فشار بر هنرمندان حامی فلسطین/ ائتلاف جدید در صنعت موسیقی شکل گرفت

فشار بر هنرمندان حامی فلسطین  ائتلاف جدید در صنعت موسیقی شکل گرفت
در پی افزایش فشارها بر هنرمندان حامی فلسطین، چهره‌های سرشناس موسیقی از جمله گروه گاربج و مسیو اتک، «اتحادیه اخلاقی فلسطین» را برای مقابله با «ارعاب سازمان‌یافته از سوی گروه‌های طرفدار اسرائیل در صنعت موسیقی» تشکیل دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از یاهو نیوز، گروه راک اسکاتلندی گاربج به ائتلاف رو به رشدی از هنرمندان پیوسته که علیه آنچه «ارعاب سازمان یافته از سوی گروه‌های طرفدار اسرائیل در صنعت موسیقی» می‌نامند، ایستادگی می‌کنند.

این ائتلاف با عنوان اتحادیه اخلاقی فلسطین به ابتکار گروه مسیو اتک راه اندازی شده و در واکنش به حملات هماهنگ شکل گرفته از سوی حامیان رژیم صهیونیستی با هدف خاموش‌کردن صدای هنرمندان منتقد علیه بحران جاری در غزه شکل گرفته است.

علاوه بر گاربج، هنرمندان دیگری مانند گروه هیپ هاپ ایرلندی نیکپ، برایان انو و شماری دیگر از موسیقی دانان و تهیه کنندگان که با مردم فلسطین اعلام همبستگی کرده‌اند نیز به این ائتلاف پیوسته‌اند.

اعلام این ائتلاف همزمان با انتشار مستندی از گروه لد بای دانکیز صورت گرفته است. این مستند، فعالیت‌های سازمان حقوقی شرکت وکلای انگلیسی طرفدار اسرائیل را افشا می‌کند.

به‌گفته این مستندسازان، این گروه از فشار‌های قانونی و نهادی برای خاموش کردن فعالیت‌های طرفدار فلسطین – به ویژه در عرصه هنر و فرهنگ – استفاده کرده است.

گروه لد بای دانکیز اعلام کرده: «شرکت وکلای انگلیسی طرفدار اسرائیل تلاش کرده تا صدا‌های مختلفِ حامی فلسطین را خاموش کند. شاخه خیریه این سازمان نیز بیانیه‌هایی عمومی علیه حقوق بین الملل منتشر کرده است.»

مسیو اتک در بیانیه‌ای که در اینستاگرام منتشر کرد نوشت: «به دلیل ابراز دوستی و همدلی مان، با تهدید‌های مختلفی از درون صنعت موسیقی مواجه شده‌ایم … و از سوی نهاد‌هایی مانند شرکت وکلای انگلیسی طرفدار اسرائیل نیز به به وسیله قانون تحت فشار قرار گرفته‌ایم.»

آن‌ها وضعیت غزه را غیرقابل توصیف دانسته و از جامعه موسیقی خواستند تا از هنرمندان جوان‌تر و آسیب پذیرتری که ممکن است جرئت حرف زدن نداشته باشند، حمایت کنند.

این گروه از تمام کسانی که تحت تأثیر این فشار‌ها قرار گرفته‌اند خواستند با این اتحادیه تماسی بگیرند.

گروه لد بای دانکیز همچنین افزود: «ابزارسازی از مفهوم یهودستیزی … نه تنها به آزادی‌های مدنی و حقوق بشر آسیب می‌زند، بلکه به مبارزه واقعی با یهودستیزی نیز لطمه وارد می‌کند.»

سرکوب صدا‌های طرفدار فلسطین در صنعت موسیقی بریتانیا در ماه‌های اخیر شدت یافته است.

گروه باب ویلان پس از سر دادن شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» در جشنواره گلاستنبری، از سوی برگزارکنندگان هنری اش کنار گذاشته شد و مورد بازجویی پلیس قرار گرفت.

در همین حال، یکی از اعضای گروه نیکپ با نام هنری مو چارا به دلیل در دست داشتن پرچم حزب الله روی صحنه، تحت پیگرد قانون ضدتروریسم بریتانیا قرار گرفته است.

با وجود فشار‌های فزاینده، شمار بیشتری از موسیقی دانان، حتی آن‌هایی که پیش‌تر چهره‌هایی غیرسیاسی شناخته می‌شدند، سکوت خود را شکسته‌اند.

در ماه مه، دن رینولدز، خواننده گروه ایمجین دراگونز، در کنسرتی در میلان پرچم فلسطین را بالا برد و به موج جهانی اعتراضات پیوست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب