مستندی که ترامپ نمی‌‌خواهد کسی آن را ببیند!

مستندی که ترامپ نمی‌‌خواهد کسی آن را ببیند!
مستند «آخرالزمان در مناطق گرمسیری» ساخته «پترا کاستا» نه‌ تنها به صعود و سقوط رئیس‌جمهور پیشین برزیل می‌پردازد، بلکه نشان می‌دهد چگونه دموکراسی‌ها می‌توانند از درون تضعیف شده و فروبپاشند.

به گزارش خبرنگار آنا به نقل از سایت «سانفرانسیسکو کرونیکل» این روز‌ها «ژائیر بولسونارو»، رئیس جمهور پیشین برزیل، به دلیل تلاش برای زیر سؤال بردن نتایج انتخابات ۲۰۲۲ که منجر به برکناری اش از قدرت شد، در حال محاکمه است.

روز دوشنبه، ۷ ژوئیه، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده،که او نیز نتایج انتخابات ۲۰۲۰ را زیر سؤال برد، ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «برزیل در نحوه برخورد با رئیس‌ جمهور پیشین، ژائیر بولسونارو، کار وحشتناکی انجام می‌دهد. او هیچ جرمی مرتکب نشده، جز این‌که برای مردم جنگیده است... بولسونارو را راحت بگذارید

روایت فروپاشی مستندها از درون

به همین دلیل، مستند «پترا کاستا» با عنوان «آخرالزمان در مناطق گرمسیری»، که نه‌تنها به صعود و سقوط بولسونارو می‌پردازد، بلکه نشان می‌دهد چگونه دموکراسی‌ها می‌توانند از درون تضعیف و فروبپاشند، در زمانی بسیار مناسب منتشر شده است.این مستند همچنین الگویی برای بازیابی و تقویت نظام‌های دموکراتیک ارائه می‌دهد، که احتمالاً برای مخاطبان آمریکایی، مهم‌ترین ارزش آن خواهد بود.

این فیلم از امروز( جمعه ۱۱ ژوئیه) در سانفرانسیسکو اکران خود را آغار کرده و از دوشنبه ۱۴ ژوئیه در نتفلیکس به نمایش درخواهد آمد. کاستا که پیش‌تر در مستند سال ۲۰۱۹ خود «لبه دموکراسی» تهدید علیه دموکراسی در برزیل را بررسی کرده بود، که آن هم در نتفلیکس قابل تماشا است، در این فیلم نیز با صراحت بولسوناریسم را با ترامپیسم مقایسه می‌کند.بولسونارو با گرایش شدید به راست و حمایت گسترده جنبش مسیحیان انجیلی در برزیل در سال ۲۰۱۸ به ریاست جمهوری رسید.

 پس از رسیدن به قدرت، او اقدام به بازسازی دولت با تضعیف نهاد‌های کلیدی، از جمله دیوان عالی کشور، نمود.کاستا همچنین رئیس جمهور را به سوء مدیریت در مقابله با پاندمی کووید-۱۹ متهم می‌کند؛ موضوعی که به کارزار انتخاباتی پرتنشی در سال ۲۰۲۲ انجامید، کارزاری که در آن با رقیب خود و رئیس جمهور پیشین، «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا»، روبه رو شد.

با این حال، کاستا در این مستند به تاریخ جنبش‌های دموکراتیک و سوسیالیستی در آمریکای لاتین و جنوبی نیز می‌پردازد که هدفشان کاهش شکاف‌های اجتماعی-اقتصادی بود. از چهره‌های کلیدی این تحولات می‌توان به ریچارد نیکسون، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، و وزیر امور خارجه اش هنری کیسینجراشاره کرد.دیگر چهره مهم «بیلی گراهام»، رهبر برجسته مسیحیان انجیلی است که در سال ۱۹۷۴(زمانی که این کشور تحت دیکتاتوری نظامی بود) در جریان یک گردهمایی عظیم در برزیل سخنرانی کردد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب