07:35 02 / 04 /1404

«قرنطینه گیاهی» سنگر نخست امنیت غذایی و صادرات پایدار

«قرنطینه گیاهی» سنگر نخست امنیت غذایی و صادرات پایدار
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی با بیان جایگاه راهبردی کلینیک‌های گیاه‌پزشکی قرنطینه‌ای در امنیت غذایی کشور، گفت: این کلینیک‌ها خط مقدم دفاع در برابر تهدیدات زیستی و آفات مهاجم به حساب می‌آیند.

ملیحه صمدی‌کاظمی رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با بیان اینکه مجوز کلینیک گیاه‌پزشکی قرنطینه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با رویکرد توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، اسفند ۱۴۰۳ اخذ شد، اظهار کرد: این کلینیک به عنوان یکی از زیرساخت‌های حیاتی در حوزه سلامت گیاهی از جایگاه ویژه‌ای در زنجیره کشاورزی و تجارت بین‌المللی برخوردار است.

وی افزود: مشارکت در اجرای مقررات قرنطینه ملی و بین‌المللی، نمونه‌برداری تخصصی و صدور گواهی سلامت گیاهی برای محموله‌های صادراتی و وارداتی از جمله وظایف اصلی این مرکز به‌شمار می‌رود. این گواهی‌ها نقش کلیدی در تسهیل تجارت، حفظ سلامت محصولات کشاورزی و پیشگیری از انتقال آفات و بیماری‌های گیاهی به کشور دارند.

 

قرنطینه گیاهی، سنگر اول امنیت غذایی و صادرات پایدار

رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی با بیان جایگاه راهبردی کلینیک‌های گیاه‌پزشکی قرنطینه‌ای در امنیت غذایی کشور، عنوان کرد: این کلینیک‌ها خط مقدم دفاع در برابر تهدیدات زیستی و آفات مهاجم به حساب می‌آیند که با دقت و حساسیت بالا از سلامت محصولات کشاورزی صیانت می‌کنند. تأمین امنیت غذایی کشور بدون زیرساخت‌های تخصصی قرنطینه در دنیای امروز که تهدیدات زیستی مرز نمی‌شناسند، غیرممکن است.

صمدی‌کاظمی ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی با بهره‌گیری از توان علمی متخصصان بومی در پی ارائه خدمات تخصصی، ویژه و به‌روز در سطح استاندارد‌های جهانی هستیم. تکیه بر دانش، تجربه و فناوری، سه ضلع اصلی فعالیت‌های این مرکز است که به کمک آنها توانسته‌ایم نقش مؤثری در نظام سلامت گیاهی ایفا کنیم.

وی بیان کرد: نخستین محموله وارداتی مورد بررسی، شامل ۲ هزار تُن برنج از کشور پاکستان بود که در خرداد ۱۴۰۴ با مدیریت فنی ناهید حیدرزاده و مسئولیت فنی زهرا آوازه نمونه‌برداری و بررسی و این فرآیند طبق دستورالعمل‌های بین‌المللی با رعایت دقیق استاندارد‌ها انجام شد.

«قرنطینه گیاهی» سنگر نخست امنیت غذایی و صادرات پایدار

رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی عنوان کرد: با انجام موفقیت‌آمیز این مأموریت، هماهنگی‌های لازم با سازمان جهاد کشاورزی استان صورت گرفته تا فاز دوم فعالیت‌های قرنطینه‌ای با محور صادرات نیز آغاز شود. محصولات استراتژیکی همانند انگور، کشمش، زعفران، گیلاس و سایر تولیدات بومی که ظرفیت صادراتی دارند در اولویت خدمات کلینیک قرار خواهند گرفت.

صمدی‌کاظمی اضافه کرد: این روند گامی بزرگ در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تقویت دیپلماسی کشاورزی است. در تلاش هستیم تا از طریق ارتقای خدمات فنی و علمی، حلقه اتصال بین دانشگاه، تولیدکنندگان، نهاد‌های اجرایی و بازار‌های جهانی باشیم.

وی با تأکید بر اهمیت حمایت از کلینیک‌های تخصصی دانشگاهی، تبیین کرد: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی در مسیر تبدیل‌شدن به قطب خدمات آزمایشگاهی شمال شرق کشور، گام‌های بلندی برداشته است. تأسیس کلینیک گیاه‌پزشکی قرنطینه بخشی از این مسیر بوده که امیدواریم با حمایت مسئولان، توسعه یابد و الگویی موفق برای سایر استان‌ها باشد.

گفت‌وگو: مریم ریحانی

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب