نابودی امنیت دانشمندان جهان با سکوت در برابر تروریسم علمی رژیم صهیونی

به گزارش خبرنگار آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در نشست تخصصی «بررسی ابعاد حقوقی تجاوز رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران» اظهار کرد: آنچه اخیراً در حوادث تروریستی در کشور رخ داد، حادثهای بسیار دردناک و البته منحصربهفرد بود. در دوران جنگ تحمیلی نیز شهدای بسیاری را از دست دادیم؛ اما در این جنایت اخیر، شاهد بودیم که علاوه بر تجاوز نظامی آشکار، یک «تجاوز علمی» نیز صورت گرفت.
وی عنوان کرد: هدف قراردادن و به شهادت رساندن دانشمندان کشور در منازلشان، بدون هیچ توجیه قانونی و منطقی فقط به واسطه ارزش علمی و تخصص آنها، مصداق بارز «قانون جنگل» و نقض آشکار و فاحش حقوق بینالملل و کنوانسیونهای مربوط به حقوق بشر و حقوق جنگ است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: وقتی فرد، حزب، گروه یا دولتی به خود اجازه میدهد که صرفاً به دلیل اینکه فعالیت علمی یا دیدگاه دانشمند، مطابق با منافع یا سیاستهای او نیست، او را حذف فیزیکی کرده و نسبت به ترور او و حتی خانوادهاش اقدام کند، دیگر هیچ چارچوب قانونی باقی نمیماند. این«قانون جنگل» مطلق بوده، امروز ممکن است این اتفاق برای دانشمندان رخ دهد، فردا میتواند برای پژوهشگران در هر حوزه و تخصص دیگری در هر کجای دنیا رخ دهد.
نجفی افزود: به عنوان نمونه، بسیاری از دانشمندان بر اساس مقالاتی که در ژورنالهای معتبر بینالمللی منتشر کردهاند و هویت علمی آنها به رسمیت شناخته شده، هدف قرار گرفتهاند. این نشان میدهد که حتی دستاوردهای علمی که در مجامع بینالمللی پذیرفته شده، نمیتواند مانع اینگونه تجاوزات شود. اگر این رویه ادامه یابد، هیچ محققی نمیتواند آزادانه به تحقیق بپردازد؛ زیرا همیشه این نگرانی وجود خواهد داشت که کارش مورد پسند قدرتهای بزرگ قرار نگیرد و جان و امنیت خود و خانوادهاش را به خطر بیندازد. این تهدید مستقیم برای جریان آزاد علم و پژوهش در سطح جهان است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان دانشگاه آزاد اسلامی، این موضوع را با جدیت در سطح بینالمللی پیگیری خواهیم کرد. مکاتبه با دانشگاههای دنیا بهویژه آنهایی که نسبت به این وقایع حساسیت نشان دادهاند، آغاز شده؛ باید این پیام را به دنیا برسانیم که اینگونه اقدامات، تجاوز به حریم علم و دانش بودده و نباید مورد سکوت قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: همچنین قوه قضائیه و نهادهای مسئول در این زمینه، بهویژه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان که سابقه خوبی در پیگیری مسائل حقوقی دارند، میتوانند پشتیبان علمی و حقوقی ما در این مسیر باشند.
نجفی اضافه کرد: این نشستها، آغاز حرکت مستمر است تا بتوانیم با تحلیل ابعاد حقوقی این جنایات، صدای مظلومیت و حقانیت خود را به گوش جهانیان برسانیم و برای ایجاد بستری امنتر برای فعالیتهای علمی در سراسر جهان تلاش کنیم. تبادل نظر با دانشگاههای دیگر و فعال کردن بخشهای مرتبط برای پیگیری این موضوعات، امری حیاتی است.
وی نسبت به عواقب ویرانگر آن برای امنیت علمی در سراسر جهان هشدار داد و با تاکید بر لزوم فعالیت جدی حقوقدانان بینالمللی، خواستار پیگیری قاطعانه این جنایات در عرصه جهانی شد.
انتهای پیام/