«سردار جی ۳» قربانی اختلافات سیاسی/ ممنوعیت اکران فیلم دیلجیت دوسانج در هند

«سردار جی ۳» قربانی اختلافات سیاسی  ممنوعیت اکران فیلم دیلجیت دوسانج در هند
فیلم کمدی-ترسناک «سردار جی ۳» با بازی دیلجیت دوسانج، ستاره سینمای پنجاب، در حالی با استقبال بین‌المللی رو‌به‌رو شده که در کشور خودش، هند، به دلیل جنجال‌های ناشی از حضور یک بازیگر پاکستانی با ممنوعیت اکران مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از الجزیره، تماشاگران سینمای هند از تماشای آخرین فیلم موفق بازیگر پنجابی و بالیوودی، دیلجیت دوسانج، محروم شده‌اند؛ دلیل این ممنوعیت، حضور هم‌بازی پاکستانی او در این اثر است.

دیلجیت دوسانج، بازیگر پنجابی که کارنامه اش سرشار از موسیقی‌های پرفروش و نقش آفرینی‌های تحسین شده است، با فیلم جدید خود در آستانه دستیابی به یک دستاورد دیگر قرار دارد: ثبت پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای پنجاب.

فیلم کمدی-ترسناک جدید او با عنوان «سردار جی ۳» که در سطح بین المللی در تاریخ ۲۷ ژوئن اکران شده، رکورد‌های فروش را در خارج از کشور شکسته است. اما در خود هند، این فیلم هنوز اکران نشده و بیش از یک میلیارد نفر در داخل کشور از تماشای آن محروم مانده‌اند.

علت این ممنوعیت، جنجال‌های سیاسی و فرهنگی پیرامون ملیت هم‌بازی دیلجیت در فیلم، هانیا عامر، بازیگر پاکستانی است.

سال گذشته، دوسانج تور جهانی «Dil-Luminati» را با موفقیت در آمریکا، کانادا و اروپا برگزار کرد. او نخستین هنرمند هندی بود که در جشنواره موسیقی Coachella در کالیفرنیا برنامه اجرا کرد و اخیراً نیز با دستاری نمادین در مراسم مت‌گالا ظاهر شد. دوسانج در سینمای بالیوود جایگاه منحصربه فردی یافته و هم در جذب مخاطب و هم در جلب نظر منتقدان موفق بوده است.

اما در داخل هند، اکنون با درخواست‌هایی برای تحریم خودش و حتی توقیف گذرنامه اش روبه‌رو است. منتقدان سینما و تحلیل گران سیاسی بر این باورند که این اقدام بخشی از روند فزاینده سانسور و محدودسازی آزادی هنری در هند است، تا به مطالبات ملی گرایان پاسخ داده شود.

چرا فیلم «سردار جی ۳» جنجالی شده است؟

این فیلم، سومین قسمت از مجموعه کمدی-ترسناک محبوب به کارگردانی امر هوندال است و دیلجیت دوسانج و نیرو باجوا در نقش‌های اصلی آن بازی کرده‌اند. هانیا عامر، بازیگر پاکستانی، نیز در این فیلم ایفای نقش می‌کند.

مدتی پس از پایان فیلمبرداری در آوریل امسال، شورشیان در شهر گردشگری پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند، ۲۶ نفر – که همگی به جز یک نفر گردشگر بودند – را به قتل رساندند.

دهلی نو بلافاصله پاکستان را به حمایت از این حمله «تروریستی» متهم کرد، در حالی که اسلام آباد این اتهام را رد کرد. در پی این رویداد، دو کشور وارد یک درگیری چهارروزه شدند؛ درگیری‌ای که یکی از گسترده‌ترین تنش‌ها میان دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای در دهه‌های اخیر بود.

زمانی که دوسانج ماه گذشته تریلر فیلمش را منتشر کرد، حضور عامر باعث شگفتی بسیاری شد و خشم برخی را برانگیخت.

چرا دولت هند جلوی اکران «سردار جی ۳» را گرفته است؟

این فیلم از هیئت مرکزی صدور گواهی فیلم هند مجوز نگرفته و در سینما‌های هند اکران نشده است.

پس از حمله کشمیر در آوریل، دولت هند مجموعه‌ای از سرکوب‌های دیجیتال را آغاز کرد. از جمله، هزاران حساب شبکه‌های اجتماعی متعلق به پاکستانی‌ها در پلتفر م‌هایی مانند اینستاگرام و ایکس مسدود شد. حساب‌های چهره‌هایی مانند هانیا عامر، فواد خان و ماهره خان نیز از جمله آن‌ها بود.

دولت هند تحت رهبری نارندرا مودی همچنین دسترسی به حساب‌های روزنامه نگاران و رسانه‌های پاکستانی را در هند مسدود کرد.

در ۸ مه، دولت هندوستان طی بخشنامه‌ای از تمامی پلتفرم‌های ویدئویی، شبکه‌های خانگی و واسطه‌های دیجیتال خواست فوراً تمام محتوای سرگرمی با منشأ پاکستانی، از جمله سریال ها، فیلم ها، ترانه ها، پادکست‌ها و دیگر رسانه‌ها را از خروجی خود حذف کنند.

علاوه بر این، دولت ۱۶ کانال یوتیوب شناخته شده پاکستانی از جمله Geo News، ARY News و Samaa TV را که مجموعاً بیش از ۶۳ میلیون دنبال کننده داشتند، به اتهام نشر اکاذیب، روایت‌های تحریک آمیز و محتوای مخالف ارتش و حاکمیت هند، ممنوع کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب