حجت‌الاسلام کفیل در گفت‌وگو با آنا

«کربلا» کد وحدت ایرانیان در بحران‌ها/ مراسمی که به طور خاص روح مقاومت را تزریق می‌کند

«کربلا» کد وحدت ایرانیان در بحران‌ها  مراسمی که به طور خاص روح مقاومت را تزریق می‌کند
یک خطیب و کارشناس دینی با تأکید بر اینکه «کربلا» کد وحدت ایرانیان در بحران‌ها است، گفت: روضه فقط اشک نیست، حرکت است؛ ملتی که با حسین(ع) زندگی کرده، زیر بار طاغوت نمی‌رود.

حجت‌الاسلام محمدصادق کفیل خطیب و رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا بیان داشت: مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی(ره)، نه یک برنامه تشریفاتی که تجلی اراده عمومی مردم و مسؤولان است. در اینجا فقط روضه خوانده نمی‌شود، بلکه در اینجا روح مقاومت تزریق می‌شود. 

وی افزود: در مراسم شب گذشته به نوعی وحدت ملی معنا پیدا کرد. در واقع این مراسم به نوعی نمایش جداناپذیر بودن گزاره ملت _ نظام بود، چون هر دو گزاره رمز وحدت را شناخته‌اند: حسین ‌بن‌ علی(ع). 

انسان عاشورایی بی‌تفاوت نیست

حجت‌الاسلام کفیل با نگاهی به بنیان‌های فکری ملت ایران ابراز داشت: ملت ما در بحران‌ها عقب‌نشینی نکرده‌اند چون ظلم را شناخته‌اند، تاریخ را رصد کرده‌اند و با معرفت عاشورایی پرورش یافته‌اند. 

وی ادامه داد:‌ سینه‌زن امام حسین (ع) در بزنگاه‌های جامعه فقط سینه نمی‌زند، حرکت هم می‌کند. عزاداری، اشک و سینه‌زنی در دل خودش بینش و اراده‌ای نهفته دارد که در لحظات حساس بروز می‌کند. این چیزی است که در بسیاری از ملت‌ها دیده نمی‌شود چون در آن‌ها دین و حیات اجتماعی از هم جدا شده است.

سینه‌زن هیئتی، یار روزهای سخت

این خطیب مهدوی اظهار داشت: گاهی به جوانان‌مان نقد می‌شود که فقط محرم می‌آیند و می‌روند؛ اما ما غافلیم از اینکه همان جوان‌ها در بحران‌ها در میدان هستند. تربیت عاشورایی یک شبه خودش را نشان نمی‌دهد، اما در سخت‌ترین لحظات، خودش را ثابت می‌کند. تربیت هیئتی، تربیت بی‌تفاوتی نیست. کسی که سال‌ها با روضه و سینه‌زنی رشد کرده، در بزنگاه‌ها هم در میدان است، ولو ظاهرش عادی باشد.

ملت ولایت‌مدار، یزیدی نمی‌شود

وی درباره همراهی مردم با نظام و ایستادگی در برابر استکبار گفت: مردم ایران بچه‌هیئتی‌اند. از کودکی پای روضه بزرگ شده‌اند. برای همین هم هرچقدر فشار اقتصادی و سیاسی ببینند، باز در مقابل ظالم سکوت نمی‌کنند. چرا؟ چون چهره عمرسعد و یزید را در تاریخ شناخته‌اند. چون می‌فهمند هم‌کلامی با طاغوت چه معنایی دارد. مردم ما یزیدی نمی‌شوند چون یزید را می‌شناسند. این فهم، محصول عزاداری است، محصول فرهنگ امام حسین است.

تربیت حماسی، هدیه‌ امام حسین به ملت ایران

حجت‌الاسلام کفیل با اشاره به تکیه‌های مزین به نام شهدا در تهران و فضاهای مردمی تصریح کرد: الان در تهران ما شاهد برپایی ده‌ها تکیه شهدا هستیم؛ این یعنی مردم با شهدا و فرهنگ مقاومت پیوند دارند. آن‌هایی که می‌گویند عزاداری فقط اشک است، توجه ندارند که این اشک، ریشه در معرفت دارد. این تربیت، ملت ما را ساخته؛ مردمی که نمی‌توانند ولایت طاغوت را بپذیرند، ولو هزار مشکل داشته باشند.

متدین سکولار یا متدین حماسی؟

وی افزود: بزرگ‌ترین دغدغه ائمه، تربیت انسان متدینِ دغدغه‌مند بود. متدینی که به فکر مردم باشد، در میدان باشد، برای عدالت فریاد بزند. متدینِ بی‌تفاوت، یعنی آن‌کسی که فقط نماز بخواند ولی کاری به جامعه نداشته باشد. اما عاشورا ما را حماسی کرده، عاشورا انسان بی‌تفاوت نمی‌سازد. اگر ما فهم درستی از این حماسه داشته باشیم، ملت ایران همیشه پرچم‌دار ایستادگی خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب