جنگ ۱۲ روزه بزرگترین براندازی بعد از پیروزی انقلاب بود/ هشدار نفوذ سایبرتروریستها

مجتبی زارعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی آنا، گفت: پیشرفت فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی معلوم می کند ما نسبت به بخشی از جنگهای پیشرفته غفلتهایی داشته ایم.
وی با بیان اینکه جنگها در دنیا مراحل پیشرفتهای را طی میکنند تصریح کرد: اگر کشورها زیرساختهای سایبری خودشان را بومی نکنند و در تعاملی که در عین حال با دنیا دارند زیرساختهای خودشان را در حوزه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی محکم نکنند - و البته ما هم نکردیم- ضرباتی خواهند خورد و ضرباتی خوردیم و می خوریم.
زارعی با اشاره به اینکه کمیسیون امنیت ملی مجلس در ماههای گذشته با توجه به اهمیت موضوع دستگاههای ذیربط را دعوت کرد و استماع گزارش داشته است افزود: ما نسبت به پیشرفت هایی که دشمنان در این حوزه داشتند خودمان را آماده نکردیم. ما بایستی بتوانیم هم توانایی زیرساختها را بالا ببریم و هم قدرت هجومی مان را.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بازگشت حملات دشمن به حوزه زیرساختی در حوزه سایبر مخاطراتی دارد. برداشت من این است که آنقدر که ما بایستی در این حوزه امکانات، دانش و نیروی انسانی و مراکز سیاست گذاری مان را تابع یک قرارگاه متمرکزی میکردیم نکردیم. حدود و ثغور و ایفای وظایف در این حوزه به درستی روشن نیست.
وی تاکید کرد: قبلا هشدار دادم که اگر دستگاههای ارتباطی و اطلاعاتی و امنیتی یعنی وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و دستگاههای دیگر مربوط به حوزه امنیت در حوزه سایبری دست نجنبانند ایران به بهشت زامبی های اینترنتی تبدیل میشود.
زارعی با اشاره به استماع گزارش دستگاه ها در کمیسیون متبوعش خاطرنشان کرد: وقتی که دستگاه ها را دعوت کردیم معلوم شد که سایبرتروریستها از کشورهای غربی نظیر آلبانی به نقاطی از کشورهایی مثل ایران، چین و روسیه حمله می کنند.
این نماینده مجلس با تشریح جنگ ۱۲ تحمیلی تصریح کرد: این جنگ بزرگترین براندازی بعد از پیروزی انقلاب بود اما شکل این براندازی در واقع شبه جنبش به اصطلاح ریزپرنده ها و پهبادها بود.
زارعی در توضیح این تلاش برای براندازی افزود: رژیم صهیونیستی خیلی با ما فاصله دارد. قدرت موشکی ما را ندارد اما در بعضی از این ۳۰ تا استان ما که درگیر کرد و زیرساختهای ما را هم زد بایستی از یک به اصطلاح جمع بین هوش مصنوعی و یک مراکز رله اطلاعاتی یعنی استارلینک یا برخی از ماهواره های دیگر استفاده می کرد تا به هدفش برسد.
وی ادامه داد: در سه بخش پرنده ها، پهبادها و زمین ما یک شبه جنبش براندازی سایبر داشتیم. ما این دفعه براندازی داشتیم که با جنگ متفاوت بود. جنگ زد و خورد. این به اصطلاح حجم ترور از مقامات عالی رتبه نظامی که به سمت مقامات سیاسی هم رفت اما موفقیت آمیز نبود، زدن همه فرودگاهها، زدن مراکز خاص، جمع اینها یک پیغامی داشت که به براندازی نظام قلمداد می کنیم. به عبارت دیگر این دفعه ترکیبی بود در بستر به اصطلاح فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی.
وی در پاسخ به این سوال که در این مدت مجلس مصوبه ای در این حوزه داشته است تصریح کرد: کمیسیون امنیت ملی مصوباتی داشت از جمله قانون تشدید مجازات همکاری کنندگان با کشورهای متخاصم. دیگری طرح ساماندهی ریزپرنده ها. چون ما یک کشور دانشی هستیم و بایستی ریزپرندهها را در حوزه غیرنظامی ساماندهی میکردیم. کمیسیون ماهها قبل روی این لایحه کار کرد و تصویب شد و برای کار نهایی دوباره به کمیسیون ارجاع شد.
دیگری هم طرح تعلیق همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بود. البته این به معنای خروج از ان پی تی البته نیست.
وی به اهمیت اینترنت ملی هم اشاره کرد و گفت: این بحران ها باید ما را به سمت اینترنت ملی ببرد البته این موضوع به معنی قطع ارتباط با دنیا نیست. چین الان ارتباط خودش را با دنیا حفظ کرده و در حوزه به اصطلاح شبکه های اجتماعی آنقدر رشد و ارتقا داشته که آمریکا احساس خطر کرده است. نمونه اش پلتفرم هایی مثل تیک تاک و غیره است. اما ارتباطش را هم با دنیا قطع نکرده است. به عبارت دیگر زیرساخت های خودش را از تروریسم سایبری حفظ کرده است.
زارعی در پایان تاکید کرد: خطر آینده ما بیشتر مربوط به حوزه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی یا همان «افتا» است؛ جمع بین بین شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی هوش مصنوعی به علاوه افتا. افتا همان مرکز ملی امنیت سایبری است.
انتهای پیام/