حمله اسرائیل به زندان اوین باید به عنوان جنایت جنگی بررسی شود

حمله اسرائیل به زندان اوین باید به عنوان جنایت جنگی بررسی شود
سازمان عفو بین‌الملل خواستار رسیدگی فوری به حملهٔ هوایی بامداد پنج‌شنبه به زندان اوین در تهران شد؛ حمله‌ای که به گفته این سازمان، ظاهراً توسط اسرائیل انجام شده و می‌تواند ناقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه و مصداق جنایت جنگی باشد.

به گزارش خبرنگار آنا به نقل از سازمان عفو بین‌الملل؛ سازمان عفو بین‌الملل امروز خواستار واکنش فوری جامعه بین‌المللی نسبت به حملهٔ هوایی روز پنج‌شنبه به زندان اوین در تهران شد؛ حمله‌ای که به گفته این سازمان، به نظر می‌رسد توسط نیروهای اسرائیلی انجام شده و می‌تواند مصداق یک جنایت جنگی باشد.

جزئیات حمله

این حمله در ساعت ۴:۳۰ بامداد به وقت محلی رخ داد و منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۷ زندانی و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شد. براساس یافته‌های اولیهٔ عفو بین‌الملل، هیچ هدف نظامی مشروعی در محل زندان اوین وجود نداشته و این حمله ممکن است ناقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه باشد.

شاهدان عینی تأیید کرده‌اند که پیش از وقوع این حمله، هیچ‌گونه درگیری نظامی در اطراف زندان اوین وجود نداشته است؛ زندانی که بیشتر زندانیان سیاسی و امنیتی در آن نگهداری می‌شوند.

موضع عفو بین‌الملل

آنیس رحمانی، پژوهشگر ارشد عفو بین‌الملل در امور خاورمیانه، در این خصوص اظهار داشت: حمله به یک مرکز نگهداری زندانیان که مشخصاً غیرنظامیان را هدف قرار داده، تحت قوانین بین‌المللی غیرقابل قبول است.»

این سازمان تأکید کرد که حتی در صورت حضور احتمالی نیروهای نظامی در داخل زندان، حملهٔ نامتناسب به یک محل عمدتاً غیرنظامی همچنان نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه به شمار می‌آید. عفو بین‌الملل از دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواسته است تا این حادثه را به عنوان بخشی از تحقیقات جاری خود دربارهٔ نقض حقوق بشر در منطقه مورد بررسی قرار دهد.

واکنش مقامات ایرانی

مقامات جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را مسئول این حمله دانسته و آن را «تروریسم دولتی» توصیف کرده‌اند. وزارت امور خارجهٔ ایران با صدور بیانیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا فوراً تشکیل جلسه دهد و اقدامات تنبیهی علیه اسرائیل را تصویب کند.

دیدگاه حقوق بین‌الملل

طبق پروتکل‌های ژنو، حمله به اماکنی که عمدتاً غیرنظامی محسوب می‌شوند مانند زندان‌ها، تنها در صورتی مجاز است که آن مکان به عنوان یک پایگاه نظامی مشروع شناخته شود و حمله نیز متناسب و محدود به هدف نظامی باشد. در غیر این صورت، چنین اقدامی می‌تواند جنایت جنگی محسوب شود و مشمول پیگرد قانونی بین‌المللی قرار گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب