری تهران درخصوص بحثهایی درخصوص تعیین هزینه هر مترمربع مانند ۸ یا ۲۰ میلیون تومان اظهار داشت: این امر مربوط به شرایط همکاری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت مسکن برای پرداخت کمکهزینه به مردم آسیبدیده بود. اما اکنون که قرار است شهرداری تهران خود وظیفه بازسازی را برعهده گیرد، مبلغ متراژ دیگر معنا ندارد. همان طور که شهردار تهران هم اعلام کرد با مجوز و مصوبه دولت از طریق افزایش سهم تراکم املاک و مشارکت با پیمانکاران ساختمان ساخته میشود. دیگر قرار نیست مبلغی به شهروندان آسیبدیده برای ساخت مسکن پرداخت شود.
محمدخانی در پایان ضمن قدردانی از صبوری شهروندان گفت: از صبر و شکیبایی خانوادههای عزیز و بزرگوار تهرانی سپاسگزاریم. شهرداری تهران داوطلبانه این مسئولیت را برعهده گرفته و تمام تلاش خود را میکند تا این مسیر را به نحو احسن انجام دهد. امیدواریم ظرف هفتههای آینده روند خدماترسانی با سرعت بیشتری ادامه یابد.
انتهای پیام/