عدلیه؛ هدف مشترک تروریست‌ها

عدلیه؛ هدف مشترک تروریست‌ها
باتوجه به اینکه در کمتر از یک سال گذشته چندین حادثه تروریستی با ده‌ها شهید و مجروح در زیرمجموعه‌های قوه قضائیه رخ داده است، دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی باید توجه ویژه‌ای به عدلیه داشته باشند و به افزایش حوادث تروریستی این حوزه بیش از پیش دقت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حمله صبح امروز به دادگستری زاهدان که توسط سه نفر از اعضای گروهک تروریستی جیش‌الظلم انجام شد، خیلی زود به مهمترین خبر روز کشور تبدیل شد، حادثه‌ای تروریستی که در آن هر سه تروریست به هلاکت رسیدند و طبق آمار اولیه ۶ شهید و ۱۳ مجروح به بار آورد.

در ماه‌های دستگاه قضایی حوادث تروریستی مختلفی را از سر گذرانده است و این نشان می‌دهد عدالتخانه، حالا تبدیل شده به یکی از گزینه‌های اصلی برای عرض اندام تروریست‌هایی که قصد بر هم زدن امنیت جامعه را دارند. در این گزارش مروری داریم بر چند حادثه تروریستی مرتبط با قوه قضائیه در ۷ ماه گذشته.

دستگاه قضایی ایران، هدف مشترک تروریست‌ها

ترور شهدای عدالت

در روز‌های پایانی دی ماه سال قبل، یک ضارب مسلح با حضور در کاخ دادگستری تهران اقدام به تیراندازی کرد و حجت‌الاسلام مقیسه و حجت‌الاسلام رازینی از قضات دیوان عالی کل کشور را به شهادت رساند. این دو شهید که پس از ترور، به شهدای عدالت معروف شدند، دو تن از قضات برجسته و متعهد کشور، در مسیر خدمت به عدالت و تحقق حق بودند که سابقه درخشانی نیز در راه مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جاسوسان کشور‌های متخاصم و تروریسم و گروهک‌های تروریستی داشتند.

حجت الاسلام رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند. در ساعات ابتدایی پس از این حادثه اعلام شد که فرد مورد اشاره نه پرونده‌ای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است و او بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته، به سرعت اقدام به خودکشی کرده است. اما چند روز بعد مشخص شد که این ترور حرکتی برنامه‌ریزی شده از طرف گروهک تروریستی منافقین بود، گروهکی که در دهه‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها دست به انجام چنین ترور‌هایی انجام داده بود و سابقه شوم آنها برای تمام مردم ایران عیان است.

یک هفته پس از این حادثه حجت‌الاسلام جعفر قدیانی دادستان انتظامی قضات کشور با بیان اینکه در ماجرای ترور شهیدان رازینی و مقیسه یک منافق را سال‌های سال در دیوان عالی کشور نفوذ دادند و او را شست‌وشوی مغزی کردند تا پس از ارتکاب قتل خودکشی کند، گفت: آنها می‌خواستند این طور القا کنند که کسی که دست به این کار زده فردی ناراضی بود، اما نوشته‌ای که از او به‌جامانده مشخص می‌کند که منافقین به او خط دادند.

دستگاه قضایی ایران، هدف مشترک تروریست‌ها

ترور قاضی باقری

ترور مهم دیگر در ماه‌های اخیر به شهادت قاضی احسان باقری مربوط می‌شود. صبح روز ۶ خرداد، قاضی احسان باقری رئیس شعبه کیفری ۲ شیراز، هنگام عزیمت به محل کار توسط دو فرد ناشناس با سلاح سرد هدفه حمله قرار گرفت و به شهادت رسید. شهید باقری پرونده‌های حساس کیفری فراوانی را در شیراز رسیدگی می‌کرد و سابقه ۱۲ سال خدمت رسانی در حوزه قضایی داشت.

وی از ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ به‌عنوان کارآموز قضایی مشغول به فعالیت بود و از اسفند ۱۳۹۱ تا مهر ۱۳۹۶ به‌عنوان دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دنا در کهگیلویه و بویراحمد در حال خدمت در دستگاه قضایی بود. این قاضی شهید از آبان سال ۱۳۹۶ به استان فارس رفت و تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌عنوان بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب شیراز فعالیت می‌کرد تا اینکه در همان زمان به ریاست شعبه کیفری ۲ شیراز رسید و در صبح ششم خرداد ۱۴۰۴ ترور شد.

