نقش کلیدی دانشگاه و رسانهها در بیان روایت صحیح جنگ تحمیلی

به گزارش خبرنگار آنا، مصطفی پورعلی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در برنامه «جهاد روایتگری» بر لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای حقوق بینالملل بهمنظور پایداری و فراگیری بیشتر روایت حقطلبانه ایران در جنگ تحمیلی اخیر بهواسطه اقدامات ظالمانه رژیم فاسد صهیونیستی و آمریکا تأکید کرد.
وی اضافه کرد: جنگ تحمیلی اخیر را میتوان از زوایای مختلف مورد تحلیل و بازروایی قرار داد؛ با این حال چنانچه از زاویه نگاه نهادهای مدرن بینالمللی نیز به این وقایع نگاه کنیم به طور کل این تجاوز به ایران فاقد وجاهت حقوقی بوده و در مواردی نظیر تجاوز اسرائیل به ساختمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی و همچنین تجاوز آمریکا به تأسیسات هستهای از منظر حقوق بینالملل نقض فاحش حقوقی است.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان تأکید کرد: این موارد به موجب ماده ۵۱ منشور ملل متحد و حتی معاهده NPT غیرقابل توجیه است.
پورعلی متذکر شد: در تبیین روایی جنگ تحمیلی اخیر، توجه به این نکات که از منظر حقوق بشر و نهادهای غربی نیز محکوم است حائز اهمیت جدی است، در تبیین روایی وقایعی از این دست باید توجه کرد که مستمعین روایت و مخاطبان روایت جنگ اخیر گسترده هستند، بنابراین باید بیان روایت بهنحوی صورت بگیرد که جامعه گسترده طرف مواجهه این روایت که بخشی از آن، مردم غرب هستند پیام حقطلبی ایران را بهتر بپذیرند.
وی یادآور شد: حمله رژیم فاسد صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما از هیچ مبنایی قابل توجیه نبوده و بدون تردید یک خطای راهبردی در اقدامات تجاوزکارانه رژیم جنایتکار صهیونیستی علیه ایران محسوب میشود و یکی از محورهای کلیدی روایت نهایی از این اقدامات تجاوزکارانه خواهد بود.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با اشاره به بیانیه اخیر مدیرکل یونسکو، خانم آدری آزوله که خود یهودی است در محکوم کردن کشته شدن و شهادت دو خبرنگار ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما، بیان کرد: این موضوع نشان میدهد که جامعه بینالمللی فارغ از جهتگیریهای سیاسی، تعرض به رسانهها را خط قرمز میداند و حمله به یک نهاد خبری که وظیفه اطلاعرسانی دارد، از منظر حقوقی و اخلاقی غیرقابل توجیه است و هیچ نهاد بینالمللی نمیتواند آن را بپذیرد.
پورعلی بر لزوم پرداختن به جنگ اخیر ایران و رژیم صهیونیستی از این منظر تأکید کرد و ادامه داد: تحت فشار قرار دادن دول متخاصم از عدم هرگونه تعرض به آثار تاریخی و فرهنگی و میراث جهانی ایران اشاره کرد.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان عنوان کرد: همانطور که میدانیم در دوره معاصر، باور عمومی جامعه جهانی و نهادهای بینالمللی هرگونه تعرض به میراث فرهنگی را محکوم میداند و جای جای کشور پهناور ایران که بستر تاریخ و تمدن بشری است نمیتواند معرض حملات خصمانه قرار گیرد.
تعرض به ایران تعرض به تاریخ است
وی یادآور شد: در مواردی نظیر گروهک تروریستی داعش همانطور که میدانیم با وجود جنایات فراوانی که انجام دادند، زمانی که به اماکن تاریخی تعرض کردند، با واکنش شدید جهانی مواجه شدند و این موضوع نشان میدهد که جامعه بینالمللی نسبت به تعرض به میراث فرهنگی بسیار حساس است، بنابراین حفاظت از میراث فرهنگی بهعنوان یکی از خط قرمزهای جامعه جهانی است.
پورعلی در تبیین روایی جنگ تحمیلی اخیر ایران ادامه داد: جهان میداند ایران در میانه مذاکرات بینالمللی هستهای قرار داشت و حتی زمان مراحل مذاکرات تعیین شده بود، بنابراین در این شرایط حمله علیه تأسیسات هستهای بهعنوان تلاش برای برهم زدن ثبات منطقهای و بینالمللی ارزیابی میشود و هیچ جایگاه حقوقی ندارد.
وی تشریح کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی ئهم بیان داشتند پیگیری این موارد از طریق نهادهای حقوقی و قضایی بینالمللی ضروری است.
نقش جامعه دانشگاهی و رسانهای در جنگ تحمیلی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان بر نقش کلیدی جامعه دانشگاهی و رسانهای در بیان روایت صحیح این رویدادها در مجامع بینالمللی تأکید و عنوان کرد: ترجمه آثار و تولید محتوا به زبانهای خارجی بهخصوص زبان انگلیسی میتواند در مقابله با روایتسازی یکجانبه رسانههای غربی مؤثر باشد، همچنین استفاده از زبانهای بینالمللی برای انتقال دیدگاههای حقطلبانه ایران به مخاطبان غیرفارسیزبان ضروری است.
وی تشریح کرد: یک روایت صحیح و پایدار دارای ابعاد مختلف است که ازجمله آن نقش راوی و توجه به فضای ذهنی و فرهنگی مخاطبان روایت است، بنابراین در بیان روایی جنگ تحمیلی اخیر توجه به این نکات ضروری است.
پورعلی مطرح کرد: جامعه دانشگاهی میتواند در نقش راوی صادق از وقایع جنگ تحمیلی اخیر تأثیرگذاری بیشتری بر جامعه داشته باشد، به همین دلیل وظیفه این گروههای مرجع بهنحوی یک جهاد تلقی میشود.
انتهای پیام/