۲۴ نماینده تهران در نامهای سرگشاده به رئیسجمهور: مواضع شما درباره آمریکا خلاف وحدت ملی بود

به گزارش خبرگزاری آنا، ۲۴ تن از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به رئیسجمهور، دکتر مسعود پزشکیان، نسبت به برخی اظهارات اخیر وی در مصاحبه با خبرنگار آمریکایی ابراز نگرانی کرده و آن را مغایر با فضای همگرایی و وحدت ملی در شرایط جنگی کشور ارزیابی کردند.
در ابتدای این نامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ مبنی بر اینکه «احساس ضعف، موجب تشویق دشمن به حمله خواهد شد»، تأکید شده است که رئیسجمهور باید در مواجهه با رسانههای غربی، زبان قدرت را بهکار بگیرد و از اتخاذ مواضعی که بهنوعی پیام ضعف مخابره میکند، پرهیز کند.
نمایندگان تهران با اشاره به تحولات پس از جنگ ۱۲ روزه ایران با آمریکا و اسرائیل، نوشتند: «اگر تا پیش از ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، درباره چگونگی مقابله با زیادهخواهیهای آمریکا نگاههای متنوعی در جامعه وجود داشت، این جنگ باعث شکلگیری وحدت کمسابقه در ملت ایران شد. وحدتی که بر لزوم مقاومت در برابر آمریکا و نیروی نیابتیاش یعنی رژیم صهیونیستی استوار است. از این رو انتظار میرفت حضرتعالی نیز از موضع قدرت سخن بگویید، نه آنکه امید به مذاکرات مجدد یا همکاری با آژانس انرژی اتمی را مطرح کنید.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «این مواضع نهتنها در داخل کشور موجب سرخوردگی مردم شد، بلکه در خارج از کشور نیز منجر به سوءبرداشت دشمنان گردید و ممکن است آنان را به این تصور نادرست برساند که جمهوری اسلامی پس از تجاوز نظامی همچنان موضع انفعال دارد. بدیهی است چنین برداشتهایی میتواند احتمال حملات جدید و افزایش فشارهای خصمانه را تقویت کند.»
نمایندگان همچنین به انتقاد از تلاش رئیسجمهور برای تفکیک میان آمریکا و اسرائیل پرداختند و تأکید کردند: «رژیم صهیونیستی پادگان نظامی آمریکا در منطقه است و بدون حمایت واشنگتن، قادر به آغاز جنگ نبود. از این رو کاش به جای تلاش برای فاصلهگذاری میان این دو، جنایتکار اصلی یعنی آمریکا با صراحت محکوم میشد.»
در ادامه این نامه نیز از رئیسجمهور خواسته شده بود که با حمایت قاطع از فتاوای مراجع عظام در دفاع از مقدسات و بهویژه مقام معظم رهبری، به افکار عمومی جهان پیام قاطع جمهوری اسلامی را منتقل میکردند. همچنین تأکید رئیسجمهور بر اینکه شعار «مرگ بر آمریکا» شامل مسئولان آمریکایی نمیشود، در تناقض با نص صریح مواضع امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب دانسته شده، هرچند تبیین جنبههای انسانی این شعار نیز اقدامی مفید توصیف شده است.
نمایندگان در پایان با دعوت رئیسجمهور به استفاده از مشورتهای دلسوزانه و پرهیز از اعتماد به حلقههای مشاوره ناصحیح، از وی خواستند که زبان گویای ملت مقاوم ایران در برابر دشمنان باشد.
امضاکنندگان این نامه عبارتند از: منوچهر متکی، اسماعیل کوثری، سیدعلی یزدیخواه، محمد سراج، بیژن نوباوه، ابوالفضل ظهرهوند، مالک شریعتی، مرتضی آقاتهرانی، ابوالقاسم جراره، رضا تقیپور انوری، مهدی کوچکزاده، روحالله ایزدخواه، سمیه رفیعی، زینب قیصری، زهره سادات لاجوردی، سید مرتضی محمودی، مجتبی رحماندوست، علیرضا سلیمی، حمید رسایی، حسین صمصامی، ابراهیم عزیزی، کامران غضنفری، علی خضریان و امیرحسین ثابتی منفرد.
انتهای پیام/