حجتالاسلام باقرزاده در گفتوگو با آنا مطرح کرد
جهاد تبیین؛ مقابله عقلانی با تحریف رسانهای، راهبرد رهبری برای پیروزی

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: خواندن سرود «ای ایران» در کنار نوحه عاشورایی نمادی از پیوند اسلام و میهندوستی بود. در واقع در جنگ ۱۲ روزه شاهد یک انسجام ملی معجزهگونه بودیم و این توصیه رهبری، روح تازهای در این انسجام دمید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در پی جنگ ۱۲ روزه و نمایش اقتدار ملی در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی، حضور معنادار رهبر معظم انقلاب در مراسم شب عاشورا و سخنان ایشان در دیدار با مسئولان عالی قضایی واکنشهای گستردهای در رسانهها و محافل تحلیلی در پی داشت.
در همین زمینه، حجتالاسلام محمدرضا باقرزاده عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتوگو با خبرگزاری آنا، ابعاد مختلف این حضور، پیامهای آن برای جبهه دشمن، و وظیفه فعالان جهاد تبیین در مواجهه با این رخداد مهم را تبیین کرد.
نمایش اقتدار رهبری در شب عاشوراحجتالاسلام باقرزاده بیان داشت: در جنگ ۱۲ روزه یکی از اتفاقاتی که رقم خورد، ارتباط مستمر رهبری با مردم و حضور ایشان در میدان و اقتدار در کنار حفظ تمام مراتب امنیتی و نظامی بود. یعنی در واقع، حفظ ملاحظات امنیتی در کنار نمایش اقتدار.
وی افزود: حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم شب عاشورا که پس از یک غیبت چندروزه کوتاه اتفاق افتاد، پیام قوی و روشنی در پاسخ به شبهات و شایعات درباره وضعیت جسمی و امنیتی ایشان بود. باید گفت این اقدام، یک اظهار قدرت نمادین تلقی شد. حتی در شرایطی که ایشان سخنرانی نکردند، صرف حضورشان هم دل مردم را جمع کرد و هم به شبهات پاسخ داد و استمرار نظام را نویدبخش کرد و وجود رهبری را ـ که برای مردم سرور و مایه آرامش است ـ به اطلاع عمومی رساند.
شبههسازی دشمن بیمحل است
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) ابراز داشت: با این حضور رهبری در مراسم شب عاشورا برخی تحلیلها منتشر شد. بعضیها سعی کردند این حضور را پاسخ به شبهاتی مثل «رفتن به پناهگاه» یا «ترس» قلمداد کنند. در حالی که اصلاً این شبهه مطرح نیست و نباید هم باشد. با شناختی که مردم از رهبری عزیز دارند، چنین تلقیهایی اصلاً شکل نمیگیرد. یعنی مردم هرگز به این نمیرسند که اگر رهبری چند روز دیده نشدند، یعنی ترسیدهاند.
وی ادامه داد: ما در سالهای گذشته، تجربه زیست در زمان جنگ و شرایط بحرانی را داریم. مردم ما در لبنان هم دیدهاند که سیدحسن نصرالله ضمن اینکه گاهی سر زده بین مردم حاضر میشد، اما در عین حال برای مردم خیلی طبیعی و عقلانی بود که از طریق تلویزیون یا به صورت غیرحضوری با مردم صحبت کند.
عقلانیت امنیتی را قربانی احساسات نکنیم
حجتالاسلام باقرزاده اظهار داشت: خواهشم این است که نیروهای امنیتی، در ملاحظات امنیتی، احساسات برخی افراد را ملاک قرار ندهند و تحت تأثیر آنها عمل نکنند. قاعدتاً مسائل امنیتی باید در درجه اول اهمیت باشد.وی گفت: دشمن هم اگر شایعاتی پخش میکند، چه بسا برای تحت تأثیر قرار دادن نیروهای امنیتی است. پس نیروهای امنیتی باید بدون توجه به ملاحظات و مطالبات احساسی با منشأ سیاسی یا هیجانی، وظیفه خود را بهاحسن وجه انجام دهند.
وحدت اسلام و ایراندوستی در یک سرود
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: در کنار حضور رهبری، توصیهای هم به حاج محمود کریمی برای خواندن سرود «ای ایران» در کنار نوحه عاشورایی داشتند. این یک نماد از پیوند اسلام و میهندوستی بود. در واقع در جنگ ۱۲ روزه شاهد یک انسجام ملی معجزهگونه بودیم و این توصیه رهبری، روح تازهای در این انسجام دمید. پس از آن، مردم هم عاشق این نوحه شدند.
لبیک یا خامنهای؛ صحنه بیعت عمومی ملت
وی افزود: هم نفس حضور رهبری و هم نمایش وحدت در آن جلسه، دو نکته مهم درباره شب عاشورا در تمام هیئات سراسر کشور بود. وقتی خبر حضور رهبری در هیئت شب عاشورای بیت رهبری رسید، غوغایی به پا شد. نوحهخوانها و مردم استقبال پرشوری نشان دادند. این یک صحنه بیعت با شعارهای «لبیک یا خامنهای» بود؛ شعاری که تجدید بیعت با رهبری و پیوند ناگسستنی ملت با ولایت را به نمایش گذاشت.
هشدار رهبری به خطر بازگشت به اختلافات پس از پیروزی
حجتالاسلام باقرزاده در ادامه به تحلیل سخنان رهبری در جمع مسئولان قوه قضاییه پرداخت و تصریح کرد: در سخنرانی مقام معظم رهبری در جمع مسئولان قوه قضاییه، معظمله به اتحاد مردم با وجود اختلاف سلیقههای سیاسی و مذهبی اشاره کردند و تأکید داشتند که بحثهای حاشیهای و جناحی نباید به این اتحاد آسیب بزند.
دشمن هنوز آماده حمله است/ آتشبس پایان جنگ نیست
وی ادامه داد: اختلاف نظر در میان مردم طبیعی است، اما وقتی به خطر ملی میرسیم مانند جنگ ۱۲ روزه همه متوجه میشوند که کل خاک وطن و هویت ملی هدف قرار گرفته است. به همین دلیل، همه به دفاع برخاستند. البته هنوز هم وطنفروشهایی هستند که از حمله اسرائیل خوشحال شدند یا با دشمن همکاری کردند. اما اکثریت قریب به اتفاق مردم مدافع وطن بودند.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) بیان داشت: آتشبس به هیچ وجه به معنای پایان جنگ نیست. این دشمن قابل اعتماد نیست. اگر فضای جنگ فروکش کرد، نباید به مخاصمههای سیاسی برگردیم. اگر غفلت کنیم، این پیروزی را با دستان خودمان به شکست بدل میکنیم.
لزوم پیگیری حقوقی جنایات دشمن
وی گفت: در این دیدار همچنین بر پیگیری حقوقی جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا در محاکم داخلی و بینالمللی تأکید شد. ما پروندههای زیادی علیه دشمنان داریم که متأسفانه هنوز پیگیری نشدهاند. این نقصی است که باید جبران شود.
مبارزه با فساد حتی در بحبوحه جنگحجتالاسلام باقرزاده ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که قوه قضاییه باید با فساد داخلی و خارجی مقابله جدی داشته باشد و خدمترسانی سریع، ارزان و کارآمد به مردم انجام دهد. این مسئله، باعث افزایش اعتماد عمومی میشود.
مبارزه با فساد حتی در بحبوحه جنگحجتالاسلام باقرزاده ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که قوه قضاییه باید با فساد داخلی و خارجی مقابله جدی داشته باشد و خدمترسانی سریع، ارزان و کارآمد به مردم انجام دهد. این مسئله، باعث افزایش اعتماد عمومی میشود.
وی افزود: این تأکید در بحبوحه جنگ، نشانه اقتدار نظام و آرامش مدیریت کشور است. نظام اسلامی نه تنها عقبنشینی نکرده، بلکه با امید به آینده، در حال مدیریت بحران است.
روایت فتح، وظیفه امروز جبهه فرهنگی انقلاب
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) درباره وظیفه روایتگری از این پیروزی اظهار داشت: در مورد این سؤال که وظیفه ما در روایت فتحی که به دست آمد در جنگ ۱۲ روزه چیست؟ باید بگویم که خود روایتگری صحیح، جهاد تبیین است. همه ما باید حقانیت نظام را مستندسازی کنیم. الگوبرداری از روایت عاشورا یعنی همان کاری که حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) کردند، الگوی ماست.
باید مانند شهید آوینی از دل سختیها روایت فتح بسازیم
وی ادامه داد: امروز بهطور جدی به امثال شهید آوینی نیاز داریم. باید با ساختار عقلانی و بدون هیجانزدگی با تحریف رسانهای مقابله کنیم. غرب، بعد از حمایت لجستیکی از اسرائیل، وارد جنگ رسانهای شده است. ما هم باید شکستهای ظاهری را به حماسه تبدیل کنیم.حجتالاسلام باقرزاده خاطرنشان کرد: شهید آوینی از دل «کمیل» و حتی از شکستها روایت فتح میساخت. ما از پیروزیها هم گاهی نمیتوانیم. قرآن میفرماید اگر زخمی خوردید، دشمن شما هم خورد. باید این زخمها را تبدیل به قدرت و ترس در دل دشمن کنیم. تقویت آمادگی دفاعی مردمی، تولید محتوای مناسب برای نسل جدید و افشای همکاری نهادهای بینالمللی با دشمن از لوازم جهاد تبیین است.
انتهای پیام/
ارسال نظر