دانشگاه علامه طباطبائی به دنبال حل معمای ابهام اجرای سیاست بازگشت مهاجران افغانستانی

علی اسمعیلی اردکانی، مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه علامه طباطبائی در حاشیه نشست هم اندیشی سیاست اجرایی بازگشت مهاجران افغانستانی، در گفتوگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: این دانشگاه با محوریت معاونت پژوهشی، نشستی را درباره ارائه راهبرد و راهکار اصلاح شیوه اجرایی بازگشت مهاجرین افغانستانی و مدیریت اجرایی این موضوع برگزار کرده است. این نشست بر اساس رویکرد حلالمسائلی دانشگاه علامه طباطبائی و در راستای کمک به حل مسائل کشور و جامعه صورت گرفته است.
وی همچنین اشاره کرد که دانشگاه علامه طباطبائی پیش از این در هفته دوم تیر نیز در این راستا اقداماتی انجام داده است، از جمله انجام مصاحبه با ۳۸ نفر از استادان ایرانی و ارائه راهبردها و راهکارهای آنان برای اجرایی کردن و بهتر اجرایی کردن سیاست بازگشت در قالب یک گزارش سیاستی به سیاستگذاران و نشست فعلی دومین اقدام دانشگاه در این زمینه است و به شکل سلسله نشستهایی تا زمانی که کشور نیاز داشته باشد ادامه خواهد داشت.
به گفته اسمعیلی اردکانی، در مورد بازگشت مهاجرین غیرقانونی با توجه به شرایط کنونی کشور، دو نگاه در مورد نحوه زمانبندی و شیوه اجرا وجود دارد که می توان آن را اصلاح کرد. سیاستگذاری ما در توجیه اجرای این سیاست در کشور به محدودیتهایی ناشی از تحریمها و فشارهای اقتصادی مواجه، محدودیت زیرساختهای بهداشتی، آموزشی و منابع انرژی اشاره دارد. از این رو، دولت ترجیح میدهد سیاست بازگشت را مدیریت کند.
وی افزود: تفاوت نگاههایی در مورد شیوه اجرایی کردن این موضوع در بین نخبگان دولتی و دانشگاهی وجود دارد. از یک سو وزارت کشور اراده دارد که این کار را تا شهریور ماه به شکل مستمر به پیش ببرد. برخی نخبگان اما درباره زمان بندی و شیوه اجرا همراه با در نظر داشت کرامت انسانی، نظر متفاوتی دارند. هدف از برگزاری این نشست هماندیشی با حضور اعضای اجرایی کشور از وزارت خارجه و وزارت کشور، استادان دانشگاه در حوزه جامعه شناسی، علوم سیاسی، روابط بین الملل و و کارشناسان حوزه افغانستان، یافتن راهبرد و راهکارهایی اجرایی برای اصلاح مدیریت این موضوع است.
اسمعیلی اردکانی ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند راهبردها و راهکارهایی برای اجرایی کردن این راهبردها به وزارت کشور و وزارت خارجه ارائه دهد و به شیوه اجرایی این موضوع کمک کند، بهویژه با توجه به شناخت عمیق اعضای حاضر در جلسه از مهم ترین دغدغه های دولت، نخبگان، مردم و همچنین افغانستان از نظر فرهنگی، سیاسی و ژئوپولیتیک.
وی نسبت به کمک این نشست در ارائه راهبردها و راهکارها به کشور خوشبین است، زیرا اعضای حاضر در این جلسه به خصوص اعضای حاضر به نمایندگی وزارت کشور و وزارت خارجه، اشراف کاملی به حوزه افغانستان، ایران و شرایط کنونی کشور دارند.
اسمعیلی در پاسخ به سوالی درباره تعداد دانشجویان افغانستانی در دانشگاه علامه گفت که حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان افغانستانی در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه علامه تحصیل میکنند که همه با مجوز رسمی مشغول تحصیل هستند و مشکلی برای اسکان و ادامه تحصیل ندارند.
انتهای پیام/
