12:56 04 / 05 /1404
رنجبران در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا تشریح کرد

صفر تا صد بودجه پیشنهادی سال مالی جدید دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی

صفر تا صد بودجه پیشنهادی سال مالی جدید دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به درآمد‌های ۷ میلیارد تومانی این دانشگاه از تولید جلبک، کاهش زیان‌دهی این دانشگاه را از ۴۲ به ۳ درصد عنوان کرد و گفت: به دستور شهید طهرانچی مرغداری شبستر بعد از ۲۰ سال دوباره احیا شد.

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ در دنیای امروز، نهادهای آموزشی به‌‌خصوص دانشگاه‌ها نه‌تنها به‌عنوان مراکز آموزش و پرورش نیروی انسانی متخصص و کارآمد شناخته می‌شوند، بلکه نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع ایفا می‌کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با توجه به شرایط اقتصادی و چالش‌های مالی که در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده، به‌دنبال راهکارهای نوآورانه برای خروج از وضعیت زیان‌دهی و تحقق اهداف مالی خود است.

این دانشگاه با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند شهید دکتر طهرانچی و تیم مدیریتی ایشان در تلاش است تا با تدوین برنامه‌های جامع و مدون، روندهای درآمدزایی را بهبود بخشد و در نهایت به یک نهاد پایدار و سودده تبدیل شود.

از سال ۱۳۹۵، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با چالش‌های جدی در زمینه زیان‌دهی مواجه شد، زیان‌هایی که در سال ۱۳۹۵ به میزان سه درصد آغاز شد، به تدریج در سال‌های بعد به ۴۲ درصد رسید و این موضوع نگرانی‌های جدی را برای مسئولان و دانشگاهیان به‌وجود آورد.

در این راستا، تدوین برنامه‌ای جامع برای خروج از بحران ضروری به‌نظر می‌رسید، برنامه‌ای که به دستور شهید دکتر طهرانچی طراحی شد و شامل سه محور اصلی افزایش درآمدهای شهریه‌ای، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و مدیریت هزینه و چابک‌سازی بود.

این رویکرد نه‌تنها به بهبود وضعیت مالی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی کمک کرد، بلکه به‌نوعی یک مدل مدیریتی برای سایر واحدهای دانشگاهی در کشور تبدیل شد.

در سال‌های اخیر، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با تمرکز بر فعالیت‌های دانش‌بنیان، توسعه پروژه‌های کشاورزی و دامداری و بهبود فرآیندهای آموزشی به‌دنبال افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای بوده است.

این رویکرد منجر به افزایش ۳۰۰ درصدی درآمدهای دوره‌های کوتاه‌مدت و بهبود قابل توجه وضعیت مالی دانشگاه شده است.

علاوه بر این، برنامه‌های جدید در زمینه تولید مخازن کامپوزیتی و جلبک اسپیرولینا، به‌عنوان پروژه‌های کلیدی، نه‌تنها به درآمدزایی کمک کرده، بلکه به ارتقای سطح فناوری و نوآوری در این دانشگاه نیز منجر شده است.

دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در حال حاضر در مسیر خروج از زیان‌دهی قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های آتی به سوددهی برسد.

قطعاً با استمرار این روند و به‌کارگیری استراتژی‌های مؤثر، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی به‌عنوان یکی از پیشروترین و اثرگذارترین نهادهای آموزشی در کشور شناخته خواهد شد.

خبرنگار آنا برای بررسی بودجه‌ پیشنهادی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در سال مالی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵، دستاوردهای این دانشگاه در زمینه درآمدهای غیرشهریه‌ای و موفقیت آن در زمینه کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در سال مالی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۴ گفت‌و‌گویی را با آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در حاشیه جلسات پیش‌دفاع بودجه‌های پیشنهادی استانی سال ۱۴۰۴-۱۴۰۵ دانشگاه ترتیب داده است.

گپ و گفت آنا با رنجبران در پی می‌آید:

بودجه 2200 میلیاردی دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی در سال آینده

آنا: با توجه به برگزاری پیش‌دفاع بودجه سال مالی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵ استانی دانشگاه‌ها در سازمان مرکزی، ابتدا مختصری از وضعیت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در بخش بودجه بگویید. 

رنجبران: ابتدا درود می‌فرستیم به روح پاک و مطهر استاد شهید، مجاهد پارسا و دانشمند فرهیخته دکتر طهرانچی که انصافاً بودجه و تمرکز و جدیت روی این موضوع مهم یادگار ایشان است و امسال هم بودجه استان آذربایجان‌شرقی براساس روال گذشته و به همان سبک شهید دکتر طهرانچی برگزار شد.

البته امیدواریم با حضور دکتر جهان‌بین معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های شمال غرب و دکتر داریوش جاوید معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی به همراه سایر معاونان و مدیران کل در سال جدید استان آذربایجان شرقی از زیاندهی خارج و به یک استان سودده با بیش از ۷ درصد سود تبدیل شود.

در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی یک روند ۱۰ ساله‌ (از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۵) را در جلسه بودجه ارائه کردیم.

زیاندهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی از سال ۱۳۹۵ آغاز شده، یعنی در سال ۹۵ سه درصد زیان داشتیم، یک سال بعد از آن (سال ۱۳۹۶) زیان این دانشگاه ۱۱.۰۸ درصد شد، سپس یک سال بعد از آن شد ۲۹ درصد و در نهایت یک سال بعد زیان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی تا ۴۲ درصد رشد داشت.

در حقیقت زیان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تا ۴۲ درصد رسید.

اما در سه سال گذشته با تلاش همکاران و حمایتی که شخص شهید دکتر طهرانچی، دکتر جهان‌بین و دکتر جاوید داشتند، برنامه خروج از بحران و زیان در سال ۱۴۰۱ برای دانشگاه تنظیم شد.

برنامه خروج از بحران یک برنامه سه ساله بود که به دستور دکتر شهید طهرانچی تدوین شد و شامل سه بخش اصلی بود، نخست افزایش درآمدهای شهریه‌ای، دوم افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و سوم مدیریت هزینه و چابک‌سازی.

برنامه خروج از بحران یک برنامه سه ساله بود که به دستور دکتر شهید طهرانچی تدوین شد و شامل سه بخش اصلی بود، نخست افزایش درآمدهای شهریه‌ای، دوم افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و سوم مدیریت هزینه و چابک‌سازی.

برای تمام ۳۵ واحد دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی یک برنامه سه‌ساله یا 6  ترمه برای این سه بخش اصلی نوشتیم.

به‌عنوان مثال بررسی کردیم که کدام واحد دانشگاهی چقدر باید افزایش دانشجو داشته باشد و رتبه آن واحد دانشگاهی تا چند درصد باید افزایش پیدا کند و آن واحد دانشگاهی در زمینه درآمدهای غیرشهریه‌ای و چابک‌سازی و مدیریت چالش‌ها باید چه اقداماتی انجام دهد.

امروز که در پایان سال سوم هستیم، بحمدالله زیان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی به ۳ درصد رسیده، یعنی فاصله بسیار کوتاهی تا خروج از زیاندهی داریم.

شهید طهرانچی کار بسیار ارزشمندی کردند، اولاً بهمن‌ سال گذشته اثربخشی را شامل حقوق و عیدی هیئت علمی را افزایش دادند و افزایش هزینه‌های خارج از برنامه هم مزید بر علت شد تا نتوانیم به‌زودی از زیان‌دهی خارج شویم.

افزایش هزینه‌ها به ۵۰ میلیارد تومان می‌‌رسید که اگر نبود دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی امسال از زیاندهی هم خارج شده بود.

خوشحالیم که افزایش هزینه به‌دلیل ایجاد رفاه و کمک معیشت همکاران و اعضای هیئت علمی شده، اما براساس پیش‌بینی‌ها دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در آینده بالای ۷ درصد سود خواهد داشت، چراکه بودجه استان آذربایجان‌شرقی بسیار خوب بسته شد.

یکی از جلسات بسیار خوب بودجه را پشت‌سر گذاشتیم، درآمدهای شهریه‌ای ۱۱۳ درصد محقق شد، یعنی ۱۳ درصد بالاتر از آن چیزی که تعهد کرده بودیم.

در درآمدهای غیرشهریه‌ای هم عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی بسیار خوب بود.

امسال بودجه دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی یک‌هزار و ۵۵۶ میلیارد تومان بود و برای سال آینده مالی هم بالای۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

آنا: درباره تحقق بودجه 1403 ـ 1404 دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در حوزه‌های مختلف توضیح دهید. 

رنجبران: در استان آذربایجان‌شرقی ۳۵ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی داریم که هفت واحد از زیان‌دهی خارج شده‌اند و مابقی هم در مسیر خروج هستند.

براساس پیش‌بینی‌ها سال آینده تعداد واحدهایی که از زیان‌دهی خارج شده‌اند به ۱۲ واحد خواهد رسید.

بودجه شهریه دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی به یک‌هزار و ۳۹۹ میلیارد تومان رسید که ۱۳ درصد بیش از تعهد ما بوده و بودجه درآمد غیرشهریه‌‌ای تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی هم ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است.

همانطور که عرض کردم برای سال آینده هم درآمد کل دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

افزایش ۳۰۰ درصدی درآمدهای دوره‌های کوتاه‌مدت 

آنا: در صحبت‌های خودتان از درآمد ۱۲۰ میلیارد تومانی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی سخن به میان آوردید، این درآمدها بیشتر از چه کانال و بخش‌های اقتصادی کسب شده است؟

رنجبران: درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی شامل بخش‌های مختلفی می‌شود، از فعالیت‌های دانش‌بنیان گرفته تا کشاورزی هرکدام سهمی در درآمدهای غیرشهریه‌ای دارند، اما امسال به‌عنوان چند شاخص درآمدهای دوره‌های کوتاه‌مدت را بیش از ۳۰۰ درصد افزایش دادیم.

بخش عمده‌ای از درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی ناشی از فعالیت‌های دانش‌بنیان است، دو طرح و پروژه بزرگ در استان آذربایجان‌شرقی داریم که شامل «تولید مخازن کامپوزیتی» و «تولید جلبک اسپیرولینا» می‌شود.

این دو پروژه به‌عنوان طرح‌های اصلی برای کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای هستند که از این پروژه‌ها درآمد داشتیم و سال آینده هم درآمد خیلی بالایی از این دو پروژه خواهیم داشت، بنابراین بخش عمده‌ای از درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی دانش‌بنیان است، ازسویی بخش عمده‌ای از درآمدها هم به آموزش‌های کوتاه‌مدت برمی‌گردد که رشد بسیاری داشت.

درآمدهای دیگری که در حوزه غیرشهریه‌ای داشتیم، شامل درآمدهای اجتماعی و درآمدهای حاصل از خوابگاه‌ها هستند که محقق شدند و بخش‌های مختلف درآمدهای شهریه‌ای و غیر‌شهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی را تشکیل می‌دهند.

آنا: وضعیت درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در حوزه کشاورزی و دامداری چگونه است؟

رنجبران: در حوزه‌های کشاورزی و دامداری کار بسیار بزرگی انجام شده، نخست مرغداری شهرستان شبستر به دستور شهید دکتر طهرانچی بعد از ۲۰ سال دوباره احیا شد و درآمد خیلی خوبی هم دارد و از یادگاری‌های این شهید است.

مرغداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر یکی از بخش‌های اصلی درآمدهای غیرشهریه‌ای را تشکیل می‌دهد.

پیش‌بینی درآمد ۴۰۰ میلیارد تومانی غیرشهریه‌ای

آنا: شنیده‌ایم دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب در حوزه شیلات تولید خوب دارد و به درآمدهای پایدار رسیده است.

رنجبران: بله. حوزه شیلات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب به‌خوبی احیا شده و جزء طرح‌های شاخص ما به‌شمار می‌ رود که در حال حاضر به تولید می‌پردازد و درآمد غیرشهریه‌ای خوبی دارد.

بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در حوزه تولیدات کشاورزی و دامپروری جزء استان‌های پیشرو است.

در زمینه جلبک سال گذشته نزدیک ۷ میلیارد تومان درآمد داشتیم که عدد خیلی خوبی است و امسال هم به دستور شهید دکتر طهرانچی تولیدات جلبک به میزان سه برابر افزایش پیدا خواهد کرد و تا شهریورماه طرح توسعه خیلی جدی برای جلبک داریم.

استان آذربایجان‌شرقی در حوزه دانش بنیان و درآمدهای حاصل از آن جزء استان‌های پیشروی کشور محسوب می‌شود.

امسال فروش زمین نداشتیم و تمامی درآمدها ناشی از همین درآمدها غیرشهریه‌ای بود که در سؤال‌تان اشاره کردید.

آنا: پیش‌بینی شما از درآمدهای غیرشهریه‌ای بودجه ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵ چیست؟

رنجبران: درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی برای سال ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵ تقریباً ۴۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و در سال جدید مالی بسیاری از پروژه‌های بزرگ نظیر «تولید مخازن کامپوزیت» به‌ بهره‌برداری می‌رسد و از این محل درآمد خیلی خوبی خواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنیم ۱۰۰ میلیارد درآمد از این محل نصیب دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی شود و همانطور که گفتم مجموع درآمد ۴۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب