دم خروس تلگرام هم بیرون زد/ حمایت علنی تلگرام از ضربه به ایران

به گزارش خبرگزاری آنا؛ تلگرام در اقدامی غیرمنتظره، کانال گروه هکری حنظله را که مسئولیت هک گسترده شبکه تلویزیونی اینترنشنال و انتشار اسناد حساس آن را بر عهده گرفته بود، مسدود کرد.
این اقدام در حالی صورت گرفته که حنظله مدعی شده بود بیش از ۲۸۰ گیگابایت از دادههای اینترنشنال را به دست آورده و شروع به انتشار آنها کرده است. برخی منابع رسانهای غیررسمی، این مسدودسازی را به درخواست مستقیم شبکه اینترنشنال نسبت دادهاند.
استانداردهای دوگانه سکوهای غربی علیه مردم ایران
مسدود شدن کانال حنظله در شرایطی رخ میدهد که تلگرام پیش از این در موارد متعدد، رویکردی متفاوت از خود نشان داده است. در سال ۱۴۰۱، یکی از خبرگزاریهای رسمی ایران مورد حمله سایبری قرار گرفت و دادههای خبرنگاران آن بر روی کانال تلگرامی مهاجمان منتشر شد، اما تلگرام از مسدود کردن آن کانال خودداری کرد.
این رویه در موارد مشابه دیگری نیز تکرار شده است؛ زمانی که حملات سایبری علیه نهادهای رسمی و غیررسمی ایران صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده از این حملات بر روی تلگرام منتشر شده، این پیامرسان به کرات از برخورد با کانالهای منتشرکننده اطلاعات سر باز زده است.
وجود چنین تناقض در سیاستگذاری تلگرام، سوالات جدی را در خصوص بیطرفی و دلایل اصلی تصمیمگیریهای این پلتفرم مطرح میکند.
استقلال سایبری ضرورتی غیرقابل انکار
ماجرای هک اینترنشنال و مسدود شدن کانال حنظله، بار دیگر ضرورت دستیابی به استقلال سایبری را یادآور میشود. این مسئله صرفاً به اقدامات یک گروه هکری یا یک پیامرسان خاص محدود نمیشود؛ بلکه ریشه در ماهیت سکوهای ارتباطی غربی و منافع پشت پرده آنها دارد.
هر آنچه خلاف منافع جریان فکری غرب باشد، به سختی در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی این کشورها مورد پذیرش قرار گرفته و حتی با محدودیت و سانسور مواجه میشود. مالکان این سکوها با در اختیار داشتن تسلطی بیچون و چرا بر محتوا، قطعاً از منافع جریان فکری خود محافظت میکنند.
نگاه سادهلوحانه به این موضوع که در جنگ اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی، تلگرام یا هر سکوی دیگری حمایت کمتری از رژیم متجاوز نشان داده و لذا باید محدودیتها رفع شود، به هیچ وجه واقعبینانه نیست. این سکوها در راستای منافع خود عمل میکنند و در این مسیر با کسی شوخی ندارند. بنابراین، لازم است تا با تقویت و توسعه سکوهای ارتباطی بومی، توان رقابتپذیری آنها با سکوهایی چون تلگرام را به تدریج افزایش دهیم.
آزادگان خسته از سانسور غربیها از سکوهای ایرانی استقبال خواهند کرد
باید گفت با ایجاد سکوهای داخلی قوی و رقابتی، میتوان کاربران را از سراسر جهان که از سانسور و محدودیتهای شبکههای اجتماعی غربی خسته شدهاند، به سمت شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی خود جذب کرد. نمونه موفق این رویکرد را میتوان در استقبال کاربران یمنی از ویراستی به عنوان یک سکوی ایرانی مشاهده کرد.
پس از سانسورهای گسترده توییتر (که اکنون با نام ایکس شناخته میشود) علیه کاربران یمنی، آنها از پیوستن به این سکوی ایرانی استقبال کرده و پویش :فیراستی بالعربیه» (آزادی به عربی) را دوباره زنده کردند.
در حال حاضر، این سکوی ایرانی تعداد قابل توجهی از کاربران یمنی را به خود جذب کرده است که نشاندهنده ظرفیت بالای استقبال جهانی از جایگزینهای بدون سانسور و مستقل است. این تجربه باید الگویی برای توسعه و تقویت زیرساختهای سایبری ملی قرار گیرد تا بتوانیم در عرصه فضای مجازی نیز به خودکفایی و استقلال دست یابیم.
انتهای پیام/

«پرتاب اکاذیب»؛ مهمترین تکنیک جنگ روانی
