نیروی انتظامی کلید اصلی اقتدار و امنیت روانی جامعه

خبرگزاری آنا- علی رحمانی: اسناد تاریخی نهچندان کهنه عصر پهلوی اول که با شرح فضای اختناقآور پس از پایان جنگ جهانی اول و کودتای فرمایشی ۱۲۹۹ ش توسط یک قزاق بیسواد و درس نخوانده به نام رضاخان آغاز میشوند، ضمن فاش ساختن اسرار مگوی این کودتای ننگین و خفقان حاکم بر ایران عصر رضاخانی، از مقاومت جانانه و قابلتقدیر عدهای از فرزندان رشید این مرزوبوم در مقابل امرونهیهای عتابآلود دیکتاتور پهلوی میگویند؛ قهرمانان نامداری مانند کلنل پسیان و یاران وفادارش که در لباس یگانه نیروی انتظامی مستقل آن زمان یعنی ژاندارمری تا آخرین قطره خود ضمن تلاش برای حفظ حدود مرزی ایران به مبارزه با دیکتاتوری آمرانه رضاخان نیز پرداختند.
به تعبیر بسیاری از مورخین شهیر غربی همچون «استفانی کرونین»، همین امر موجب تلاش بیشازپیش رضاخان برای ادغام افسران با فرهنگ و میهندوست ژاندارمری در شهربانی و دستآخر تبدیل پلیس به ابزاری قدرتمند برای سرکوب مخالفان سیاسی خود شد.
اما با پایان دوره تاریک پهلوی و متعاقب آن زوال قدرت عناصر قلدر و دیکتاتور منش در نیروی پرافتخار انتظامی این بخش از نیروهای مسلح نه تنها توانست در قالب شهربانی و کمیتههای مردمی انقلاب اسلامی اصلیترین نقش را در مبارزه با گروهکهای ضدانقلاب نظیر جریان نفاق و چریکهای فدایی و... خلق ایفا کند، بلکه با تقدیم شهدایی سرافراز در دوران دفاع مقدس با مشارکت فعال در عملیاتهای مهمی همچون مرصاد به یکی از مهمترین بازوهای نظام و انقلاب اسلامی در مناطق داخلی و مرزی تبدیل شد. با توجه به حمله خبیثانه رژیم نامشروع صهیونیستی به این نیروی استراتژیک در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه این نوشته ناچیز به شهدای مظلوم خانوادههای سرافراز شهدا و کارکنان خدوم نیروی پرافتخار انتظامی تقدیم میشود.
فراجا مهمترین منبع تأمینکننده امنیت در جامعه
با توجه به تأکید فراوان رهبر انقلاب بهعنوان فرمانده کل قوا بر اهمیت مقوله امنیت و ضرورت تأمین آن با سازوکارهای بومی در مواقعی همچون دیدار با خانوادههای معظم شهدای امنیت در تاریخ ۶ آبان ۱۴۰۳ و بیان این نکته که «قطعاً یکی از برترین نیازهای هر کشوری، هر جامعهای، امنیت است. اگر امنیت در جامعه نباشد، هیچچیزی نیست؛ نه اقتصاد هست، نه علم هست، نه پیشرفت هست، نه خانواده هست. امنیت، درواقع، زیربنای همهٔ وسیلهها و راههای پیشرفت یک ملّت و یک کشور است؛ امنیت اینجور است. آرامش روانی جامعه ناشی از امنیت است»؛ میتوان به نقش کلیدی کلیه کارکنان فراجا بهعنوان برجستهترین نیروی نظامی حاضر در متن و بطن جامعه ایرانی پی برد.
در حقیقت به دلیل تفاوت در ماهیت مأموریتهایی که به سایر نیروهای نظامی نظیر ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داده شده است، فراجا باید ضمن تقویت بنیه نظامی خود در همه ابعاد با استفاده از سازوکارهایی نظیر اجرای هوشمندانه عملیات روانی و تبلیغاتی، فعالسازی بیشازپیش سازوکار امنیت بومی و مردمی و نیز اثرگذاری روزافزون بر سیاستهای استراتژیک امنیت اجتماعی (نظیر آنچه در حال حاضر در خصوص سیاستهای مهاجرتی شاهد هستیم)، بار گران تأمین امنیت روانی مردم را به دوش بکشد.
با این حساب باید گفت نیروی انتظامی علیرغم بیمهریهای فراوان صورت گرفته توسط دوست و دشمن درباره این نهاد ملی و انقلابی، راهبردیترین بازوی نظام در حوزه عملیات میدانی و روانی (در کف جامعه) است. جالب اینجا است که دشمنان با وقوف به این اهمیت و اطلاع از شمار شهدای بسیاری که نیروی انتظامی تقدیم نظام و انقلاب نموده همواره در پی تضعیف روحیه این نیروی استراتژیک نظامی در اذهان عمومی بودهاند؛ غافل از اینکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) «نیروهای مسلّح جمهوری اسلامی ایران - چه ارتش، چه سپاه، چه نیروی انتظامی و چه بسیج عظیم مردمی - تا امروز هم برای ملت ایران و انقلاب اسلامی زینت بودهاند. هر جا نام و یاد آنهاست، ذکرِ خیر نظام جمهوری اسلامی است. شجاعت آنان، مردمی بودن آنان، ایمان آنان، انصاف و جوانمردی آنان حتّی با دشمن و قرار داشتن در کنار آحاد ملت، افتخارات بزرگی است که نیروهای مسلّح جمهوری اسلامی از آن برخوردارند. این امتیاز متعلّق به اسلام است. اینها متعلّق به احکام و آموزشهای دینی است.»
بنابراین، باوجود اهمیت بسیار زیاد سایر نیروهای نظامی بایستی بیش از ۱۳۰۰۰ شهید گلگونکفن نیروی انتظامی را در کنار نهادهای خدوم فراجا اصلیترین کلید تأمین اقتدار و امنیت روانی جامعه ایرانی دانست.
انتهای پیام/