آمادگی کامل اورژانس کشور برای اربعین ۱۴۰۴ / ۱۰ هزار مأموریت جنگی در بحران اخیر و هشدار نسبت به گرمازدگی زائران

به گزارش خبرنگار آنا؛ صبح روز یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ نشست خبری رئیس اورژانس کشور برگزار شد.
جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در ابتدای این نشست با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه ۲۶ استان و ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی درگیر بودند همچنین ۱۰۰ شهر درگیر بودند و قریب به ۶ هزار مصدوم داشتیم
وی افزود: بازنشستگان این سازمان اعلام آمادگی و شیفت بندی کردند تا در صورت نیاز حضور پیدا کنند. اورژانس در این ایام ۱۰ هزار ۵۰۰ ماموریت جنگی داشتیم همچنین ۱۲۶ هزار ماموریت عادی خود را نیز انجام دادیم.
میعادفر تشریح کرد: در جنگ ۱۲ روزه خوشبختانه مردم کمتر تماس داشتند و این نشان از وجود فهم و درک بالای مردم را داشتند.
وی عنوان کرد: ۳۲۲ خانم مصدوم شدند حدود ۱۰۲ خانم شهید شدند. همچنین ۴۷ کودک و ۲۱۵ نفر جوان و نوجوان شهید شدند.
رئیس اورژانس کشور گفت: ۳ دستگاه آمبولانس به شدت آسیب دیدند. علاوه بر این ۶ پایگاه اورژانس به شدت آسیب دیدند که هیچ مرکز نظامی در نزدیکی این مراکز نبود.
میعادفر ادامه داد: در این مدت ۹ بیمارستان آسیب دیدند و متاسفانه بیماران این بیمارستانها آسیب دیدند.
وی افزود: ۲۰ نفر از همکاران نظام سلامت آسیب دیدند که متاسفانه ۱۶ نفر از این مصدومان از کادر اورژانس بودند همچنان یکی از پرسنل این سازمان با حملات ناشی از موج انفجار درگیر است.
میعادفر گفت: هماهنگیهای درون بخشی و بین بخشی، ایثار و فداکاری کادر درمان زیباییهایی بود که در کنار صحنههای دلخراش این حوادث نمود پیدا کرد.
سازمان اورژانس به عنوان یک سازمان فوریتی همیشه در کنار مردم حضور خواهد داشت.
آمادگی کامل نظام سلامت برای خدمترسانی در اربعین / هشدار نسبت به گرمازدگی و توصیههایی برای زائران
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به برنامهریزیهای گسترده و هماهنگیهای انجامشده برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی، از آمادگی کامل کمیته بهداشت و درمان ستاد مرکزی اربعین خبر داد.
وی اظهار کرد: کمیته بهداشت و درمان بهعنوان یکی از ۱۸ کمیته ستاد مرکزی اربعین، مسئولیت ارائه خدمات درمانی از مبدا تا نقطه صفر مرزی را بر عهده دارد. پس از مرز، این وظیفه به جمعیت هلالاحمر سپرده میشود. سازمان اورژانس کشور نیز به عنوان هماهنگکننده اصلی در حوزه وزارت بهداشت ایفای نقش میکند.
دکتر میعادفر تصریح کرد: سال گذشته دانشگاههای علوم پزشکی حدود ۷۰ موکب درمانی را در مسیر نجف تا کربلا و مناطق مرزی کشور عراق راهاندازی کردند. در داخل کشور نیز خدمات درمانی از مبدا حرکت زائران تا مرزها برنامهریزی و اجرا شده است.
افزایش مخاطرات با توجه به گرمای شدید
رئیس سازمان اورژانس کشور مهمترین تهدید امسال را افزایش دمای هوا دانست و گفت: با توجه به روند گرمتر شدن سالانه، گرمازدگی یکی از اصلیترین دغدغههای ماست. زیرساختهایی از جمله مراکز درمانی ثابت در مرزهای مهران، خسروی، شلمچه و چذابه ایجاد شده تا خدمات درمانی مناسبی ارائه شود. در مرز مهران، مرکز درمانی با ظرفیت ۱۵۰ تخت بستری و خوابگاه ویژه کادر درمان احداث شده است.
آمادگی تجهیزاتی در مرزها
وی افزود: در مجموع، بیش از ۶۷۰ دستگاه آمبولانس، ۲۶ موتورلانس، ۱۶ اتوبوس آمبولانس و ۶ فروند بالگرد در مناطق مرزی آماده خدماترسانی هستند. همچنین ۱۰ بیمارستان صحرایی و ظرفیتهایی نظیر هواپیما و خودروهای پشتیبانی برای جابجایی سریع بیماران پیشبینی شده است.
برنامهریزی برای مدیریت جمعیت میلیونی
میعادفر گفت: امسال پیشبینی میشود حدود ۴ میلیون نفر زائر از کشور خارج و دوباره وارد شوند، که معادل ۸ میلیون تردد است. حدود ۵۰ درصد زائران از مرز مهران عبور میکنند که با توجه به ظرفیت محدود منطقه، نیاز به مدیریت دقیق و هماهنگی بالا دارد. خوشبختانه زیرساختهای ترافیکی این مسیر در سالهای اخیر بهبود یافته و تردد روانتر شده است.
کنترل و پیشگیری از بیماریها
رئیس اورژانس کشور درباره مخاطرات بهداشتی گفت: نظارت کامل بر موکبها، پختوپز غذا، توزیع آب و شربت، و حفظ زنجیره سرد مواد غذایی توسط نیروهای بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها انجام میشود. پارسال حدود ۵۰۰ تن مواد غذایی فاسد شناسایی و معدوم شد.
وی با تأکید بر لزوم رعایت اصول بهداشتی خاطرنشان کرد: بیش از ۲۴۰ نفر نیروی بیماریها و ۴۵۰ نفر نیروی بهداشت محیط در مرزها مستقر هستند. همچنین در عراق نیز با همکاری هلالاحمر، نظارت بر موکبهای ایرانی انجام خواهد شد.
هشدارها به گروههای پرخطر
دکتر میعادفر توصیههایی جدی به زائران داشت و گفت: افراد سالمند، بیماران دارای بیماریهای زمینهای، مادران باردار و کودکان بهویژه زیر ۶ سال بهتر است از این سفر صرفنظر کنند. افرادی که داروهای خاص مثل انسولین مصرف میکنند، باید شرایط نگهداری دارو را بهدقت رعایت کرده و آن را بههمراه داشته باشند.
توصیههای ایمنی و زمانبندی سفر
رئیس اورژانس کشور به زائران توصیه کرد برنامهریزی خود را بهگونهای انجام دهند که در ساعات خنکتر روز حرکت کنند، و در صورت خستگی حتماً استراحت کرده و از خودرو استفاده کنند. وی گفت: «هدف از این سفر طیکردن حتمی ۸۰ کیلومتر نیست؛ حضور و نیت زیارتی مهم است.»
خدمات به جاماندگان و زائران خارجی
وی افزود: علاوه بر زائران ایرانی، زائرانی از کشورهای افغانستان و پاکستان از مرز چذابه وارد میشوند. همچنین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از طریق راهآهن، حملونقل هوایی و دریایی منتقل خواهند شد که مراقبتهای سندرومیک در تمامی مرزها برای جلوگیری از ورود بیماریها انجام میشود.
میعادفر با بیان اینکه همکاران اورژانس از زیارت باز میمانند و در نقطه صفر مرزی خدمات ارائه میدهند، گفت: مردم در دعاهای خود، کادر درمان و نیروهای اورژانس را فراموش نکنند. همه تلاش ما این است که زائران با سلامت کامل به کشور بازگردند و لحظات معنوی اربعین برای آنان بدون دغدغه و خطر سپری شود.
انتهای پیام/