13:57 25 / 04 /1404

استراتژی‌های امنیتی رژیم صهیونی تهدیدی برای نظم حقوق منطقه‌ای

استراتژی‌های امنیتی رژیم صهیونی تهدیدی برای نظم حقوق منطقه‌ای
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با استناد به منابع علمی و اسناد بین‌المللی به تحلیل ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی و پیامد‌های آن برای منطقه پرداخت.

به گزارش خبرنگار آنا، اصغر عالمیان عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در نشست تخصصی حقوقی «بررسی آثار تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران» با اشاره به کتاب «اسرائیل پس از سال ۲۰۰۰» اثر ژنرال افرایم سنیه که توسط دانشگاه دفاع سپاه پاسداران ترجمه شده است، اظهار کرد: این کتاب نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی از دهه ۹۰ میلادی با طراحی سه حلقه دیپلماسی و امنیتی به دنبال تثبیت برتری نظامی و نفوذ منطقه‌ای خود بوده است.

وی افزود: حلقه نخست شامل کشور‌های خط مقدم مانند اردن، مصر، لبنان و سوریه بوده که هدف آن تضعیف ساختار‌های داخلی این کشورهاست. حلقه دوم شامل کشور‌های استراتژیک مانند آذربایجان، قبرس، یونان و کشور‌های خلیج فارس است. حلقه سوم نیز شامل روابط راهبردی با هند و پاکستان می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با انتقاد از تمرکز دیپلماسی ایران بر مذاکره با ایالات متحده در سال‌های گذشته بیان کرد: سیاست همسایگی که توسط شهید امیرعبداللهیان و شهید آیت‌الله رئیسی احیا شد، توانست بخشی از امنیت راهبردی کشور را تأمین کند. تغییرات مکرر در راهبرد‌های ملی با تغییر دولت‌ها موجب بی‌ثباتی در سیاست خارجی شده در حالی‌که کشور‌های قدرتمند مانند آمریکا، حتی با تغییر دولت از خطوط اصلی راهبردی خود خارج نمی‌شوند.

عالمیان سپس به مفهوم «مصونیت داخلی» در ساختار امنیتی اسرائیل پرداخت و گفت: در کتاب سنیه، چهار رکن امنیت اسرائیل برتری نظامی، مرز‌های امن، روابط مستحکم منطقه‌ای و مصونیت داخلی معرفی شده که این مصونیت شامل اقتصاد پایدار، کاهش اختلاف طبقاتی و جلوگیری از نفوذ عوامل بیگانه بوده در ایران، اختلاف طبقاتی و سیاست‌های متناقض اقتصادی، زمینه‌ساز آسیب به امنیت ملی شده‌اند؛ همان‌طور که در پرونده‌های امنیتی اخیر در اصفهان مشاهده شده است.

وی با اشاره به حملات اخیر اسرائیل به زیرساخت‌های غیرنظامی ایران از جمله تأسیسات هسته‌ای، منازل مسکونی و مراکز رسانه‌ای، این اقدامات را مصداق جنایت جنگی و تجاوز نظامی دانست و اضافه کرد: مطابق ماده دو بند چهار منشور ملل متحد، توسل به زور علیه تمامیت ارضی کشور‌ها ممنوع است. حملات اسرائیل فاقد مجوز شورای امنیت بوده و حتی در چارچوب دفاع پیش‌دستانه نیز قابل توجیه نیست. همچنین رأی دیوان بین‌المللی دادگستری در پرونده نیکاراگوئه علیه آمریکا نیز چنین تفسیری را رد کرده است.

لزوم مستندسازی دقیق جنایات جنگی رژیم صهیونی و پیگیری حقوقی در سطوح ملی و بین‌المللی

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خواستار مستندسازی دقیق جنایات جنگی رژیم صهیونی و پیگیری حقوقی در سطوح ملی و بین‌المللی شد و تأکید کرد: ایران می‌تواند با استناد به اصل صلاحیت جهانی، عاملان جنایات جنگی را در دادگاه‌های داخلی تحت پیگرد قرار دهد. همچنین با فعال‌سازی ظرفیت دیوان بین‌المللی دادگستری و شورای حقوق بشر سازمان ملل، زمینه برای پاسخ‌گویی رژیم صهیونیستی فراهم شود.

عالمیان از جامعه علمی کشور خواست تا با انتشار مقالات حقوقی، برگزاری نشست‌های تخصصی و همکاری با نهاد‌های بین‌المللی، نقش فعالی در دفاع از حقوق ملت ایران ایفا کنند. 

به گزارش آنا، این نشست با حضور جمعی از استادان برجسته حقوق بین‌الملل، دانشجویان دکتری و فعالان حقوقی برگزار شد و بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب