تدوین بودجه‌ای برنامه‌محور در واحد علوم و تحقیقات با تأکید بر شفافیت مالی و ارتقای کیفیت آموزشی

تدوین بودجه‌ای برنامه‌محور در واحد علوم و تحقیقات با تأکید بر شفافیت مالی و ارتقای کیفیت آموزشی
معاون توسعه و مدیریت منابع واحد علوم و تحقیقات، از رویکرد برنامه‌محور و تخصصی در فرآیند بودجه‌ریزی این واحد خبر داد و گفت: تهیه و تدوین بودجه این واحد دانشگاهی با تأکید بر ارتقای شفافیت مالی و کارآمدی در تخصیص منابع، هم راستا با اولویت‌های مالی بر اساس اهداف کلان آموزشی، پژوهشی و توسعه فناوری تعیین شده است.

به گزارش خبرگزاری آنا، ساسان بابائی کفاکی معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، در رابطه با جلسه دفاع بودجه این واحد، گفت: فرایند بودجه‌ریزی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی طی رویکردی برنامه‌محور، تخصصی و منطبق با سند تحول و تعالی و سیاست‌های کلان دانشگاه و با هدف ارتقاء شفافیت مالی و کارآمدی در تخصیص منابع، انجام می‌شود. 

معاون توسعه و مدیریت منابع واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه سازوکار نظارت بر حسن اجرای بودجه از طریق سامانه‌های مالی، گزارش‌های تحلیلی دوره‌ای و جلسات منظم کمیته تخصیص منابع انجام می‌شود، تصریح کرد: در صورت بروز انحراف از برنامه مصوب، اخطار رسمی صادر و در صورت لزوم، تخصیص منابع بازبینی یا محدود خواهد شد. در این راستا، مدیریت بودجه نیز با هدف پیشگیری، پایش و ارائه راهکارهای اصلاحی، نقش مؤثری ایفا می‌کند.

وی به محورهای اصلی بودجه‌ریزی و اولویت‌های بودجه‌بندی سال آینده در واحد علوم و تحقیقات، اشاره کرد: در سال‌های اخیر، بودجه‌ریزی در این واحد با تمرکز بر عملکرد، ارتقاء بهره‌وری و توسعه پژوهش‌های کاربردی دنبال شده است. در بودجه سال آینده، اولویت‌ها شامل نوسازی زیرساخت‌های فناورانه، تجهیز و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌ها، حمایت هدفمند از پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های پژوهشی و توسعه آموزش‌های مهارتی (حضوری - مجازی) است که با اهداف تحول‌گرایانه و هم‌راستا با سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، پیگیری می‌شود.

به گفته بابائی، افزایش کارایی مالی از مسیرهایی نظیر بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد، حذف هزینه‌های اضافی، برون‌سپاری فعالیت‌های غیرضروری، تجمیع منابع و بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند قابل تحقق است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ارتقاء شفافیت مالی، بازآموزی مدیران حوزه مالی و ایجاد ارتقاء نظام ارزیابی اثربخشی هزینه‌ها نیز از جمله اقداماتی است که می‌تواند به بهره‌برداری مطلوب‌تر از منابع مالی منجر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب