ایمان ملت ایران؛ سلاح پیروزی بر صهیونیسم

به گزارش خبرنگار آنا، عباس تقوائی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در برنامهای با موضوع «جهاد روایتگری» با اشاره به سه سوال اساسی درباره چیستی، چرایی و چگونگی جنگها و همچنین تحول مفهوم جنگ در دنیای معاصر، اظهار کرد: جنگ دیگر شکل سنتی خود را از دست داده؛ جنگهای امروزی از نظر کیفی و کمی متفاوت از گذشته هستند و حتی افراد عادی نیز این تغییرات را درک میکنند.
وی افزود: جنگ اخیر بین ایران و اسرائیل نیز نمونهای از این تحولات است؛ زیرا با وجود آتشبس، ماهیت جنگ تغییر کرده و اهداف طرفین به شکل دیگری دنبال میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان نگاه اسلام به جنگ آن را در چهار وجه اصلی دستهبندی کرد: نخست نگاه مبنایی که مبتنی بر کتاب و سنت، شامل آیات قرآن، احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع)بوده دوم نگاه فقهی که با تکیه بر کتابهای فقهی و باب جهاد که تا حدودی با نگاه حقوقی اسلام همپوشانی داشته و در کتب حقوق بینالملل اسلامی (سیر) و منابعی مانند کتاب السیر الکبیر شیبانی (فقیه بزرگ حنفی و شاگرد امام صادق علیهالسلام) قابل مشاهده است.
تقوائی اضافه کرد: سوم نگاه تاریخی که این نگاه با توجه به کتب تاریخ صدر اسلام و علی الخصوص تاریخ حیات رسول اکرم (صلوات الله علیه و آله و سلم) یعنی کتب سیره و مغازی و کتابهای تخصصی جدید در این حوزه مانند کتاب «پیامبر (ص) و آیین نبرد» نوشته ژنرال مصطفی طلاس قابل درک بوده و ذیل آن میتوان به نگاه مورد توجه ما یعنی نگاه فلسفی-تاریخی رسید. در این نگاه جهاد یعنی جنگ مقدس با توجه به سنتهای الهی و مبتنی بر ایمان و عقیده است.
وی تأکید کرد: در نگاه اسلامی، جنگ فقط پدیده مبتنی بر امکانات مادی نیست؛ بلکه با ایمان و وظیفهگرایی همراه است. قرآن کریم بر کنار هم قرار دادن ایمان و جهاد تأکید دارد و این نشاندهنده اهمیت معنویت در جنگ است. در این باید باید به سنتهای الهی و نقش قدرت فیزیکی در جنگ توجه داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با اشاره به سنتهای الهی حاکم بر تاریخ، مطرح کرد: قدرتهای بزرگ زمانی که دچار غرور و استکبار میشوند، محکوم به شکست هستند.
تقوائی با استناد به آیات قرآن و نهجالبلاغه، گفت: در نگاه خداوند استکبار (جمع قدرت و غرور) به نابودی محکوم است. محاسبات غلط قدرتها در جنگ باید اشاره کرد مانند صدام حسین که با محاسبات اشتباه خود در جنگ تحمیلی، شکست سنگینی را متحمل شد.
وی جنگ اخیر بین ایران و اسرائیل را گریز ناپذیر خواند و تبیین کرد: ایران باید برای مقابله با تهدیدات اسرائیل آماده میبود. اسرائیل کشوری توسعهطلب بوده که مرزهای خود را بر اساس جنگ تعریف میکند و همواره درصدد ضربه زدن به کشورهای منطقه است. ایران با وجود آسیبهایی که در این جنگ دیده، باید نقاط ضعف خود را برطرف کرده و برای چالشهای آینده آماده شود.
این استاد دانشگاه پیروزی را از آن ایران دانست و عنوان کرد: با وجود برتری تسلیحاتی اسرائیل در برخی حوزهها و حمایت همه جانبه از آن و دخالت مستقیم آمریکا در حمله به کشور، ایمان و وظیفهگرایی نیروهای ایرانی عامل اصلی موفقیت بوده است. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر سنتهای الهی و آمادگی کامل، توانسته در این جنگ به اهداف خود دست یابد.
انتهای پیام/