در این حادثه دو تروریست با هویت محمدحسن دهقانی و نیما عادل زاده، با ضربات متعدد چاقو قاضی باقری را به شهادت رساندند و نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی کمتر از دو هفته پس از حادثه در روز ۱۷ خرداد این افراد را در شهرک رکن آباد شیراز زمینگیر کردند. اگرچه متهمین در حین دستگیری به دلیل مقاومت در برابر پلیس مجروح شدند و پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد یکی از متهمان دارای سابقه کیفری بوده است.

دستگاه قضایی ایران، هدف مشترک تروریست‌ها

حمله به دادگستری زاهدان

آخرین مورد از حمله تروریستی به سیستم قضایی کشور حادثه مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. صبح امروز شنبه چهار مرداد، سه فرد مسلح با حمله به دادگستری زاهدان، دست به تیراندازی زدند و طبق آمار اولیه حداقل ۵ نفر شهید و ۱۳ نفر مجروح شدند. گروهک تروریستی جیش‌الظلم که پیش از این هم عملیات‌های تروریستی مختلفی در جنوب شرقی کشور انجام داده بود، مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.

سردار علیرضا دلیری جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان پس از این سانحه درخصوص جزئیات آن توضیح داد: ساعت ۸:۳۰ صبح امروز یک تیم تروریستی وابسته به رژیم صهیونیستی در پوشش ارباب رجوع قصد ورود به دادگستری سیستان و بلوچستان واقع در شهر زاهدان داشت که با هوشیاری عوامل انتظامی حاضر در صحنه و درگیری ایجاد شده یکی از تروریست‌ها در محل به هلاکت رسیده و در پی انفجار نارنجگی که این تروریست به داخل ساختمان دادگستری انداخت متاسفانه شاهد شهادت تعدادی ارباب رجوع از جمله یک نوزاد یکساله و یک مادر بودیم. در ادامه این درگیری در تعقیبی که برای دستگیری سایر عوامل این تیم انجام شود، دو عضو دیگر تیم به هلاکت رسیدند و در واقع کل این تیم به درک واصل شدند.

در حال حاضر و تا زمان تنظیم این گزارش هنوز اطلاعات بیشتری از زاهدان نرسیده و تعداد شهدا و مجروحین همان تعدادی است که پیش از این به آنها اشاره شد. اما چیزی که مشخص و غیرقابل کتمان است، توجه ویژه تروریست‌ها به سیستم قضایی ایران است. گروهک‌های تروریستی مختلف که همگی دشمنان قسم خورده ملت ایران هستند، تلاش می‌کنند تا از طرق مختلف به سیستم عدلیه کشور ضربه می‌زنند، چون دقیقا می‌دانند ضربه به قوه قضائیه به عنوان یکی از ارکان اصلی حکومت، می‌تواند در دل جامعه بازخورد‌های فراوانی داشته باشد.

دستگاه قضایی ایران، هدف مشترک تروریست‌ها

حمله به زندان اوین

رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از حامیان اصلی این گروهک‌های تروریستی، خود پرچمدار حمله به سیستم قضایی ایران است. نمونه بارز این ماجرا هم حمله به زندان اوین در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه است. این رژیم متخاصم با چشم پوشی از تمام ضوابط کنوانسیون‌های بین‌المللی دست به اقدامی جنایتکارانه زد و غیرنظامیان فراوانی را به شهادت رساند.

حمله به اوین نشان می‌دهد در برنامه‌های رژیم صهیونیستی نیز حمله به زیرساخت‌هایی همچون زندان، یکی از طرح‌های اصلی دشمنان ایران برای ضربه زدن به ملت ماست.

در کمتر از یک سال چندین حادثه تروریستی با ده‌ها شهید و مجروح در زیرمجموعه‌های قوه قضائیه رخ داده است و این موضوعی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذشت. دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی باید توجه ویژه‌ای به عدلیه داشته باشند و به افزایش حوادث تروریستی حول محور دادگاه و دادگستری بیش از پیش دقت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب