رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران اعلام کرد

تغییر سیاست یارانه نان از حذف واسطه تا پرداخت مستقیم/آمادگی ۴۰۰ کارخانه تولید آرد در شرایط بحرانی

تغییر سیاست یارانه نان از حذف واسطه تا پرداخت مستقیم آمادگی ۴۰۰ کارخانه تولید آرد در شرایط بحرانی
در شرایطی که سیاست‌های حمایتی دولت در حوزه تأمین نان بار دیگر به کانون توجه بازگشته زمزمه‌هایی از تغییر شیوه پرداخت یارانه نان به گوش می‌رسد بر اساس اعلام رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران، دولت در حال بررسی طرحی است که در صورت تصویب نهایی یارانه نان به جای نانوایان، مستقیماً به حساب مردم واریز خواهد شد؛ اقدامی که می‌تواند معادلات زنجیره تأمین، قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار نان را دستخوش تغییراتی جدی کند.

محمد جواد کرمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد خبرگزاری آنا در رابطه با آخرین وضعیت تولید و توزیع نان در کشور، گفت: زنجیره تامین نان در کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد و نانوایان بی وقفه برای پایداری این بخش تلاش‌های مستمری می‌کنند و باید قدران زحمات این بزرگوارن بود.

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران با اشاره به استمرار فعالیت کارخانه‌های تولید آرد و نانوایی‌ها اظهار کرد: در جریان جنگ اخیر که کشور با شرایط خاصی روبه‌رو شد خوشبختانه هیچ‌گونه خللی در فرآیند تولید و توزیع گندم، آرد و نان مشاهده نشد که طبق اطلاعات میدانی سامانه‌های تخصیص سهمیه فعال بوده و آرد به‌موقع به نانوایان رسیده است.

کرمی ادامه داد: در فرایند تولید آرد هیچ گونه خللی وجود ندارد چرا که بیش از ۴۰۰ کارخانه در این مسیر گام برمیدارند به طوری که این ظرفیت بیش از نیاز جامعه ایران بوده و از سوی دیگر نانوایی‌های سنتی و صنعتی نیز به‌صورت کامل در مدار تولید قرار دارند.

مدیران غله استان‌ها توزیع آرد در شرایط جنگ را سرعت دادند

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران تأکید کرد: در روز‌های نخستین جنگ ممکن است در برخی مناطق با بحران نان روبه رو شده باشیم که این نیز امری طبیعی بوده چرا که شاهد صف‌های طولانی نان در شهر‌ها بودیم در مواردی که احتمال کمبود آرد وجود داشت، مدیران غله استان‌ها به سرعت وارد عمل شده و توزیع مجدد انجام دادند و این موضوع سریعاً مدیریت و اکنون نه‌تنها مشکلی وجود ندارد، بلکه شرایط کاملاً به حالت عادی برگشته است

وی ادامه داد: نقش نانوایان در این شرایط ویژه قابل‌تقدیر است چرا که آنها با وجود فشار‌های اقتصادی و مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی نانوایان ایستادگی کردند.

کرمی همچنین با اشاره به برنامه دولت برای اصلاح سیاست یارانه‌ای نان گفت: در حال حاضر یارانه نان همچنان برقرار است و هیچ تغییری در روند پرداخت آن اتفاق نیفتاده است البته طبق دستور معاون اول رئیس‌جمهور برنامه‌ای برای اصلاح نحوه پرداخت یارانه در حال بررسی است که ممکن است در آینده یارانه به‌جای نانوا مستقیماً به مردم اختصاص یابد که این موضوع هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

آمادگی واحد‌های صنعتی برای شرایط بحرانی و جنگی احتمالی

وی درباره آمادگی برای شرایط بحرانی و جنگی احتمالی نیز افزود: واحد‌های صنعتی ما مجهز به دستگاه‌های مدرن و ظرفیت بالای تولید هستند به طوری که برخی از آنها روزانه تا ۵۰ تن نان تولید می‌کنند در کنار آنها نانوایی‌های سنتی نقش کلیدی دارند و به‌دلیل پراکندگی مناسب‌شان در سطح کشور امکان پاسخگویی در شرایط ویژه را نیزفراهم می‌کنند.

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران در پایان تأکید کرد: در بحران‌های گذشته هم نانوایان همیشه در صحنه بوده‌اند حتی در دوران ابتدایی انقلاب که سوخت نبود نانوایان با هیزم نان مردم را تهیه می‌کردند و امروز نیز این روحیه پابرجا و ما با همدلی مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب