حذف رشتههای ناهماهنگ با نبض بازار/ خطر استفاده ناآگاهانه از فناوریهای نوین

خبرگزاری آنا؛ در گستره وسیع آموزش عالی کشور و در میانه افقهای روشن آینده، دانشگاه آزاد اسلامی همچون ستونی استوار و پیشرو نهتنها بار سنگین آموزش عالی را بر دوش میکشد؛ بلکه به موتور محرکه نوآوری، پژوهش و توسعه فرهنگی در سراسر ایران تبدیل شده است.
این دانشگاه که ریشه در آرمانهای انقلاب اسلامی دارد در طول دهههای گذشته توانسته با گسترش شبکهای فراگیر از واحدها و مراکز آموزشی، فرصتهای بیشماری را برای تحصیل و تعالی جوانان این مرز و بوم فراهم آورد.
امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۴) دانشگاه آزاد اسلامی با مجموعهای از رویدادهای چشمگیر، خبرساز و تأثیرگذار بار دیگر پویایی و تعهد خود را به جامعه نشان داد؛ از دستاوردهای جدید در عرصه پژوهشهای کاربردی و فناوریهای نوین که نویدبخش آیندهای روشنتر برای کشور است تا برنامههای فرهنگی و دانشجویی عمیقی که درراستای ارتقای سرمایه اجتماعی و سلامت روانی جامعه طراحی شدهاند.
هر خبری داستانی از تلاش، پشتکار و نگاه رو به جلوی این دانشگاه بزرگ را روایت میکند.
در بسته خبری امروز، نگاهی عمیقتر خواهیم داشت به مهمترین اتفاقات، تصمیمات کلیدی و دستاوردهای اخیر دانشگاه آزاد اسلامی.
با ما همراه باشید تا از آخرین تحولات و برنامههایی که مسیر آینده آموزش عالی ایران را ترسیم میکنند، مطلع شوید.
دانشگاه آزاد اسلامی نهتنها یک مرکز آموزشی، بلکه یک اکوسیستم پویا برای رشد و شکوفایی استعدادها و بسترسازی برای پیشرفت همهجانبه کشور است.
شهید طهرانچی سرمنشأ ایجاد شاخههای علمی و فناوریهای نوین در کشور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگوی تفصیلی با آنا با برشمردن ابعاد شخصیتی، علمی و اخلاقی شهید طهرانچی گفت: نخستین ویژگی برجسته در سبک زندگی ایشان، روحیه جهادی و تلاش مستمر بود، او در هر حوزهای که وارد میشد، با همان نگاه مجاهدانه عمل میکرد؛ چه در حوزه علم که بهعنوان یک دانشمند مجاهد سرمنشأ ایجاد شاخههای علمی و فناوریهای نوین در کشور شد و چه در عرصه مدیریت که منشأ تحولات مثبت و اثرگذار بود.
محمدحسین ساعی بیان کرد: شهید طهرانچی در مواجهه با چالشها روحیهای امیدوارانه داشت. هر بار که با او روبهرو میشدیم، سراسر امید و انگیزه بود. به پیشرفت کشور باور داشت و معتقد بود میتوانیم سازمانها را ارتقا دهیم، موانع را پشت سر بگذاریم و کارهایی را که دیگران نشدنی میدانند، عملی کنیم.
گفتوگوی کامل را اینجا بخوانید
دانشگاه آزاد فارس؛ ۸ درصد فراتر از انتظار در تحقق درآمدها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در حاشیه جلسه بررسی بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴-۱۴۰۵ در گفتوگوی تفصیلی با آنا بیان کرد: در سال مالی ۱۴۰۳ -۱۴۰۴ بر مبنای ۱۰ ماه عملکرد و دو ماه برآوردی، میزان تحقق درآمدهای شهریهای و غیر شهریهای استان ۱۰۸ درصد بوده و این به مفهوم آن است که دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس میزان ۸ درصد بیش از پیشبینی توانسته در جهت کسب درآمدها موفق عمل کند.
محمدرضا قائدی در گفتوگو با آنا اضافه کرد: درباره هزینهها نیز با کنترلهای لازم مطابق پیشبینیها عمل شده و انحرافات بسیار اندکی در این خصوص وجود دارد و در مجموع، عملکرد دانشگاه آزاد استان فارس در تحقق درآمدها و کنترل هزینهها نسبت به سال قبل از آن وضعیت مثبت را نشان میدهد.
گفتوگوی کامل را اینجا بخوانید
دانشگاه آزاد رشتهها را با نبض بازار تنظیم میکند
مدیرکل آمایش دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تطبیق رشتههای تحصیلی با وضعیت اشتغال و تولید ناخالص داخلی (GDP) مناطق از سیاستهای محوری دانشگاه آزاد است، اظهار کرد: این کار بهصورت هدفمند انجام میشود و حذف یا توسعه رشتهها بر اساس نیازهای واقعی منطقه و ظرفیتهای اشتغال آن صورت میگیرد.
معصومه میرزایی با اشاره به موفقیت دانشگاه آزاد در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بیان کرد: یکی از بهترین نمونههای موفق آمایش رشتهای در دانشگاه آزاد مربوط به کشاورزی و منابع طبیعی بود. در برخی واحدهای دانشگاهی، تعداد دانشجویان این حوزه به شدت کاهش یافته بود، اما با برنامهریزی، ایجاد بستر مناسب و جهتگیری علمی رؤسای واحدها و استانها به سمت احیای کشاورزی علممحور، توانستیم دوباره دانشجویان را جذب کنیم. دانشگاه آزاد در حوزه کشاورزی از زیرساختها و منابع علمی قابلتوجهی برخوردار است و همین ترکیب ظرفیتها، زمینه رشد دوباره این رشتهها را فراهم کرده است.
گفتوگوی کامل را اینجا بخوانید
مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی در تجاوز ۱۲ روزه
فرید آزادبخت استادیار حقوق بینالملل، عضو بسیج حقوقدانان کرمانشاه و عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی در یادداشتی با مضمون «مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی در تجاوز ۱۲ روزه» برای خبرگزاری آنا نوشت: مستندسازی جنایات جنگی، صرفاً نگاشتن درد و ثبتِ خرابی نیست؛ بلکه رسالتیست انسانی، حقوقی، تاریخی و تمدنی که در پرتو آن، حقیقت از دل غبارِ پروپاگاندا سر برمیآورد.
این مستندسازی، مبتنی بر قواعد بینالمللیِ حقوق بشردوستانه بهویژه چهار کنوانسیون ژنو (۱۹۴۹)، پروتکل الحاقی اول (۱۹۷۷)، و اساسنامه رم (۱۹۹۸) بوده که رکن اصلی دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) است.
مستندسازی تجاوز ۱۲روزه نه یک اقدام حاشیهای که «واکنشی در برابر فراموشی سازمانیافته» است.
متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید
حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در نشست با دبیران و مسئولان کانونهای فرهنگی دانشجویی پیشنهاد تشکیل کارگروه «صدای دانشجو» در عرصه بینالملل را مطرح کرد و توضیح داد: در جهان امروز هیچ مرزی برای تأثیرگذاری فرهنگی وجود ندارد و اگر صدای ما جهانی نشود، صدای تحریفشده ما جهانی خواهد شد؛ ترجمه و صداگذاری چندزبانه بر روایتهای بومی و تمدنی ایران و ارائه تصویر حقیقی از زن ایرانی، جوان انقلابی، مقاومت و فرهنگ ایرانی اسلامی نمونهای از اهداف تشکیل کارگروه صدای دانشجو است.
متن کامل خبر را اینجا بخوانید
احیای مزرعه پژوهشی با حکم شهید طهرانچی

فرهیختگی و ولایتمداری شناسنامه اخلاقی شهید طهرانچی
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره درباره جایگاه علمی و مدیریتی دکتر طهرانچی در پیشبرد علمی و هستهای دانشگاهی کشور، اظهار کرد: فقدان هر فردی، چه اشخاصی که در جایگاه اندیشهورزی و فناوری هستند و چه افراد معمولی، حتما آسیب است، اما ساختار دانشگاه ایران بهگونهای است که هیچ شخصی بدون جایگزین نیست.
مجید رجبی عنوان کرد: اشخاصی مانند شهید دکتر طهرانچی و بسیاری دیگر، اگرچه ارزشمند و تأثیرگذار هستند، اما ساختار بهگونهای است که با فقدان یک فرد علمی یا حتی یک فرمانده نظامی، کار لنگ نمیماند. آنچه اکنون در آموزش عالی تجربه میکنم اینکه همه چیز کاملاً سیستماتیک و پیشرونده در حال انجام است و وابستگی به شخص وجود ندارد. اگر قبلاً فردی را ترور میکردند، شاید یک حوزه رشدش متوقف میشد یا تخریب میشد، اما الان اصلاً این موضوعیت ندارد و این راهبرد از طرف رژیم اسرائیل اشتباه است؛ چرا که کاملا شوکه کننده است که چرا اسرائیل این کار را انجام میداد.
گفتوگوی کامل را اینجا بخوانید
ریشه عفاف و حجاب در فرهنگ ایرانی
انسیه ماهینی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد بوشهر به خبرنگار آنا گفت: عفاف و حجاب، جدای از زمان و مکان، بخشی جداناپذیر از فطرت بشری و هویت ایرانی-اسلامی است که در باورهای مردم ریشهای عمیق دارد.
قدیر خواجهپور مسئول بسیج اساتید دانشگاه آزاد بوشهر هم با تأکید بر نقش حجاب و عفاف در حفظ شخصیت فردی و اجتماعی گفت: پوشش مناسب، همانند تنظیم رفتار در محیطهای مختلف، از فرد و جامعه در برابر آسیبها محافظت کرده و ارزشهای والای انسانی را تقویت میکند.
ادامه گفتوگوها را اینجا و اینجا بخوانید
انتهای پیام/