چطور یک بازی رسانه‌ای حادثه انفجار چیتگر را امنیتی کرد؟/ وقتی دروغگو، دروغش را باور می‌کند

چطور یک بازی رسانه‌ای حادثه انفجار چیتگر را امنیتی کرد؟  وقتی دروغگو، دروغش را باور می‌کند
چیزی که باعث شد حادثه انفجار در برج پامچال چیتگر بیشتر از یک حادثه جلب توجه کند، بازی رسانه‌ای شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای و فعالان فضای مجازی بود که این حادثه را نه فقط یک اتفاق، بلکه یک ترور از جانب رژیم صهیونیستی عنوان کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، ساعت حدود ۱۰ صبح روز پنجشنبه ۱۹ تیر، صدای انفجاری مهیب سکوت برج‌های پامچال در غرب تهران را شکست و در پی وقوع این حادثه در طبقه پانزدهم یکی از واحد‌های برج‌های پامچال، دست‌کم چهار نفر از ساکنان یکی از واحد‌ها به شدت دچار سوختگی شدند.

شدت انفجار به حدی بوده که علاوه بر تخریب کامل واحد محل حادثه، بخش‌هایی از واحد‌های مجاور نیز دچار آسیب‌های جدی شده‌اند. به گفته شاهدان، لحظاتی پس از صدای انفجار، دود و آتش از یکی از واحد‌های طبقه پانزدهم زبانه کشید. ساکنان وحشت‌زده به خیابان‌ها گریختند و عده‌ای نیز به همراه تیم‌های امدادی آتش نشانی و اورژانس به کمک مجروحین شتافتند.

در طول سال معمولا اتفاقات اینچینینی فراوانی در سراسر کشور رخ می‌دهد و با یک سرچ ساده در اینترنت می‌توان تعداد این رخداد‌ها را مشاهده کرد، اما چیزی که باعث شد این اتفاق بیشتر از یک حادثه معمولی جلب توجه کند، بازی رسانه‌ای شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای مثل شبکه «ایران اینترنشنال» بود که این حادثه را نه فقط یک اتفاق، بلکه یک ترور از جانب رژیم صهیونیستی عنوان کرد.

داستان ترور چه بود؟

فعالان رسانه‌ای خارج نشین پا را فراتر از این ادعای سراسر کذب گذاشتند و شخص ترور شده در این ساختمان را نیز معرفی کردند، «حجت‌الاسلام علی طائب»، مسئول سابق نمایندگی ولی‌فقیه در قرارگاه ثارالله و برادر حسین طائب مشاور فرمانده کل سپاه که چند روز پیش به دلیل ایست قلبی درگذشت.

رسانه‌های فارسی زبان خارجی که دشمنی آنها با نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران پیش از این هم بار‌ها به اثبات رسیده، به قدری روی این دروغ خود تاکید کردند و برای آن مصاحبه و گزارش کار کردند که خودشان هم کم کم باورشان شد ماجرای انفجار در برج چیتگر، حذف فیزیکی حجت‌الاسلام طائب بوده که توسط رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

آنها حتی خانواده‌ای که این روز‌ها و پس از سانحه همچنان در بیمارستان هستند را هم نادیده گرفته‌اند و برای این پرسش توضیحی ندارند که آن پدر و مادر جوانی که با بیش از ۸۰ درصد سوختگی در بیمارستان بستری هستند و فرزندانی که آنها نیز دچار سوختگی‌های شدیدی شدند، دقیقا چه کسانی بودند و چه نسبتی با مرحوم طائب دارند؟

خانه مستند و فیلم کوتاه مرکز رسانه قوه قضائیه، ظهر امروز ویدئویی مستند در این خصوص منتشر کرد که در آن هم گزارشی از روز حادثه ارائه می‌دهد (گفت‌و‌گو با ساکنان برج پامچال) هم سری به بیمارستان محل نگهداری مصدومان حادثه زده و با اعضای خانواده حادثه‌دیدگان، پزشکان معالج آنها و... گفت‌و‌گو شده است.

علت اصلی انفجار چیست؟

یکی از نکات مهم که در این مستند به آن اشاره شده است، مثل علت اصلی انفجار است و کارشناسان سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران پس از حضور در محل حادثه، علت انفجار را نشت گاز طبیعی از سیستم لوله‌کشی داخلی واحد اعلام کردند. گزارش رسمی آتش‌نشانی حاکی است که مالک واحد در تلاش برای هواگیری سیستم گاز تازه وصل‌شده، اقدام به باز گذاشتن شیر گاز کرده بود. با وجود هشدار‌های قبلی تعاونی ساختمان مبنی بر مراجعه به متخصص، متأسفانه این اقدام خودسرانه منجر به تراکم گاز در فضای بسته و نهایتاً انفجار شده است.

در این واحد، دو مصرف‌کننده گاز وجود داشته: یک پکیج دیواری در بالکن و یک اجاق رومیزی در آشپزخانه. بررسی‌ها نشان می‌دهد شیر پکیج بسته بوده، اما گاز از مسیر اجاق نشت کرده است. به دلیل اینکه گاز با هوای داخل لوله‌ها ترکیب شده بود، بوی خاصی نداشته و ساکنان متوجه خطر نشده‌اند.

وضعیت مصدومان و ابعاد فاجعه

در این حادثه، اعضای یک خانواده چهار نفره به شدت آسیب دیده‌اند. دو نفر از آنها (پدر و مادر خانواده) با ۸۰ تا ۸۵ درصد سوختگی به بیمارستان منتقل شده‌اند و وضعیت‌شان بسیار بحرانی گزارش شده است. پزشکان اعلام کرده‌اند که به علت شدت سوختگی در نواحی صورت، دست، گردن و ریه، احتمال نجات این افراد پایین است. یکی از پزشکان معالج آنها اعلام کرد: «در سوختگی ناشی از انفجار گاز، آسیب‌های بافتی و داخلی کمتر از انفجار ناشی از بمب یا مواد منفجره است، اما شدت حرارت بالا باعث تخریب پوست و سیستم تنفسی شده و همچنان خطرناک است.»

عدم توجه به شایعات

حوادث اینچنینی هر ساله در کشور ما بسیار رخ می‌دهد و ما به عنوان خبرنگار بیش از دیگران با این قبیل رویداد‌ها مواجه می‌شویم. شرایط حال حاضر کشور و اینکه این روز‌ها در وضعیت آتش بس قرار داریم، باعث شده عده‌ای تصور کنند هر انفجاری در هرکجای ایران توسط دشمن صهیونیستی است و به این ترتیب این حس را به مردم القا کنند که کشورمان شرایط ناامنی دارد. حالا برخی بر اثر ناآگاهی به این آتش هیزم می‌ریزند و برخی هم که مثل رسانه‌ای‌های خارج از کشور، بابت ساخت چنین شایعاتی حقوق می‌گیرند.

اما مردم باید در این جور موارد به تمام جنبه‌ها فکر کنند و صرفا گوششان به دهان رسانه‌های فارسی زبان خارجی یا صفحات خاص در شبکه‌های اجتماعی نباشد. در رابطه با همین حادثه برج پامچال مسئولان آتش‌نشانی قویا با رد شایعات مربوط به ترور یا خرابکاری تأکید کردند که هیچ نشانه‌ای از انفجار ناشی از مواد منفجره یا مداخله خارجی در محل دیده نشده است. به گفته آنان، تمام شواهد نشان‌دهنده یک سانحه کاملاً غیرعمدی ناشی از بی‌احتیاطی در باز کردن شیر گاز بوده است.

این مورد مُشتی نمونه خروار از عملکرد رسانه‌هایی است که تصور می‌کنند با ایجاد هر شایعه‌ای می‌توانند وضعیت روانی جامعه ایرانی را برهم بریزند و با اصرار بر روی دروغ‌های خود، شرایط زندگی را برای مردم ناایمن جلوه دهند.

نسخه ویدئویی این گزارش را در ادامه تماشا کنید

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب