پایان ششمین جشنواره دایره خلاق با معرفی طراحان برتر مبلمان شهری

پایان ششمین جشنواره دایره خلاق با معرفی طراحان برتر مبلمان شهری
جشنواره ملی طراحی مبلمان شهری دایره خلاق که با هدف شناسایی استعدادهای نو، حمایت از ایده‌های نوآورانه و ترویج طراحی تعاملی و انسانی در فضای شهری برگزار شده بود، در دو بخش عمومی و حرفه‌ای با معرفی آثار منتخبین به پایان رسید.

اختتامیه ششمین جشنواره ملی طراحی مبلمان شهری «دایره خلاق»، عصر روز یکشنبه با حضور مرتضی خلفی‌زاده عضو هیات مدیره سازمان زیباسازی شهر تهران، علی صارمی معاون فنی و طراحی شهری، محسن هدایتی‌فر معاون توسعه و برنامه‌ریزی سازمان زیباسازی شهر تهران، داوران این دوره رویداد و برگزیدگان در محل این سازمان برگزار شد.

این جشنواره که با هدف شناسایی استعدادهای نو، حمایت از ایده‌های نوآورانه و ترویج طراحی تعاملی و انسانی در فضای شهری برگزار شده بود، در دو بخش عمومی و حرفه‌ای با معرفی آثار منتخبین به پایان رسید.

علی صارمی معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی، در این مراسم با اشاره به روند شکل‌گیری و اهداف جشنواره گفت: پس از برگزاری جلسات داوری ششمین دوره جشنواره «دایره خلاق»، امروز در کنار شما عزیزان هستم. موضوع این دوره طراحی عناصر مبلمان شهری با رویکرد فراگیر و تعاملی بود؛ طراحی که با هدف خلق تجربه‌ای انسانی و محدود در سطح شهر صورت گرفت.

صارمی با اشاره به استقبال از این دوره گفت: این جشنواره در دو بخش عمومی و حرفه‌ای برگزار شد. در بخش عمومی، ۳۶۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت ۵ طرح برگزیده شدند. در بخش حرفه‌ای نیز ۲۰ شرکت‌کننده حضور داشتند که از میان آن‌ها ۳ اثر به‌عنوان برگزیده معرفی شدند.

وی در ادامه بر ضرورت ارتباط میان دانشگاه و سازمان تأکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف ما در برگزاری چنین رویدادهایی حفظ ارتباط موثر میان سازمان زیباسازی و فضای علمی و دانشگاهی کشور است.

به گفته صارمی تجربه دوره‌های گذشته نشان داده که این تعامل نقش مهمی در ارتقای کیفیت طراحی شهری دارد.

صارمی با قدردانی از همراهی اساتید و متخصصان گفت: شاید حوزه طراحی شهری از معدود عرصه‌هایی باشد که اساتید دانشگاه با روحیه‌ای متعهدانه در آن حضور فعال دارند و امیدوارم با تداوم این مسیر و مشارکت فعال دانشگاهیان و طراحان، در دوره‌های آتی شاهد کیفیت بالاتری باشیم و ارتباط بین علم و اجرا بیش از پیش تقویت شود.

مرتضی خلفی‌زاده با اشاره به سابقه سازمان زیباسازی گفت: پنجم تیرماه امسال، سازمان زیباسازی وارد دهه پنجم فعالیت خود شد؛ نهادی که امروز میراث‌دار دستاوردهای مدیران، هنرمندان، کارشناسان و پژوهشگران پیشین است و ترکیب ظرفیت‌های اجرایی، مطالعاتی، پژوهشی و آموزشی در قالب یک سازمان، خود یک دستاورد قابل‌توجه برای تهران محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تجربه اخیر خود در جلسه داوری فراخوان «نشانه عاشقی» گفت: در همان جلسه بار دیگر شاهد خلاقیت و تعهد اساتید و داوران برجسته بودیم. از این فرصت استفاده می‌کنم تا بگویم در دوازده روز اخیر که روزهای سختی برای ملت ایران بود، مهم‌ترین دستاورد شکل‌گیری حس همبستگی و ارتقای روح ملی در کشور بود.

عضو هیات مدیره سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: همین انرژی اجتماعی و مردمی می‌تواند در حوزه طراحی شهری نیز به کار گرفته شود. مشارکت معماران، هنرمندان و داوران متعهد نعمتی است که باید آن را قدر دانست و به‌عنوان سرمایه اجتماعی و فرهنگی ادامه داد.

در ادامه مراسم، محسن هدایتی‌فر معاون توسعه و برنامه‌ریزی سازمان زیباسازی نیز طی سخنانی اظهار داشت: در تجربه‌هایی که پس از جنگ ۱۲ روزه به‌دست آمده ما آموختیم که طراحی شهری می‌تواند در شرایط بحرانی، نقش موثری در همبستگی، آرام‌سازی روانی و آمادگی ایفا کند.

هدایتی‌فر گفت: واقعیت این است که شهر تهران در برابر شرایط خاص، مانند جنگ یا بحران آمادگی کافی ندارد. امروز روان‌شناسی شهری، معماری بحران، طراحی امدادی و ساختارهای اجتماعی جدید، همگی ابزاری برای افزایش تاب‌آوری شهر هستند.

به گفته وی شهرداری تهران اگرچه در این زمینه تعهدی الزام‌آور ندارد، اما با ابتکار عمل وارد این فضا شده است. در کنار دولت، می‌توانیم با هم‌افزایی، فضای شهری را مقاوم‌تر و آماده‌تر کنیم.

در پایان این مراسم از طراحان و گروه‌های برگزیده در دو بخش عمومی و حرفه‌ای جشنواره «دایره خلاق» با اهدای لوح تقدیر و جوایز تجلیل به‌عمل آمد. 

این آیین ضمن پاسداشت خلاقیت و نوآوری در طراحی مبلمان شهری گامی دیگر در مسیر ارتقای کیفیت فضاهای شهری و حمایت از سرمایه‌های انسانی و تخصصی کشور به شمار می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب