در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

درس جنگ؛ فرصتی برای تحقق توصیه‌های رهبری در توسعه تولید و مقاوم سازی کشور

درس جنگ؛ فرصتی برای تحقق توصیه‌های رهبری در توسعه تولید و مقاوم سازی کشور
یک استاد دانشگاه با اشاره به فراهم شدن فرصتی برای همدلی و تلاش مضاعف در جهت توسعه صنعتی کشور، عمل به رهنمود‌های رهبر در خصوص حمایت از تولید را تنها راه تعالی در این مسیر دانست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت تولید و خودکفایی اقتصادی تأکید کرده‌اند و این موضوع به ویژه در شرایط جنگ و بحران‌های اقتصادی نمایان‌تر می‌شود. ایشان بر این باورند که توانایی یک کشور در تأمین نیاز‌های خود از داخل، نه تنها به تقویت اقتصاد ملی می‌انجامد، بلکه موجب افزایش اقتدار و استقلال کشور نیز می‌شود.

در زمان جنگ، تولید داخلی به عنوان یک اولویت اساسی شناخته می‌شود، چرا که تأمین نیاز‌های اساسی کشور از طریق تولیدات داخلی می‌تواند به کاهش وابستگی به خارج و افزایش امنیت اقتصادی کمک کند. مقام معظم رهبری با تأکید بر لزوم حمایت از صنایع و تولیدکنندگان داخلی، بر این نکته اشاره دارند که این امر باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا همگان به اهمیت تولید پی ببرند و برای رشد و توسعه آن تلاش کنند.

ایشان همچنین به نقش تولید در ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم اشاره کرده و بر ضرورت توجه به کیفیت و بازارسازی محصولات داخلی تأکید دارند. در نهایت، تولید و خودکفایی اقتصادی را به عنوان راهی برای مقابله با تهدیدات و چالش‌های خارجی و حفظ عزت و اعتبار کشور معرفی می‌کنند.

در حالی که مقام معظم رهبری طی بیش از یک دهه گذشته، بار‌ها و به‌صورت مکرر بر لزوم رونق تولید به‌عنوان راهبردی بنیادین برای حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید داشته‌اند، اما نمود‌های بیرونی این تاکیدات در کارنامه عملیاتی کشور آن طور که انتظار می‌رود دیده نمی‌شود؛ اما به نظر می رسد که جنگ تحمیلی دوازده روزه فرصتی بسیار خوب برای درک اهمیت فرامین رهبر معظم انقلاب در خصوص تولید و همچنین فضای مناسب برای همدلی در رشد و توسعه را پدید آورده است. 

کشور در دوره جنگ عملکرد بسیار مطلوبی داشت

مرتضی افقه، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، با اشاره به وضعیت پس از جنگ تحمیلی ۱۲روزه، تصریح کرد: اگرچه شرایط جنگی تمام شده، اما هنوز به دلیل نبود چشم‌انداز روشن در سیاست‌گذاری‌های کلان، تولیدکننده و سرمایه‌گذار در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند. کشور در دوره جنگ عملکرد بسیار مطلوبی داشت و ادامه این عملکرد در گرو به کارگیری سیاست های دقیق و صحیح در راستای راهنمایی های مقام معظم رهبری با تمرکز بر تولید داخل است. 

وی ضمن تأکید بر ضرورت ترمیم روابط بین‌المللی و رفع تحریم‌ها گفت: تا زمانی که اقتصادی ما دچار سر درگمی ها باشد، حتی اگر روابط سیاسی گسترش پیدا کند، گشایشی واقعی در اقتصاد کشور و به‌خصوص در تولید اتفاق نخواهد افتاد. بنابر این لازم است که ابتدا با استفاده از هم افزایی توانمندی های کشور در جهت بسط سیاست های توسعه اقتصادی کشور برنامه ریزی دقیق کنیم.

نظام حکمرانی؛ مانع پنهان رونق تولید

این استاد دانشگاه در ادامه، اصلی‌ترین مانع در مسیر تحقق تولید را نظام انتخاب و انتصاب مدیران دانست و تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب به درستی مهم ترین نیاز کشور را حمایت از تولید دیده اند و بارها بر توجه در این راستا تاکید داشته اند؛ اما برای تحقق این هدف بسیار مهم نیاز به مدیرانی است که تولید داخل و حمایت از تولید دغدغه آنان باشد و تخصص لازم در این خصوص را نیز داشته باشند تا با شایستگی بتوانند در جهت این مهم که به راستی راه تعالی کشور در مقابل هجمه بیگانگان است حرکت کنند. 

وی تصریح کرد: کشور امروز با همدلی آماده حرکت در مسیر توسعه است اما تا زمانی که انتخاب مدیران بر اساس گرایش سیاسی و نه شایستگی‌های حرفه‌ای و دغدغه‌مندی نسبت به تولید انجام شود، حتی بهترین برنامه‌ها نیز در حد شعار باقی می‌مانند.

افقه ضمن اشاره به نام‌گذاری‌های سالانه از سوی مقام معظم رهبری، آنها را حرکتی الهام‌بخش خواند، اما هشدار داد: هر چند که دستاورد های زیادی داشته ایم که نمود برخی از ان ها در همین جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی مشخص شد اما این رهنمود‌ها به دلیل کمبود الزامات و بستر‌های اجرایی، محدود شده‌اند و کشور از مواهب توصیه های صحیح و دقیق حضرت آیت الله خامنه ای بهره‌ کافی نبرده است؛ همچنان‌که اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله یا برنامه‌های پنج‌ساله توسعه نیز بدون فراهم آوردن الزامات، به سرانجام مطلوب نرسیده اند از این رو لازم است که عمل به توصیه های رهبر معظم انقلاب را سرلوحه برنامه ریزی های اقتصادی قرار دهیم تا بتوانیم به حد اعلای رشد اقتصادی و عزتمندی دست یابیم.

 بازنگری در رویکرد‌ها برای رسیدن به حد عالی در تولید

این استاد دانشگاه در پایان این گفت‌و‌گوتأکید کرد که حرکت به سوی تولید داخل با حداکثر توان نیازمند تحول اساسی است؛ اصلاحات عمیق در حکمرانی داخلی و نظام مدیریتی و مقاوم سازی کشوراست. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب