در حال برآورد خسارات حمله به زندان اوین هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، حمله به زندان اوین یکی از اتفاقاتی بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت. اتفاقی که نمونه بارز جنایت جنگی بود و براساس تمام معاهدات بینالمللی هیچ کشوری حق ندارد به مراکزی مثل زندان، بیمارستان و... حمله کند.
در خلال این حمله زندانیان نیز شرایط خاصی را تجربه کردند و هرکدام از آنها واکنشهای متفاوتی نسبت به این حادثه داشتند و ما این موضوع را با اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه مطرح کردیم.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به جزئیات جدید از حادثه حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین گفت: در زمان وقوع حادثه زندانیهایی هم از شرایط به وجود آمده سواستفاده کرده و فرار کردند، منتها تعداد آنها قابل توجه نیست. اما در مقابل زندانیان زیادی را هم در اوین داشتیم که نه تنها فرار نکردند، بلکه خودشان داوطلبانه آمدند و کمک کردند به مجروحین و پیکر شهدا را از زیر آوار جمع آوری کردند و برای امدادرسانی بیشتر هم اعلام آمادگی کردند. اکثریت قاطع زندانیان تلاش کردند همکاری کنند و ما از آنها تشکر میکنیم که در این فضای به وجود آمده در حمله رژیم صهیونیستی همکاری کامل را با سازمان زندانها و عوامل انتظامی داشتند.
وی افزود: تعداد اندکی هم که از این فضا سواستفاده کردند و متواری شدند حتما به موقع دستگیر میشوند و به زندان بازگردانده خواهند شد. ولی در میان فراریان افراد شاخصی وجود ندارد.
جهانگیر اضافه کرد: ما قطعا این موارد را بررسی میکنیم و بر اساس گزارشاتی که هم ضابطین قضایی میدهند هم سازمان زندانها و مراجع مربوطه، کسانی که در شرایط حساس حاضر شدند به هموطنان خودشان که کمک کنند انشاالله تصمیمات مقتضی برای آنها صورت میگیرد و ممکن است این افراد با تخفیفاتی هم مواجه میشوند. در بین زندانیان شهید شده هم افرادی بودند که جرایم مالی داشتند و در مجموع ۵ نفر از زندانیان شهید شدند.
جبران خسارات جنگی
وی در پاسخ به خبرنگار آنا در رابطه با چگونگی جبران خسارات ناشی از حمله به زندان اوین هم توضیح داد: میزان خسارات این روزها برآورد میشود و کمیتهای تشکیل شده که این کار را انجام دهد. در این حادثه خساراتی هم به زندانیان وارد شد، هم به کارمندان زندان و هم خانوادههایی که در اطراف زندان زندگی میکردند. برخی وسایل نقلیه در اطراف زندان و تعدادی از وسایل همکاران اداری که در محل وجود داشت در این سانحه آسیب دیدند که همه این موارد بررسی و مستندات جمعآوری میشود و در خصوص نحوه جبران خسارات اطلاع رسانی میگردد.
وی درباره جبران خسارات به مردمی عادی که در طول جنگ ۱۲ روزه به محل زندگی یا وسیله نقلیه شان آسیب جدی وارد شد هم توضیح داد: سازوکار جبران خسارات به مردم در حال تامین است و دولت قرار است موارد مربوطه را به موقع مستند و به مردم اعلام کند.
اما یکی از مواردی که در طول جنگ ۱۲ روزه بسیار مورد توجه مردم قرار داشت، مسائل معیشتی و اقتصادی بود. اگرچه اکثریت مردم و به ویژه بازاریان در این مدت تلاش کردند از گرانیهای بیدلیل جلوگیری کنند، اما با این وجود بودند افرادی که از این شرایط سواستفاده کردند و با گرانفروشی و احتکار شرایط را برای مردم در دوران جنگ بسیار سخت کردند. جهانگیر درخصوص برخورد با این دسته از افراد هم عنوان کرد: ما در این ایام چند کار ویژه کردیم. معاونت حقوقی عامه دادستانی کل کشور بخشنامهای را صادر و به همه دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد تا نسبت به حفظ تعادل بازار، جلوگیری از گرانفروشی و احتکار و ایجاد شوکهای تصنعی به بازار دقت لازم را داشته باشند و نظارت توسط دستگاههای مسسئول صورت بگیرد.
برخورد قاطع با محتکرین و گرانفروشان
وی افزود: با استفاده از ظرفیت کارگروه استانی نظارت و پیگیری حقوق عامه و با مشارکت دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی و اصناف در استانها ضمن اینکه ضابطین نظارت قانونی میکنند، چالشها و نکات حوزههای مختلف در خصوص تامین، عرضه و توزیع کالاهای اساسی و موارد مربوط به سوخت و حمل نقل را رصد کردند و تصمیمات لازم را اتخاذ کردند تا اگر کارشکنیهایی به وجود آمد، بلافاصله به ما اطلاع داده شد تا دستگاه قضائی به وظیفه خود عمل کند.
جهانگیر در پایان سخنانش گفت: علاوه بر بخشنامه کارهای عملیاتی هم صورت گرفت. معاون اول قوه قضائیه با همکاری وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات بلافاصله پیگیر حفظ ثبات و جلوگیری از تنشهای بیرویه در بازار شدند. جلسات زیادی شکل گرفت و مصوبات خوبی به تصویب رسید و مشخص شد که ارگانهای مختلفی مثل سازمان جهاد کشاورزی، وزارت صمت و اتاق اصناف که چطور عمل کنند که التهابی در بازار رخ ندهد. اگرچه با متخلفین که تعدادآنها اندک بود برخورد قانونی لازم صورت گرفت.
انتهای پیام/