حمایت دادستانی تهران از بوستان ۶۰۰ هکتاری سرخه حصار

به گزارش خبرگزاری آنا، در راستای رسیدگی به موضوع فضای سبز بوستان جنگلی سرخه حصار، جلسهای با حضور ولیالله مهبودی معاون دادستانی حفظ حقوق عامه، محمد حسن زاده معاون دادستانی و سرپرست دادسرای ناحیه ۳۷ تهران، داوود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، علیمحمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، امیرمحمد نوری شهردار منطقه۱۳، جمعی از مدیران حوزه محیط زیست کشور و استان تهران، نمایندگان نهادهای نظارتی و کارشناسان حوزه محیط زیست برگزار شد.
در این نشست که با پیگیری شهرداری منطقه ۱۳ و با محوریت بررسی بحران کمآبی و آفات درختان در نواحی شرقی پایتخت، از جمله بوستان جنگلی سرخهحصار تشکیل شد، تصمیمات مهمی درخصوص حفظ و احیای فضای سبز با حمایت دادستانی تهران اتخاذ شد.
۱۲ هزار کاشت اصله درخت سال گذشته و برنامه ۳۰ هزار کاشت تا پایان سال
شهردار منطقه ۱۳ با اشاره به اقدامات اجرایی در حوزه توسعه فضای سبز، از کاشت ۱۲ هزار اصله درخت در سال گذشته خبر داد و افزود: طبق برنامهریزی انجامشده تا پایان سال جاری نیز ۳۰ هزار اصله درخت جدید در سطح منطقه بهویژه در محدودههای کمبرخوردار و در راستای تقویت کمربند سبز شرق تهران کاشته خواهد شد.
وی تأکید کرد: در این طرح، گونههای مقاوم، بومی و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه در اولویت کاشت قرار دارند.
شناسایی عوامل بحران؛ کمآبی و شیوع آفات
امیر محمد نوری، شهردار منطقه ۱۳ گفت: در این جلسه روند چندساله خشکشدن بخشی از درختان، ریشه یابی و در ادامه، شیوع آفتی تحت عنوان "سوسک پوست خوار کاج" به عنوان پیامد کمآبی و ضعف رسیدگی گیاهپزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
اجرای پروژه نوسازی شبکه آبیاری شهری
شهردار منطقه ۱۳ بیان اینکه پروژه اورهال و نوسازی شبکه آبیاری فضای سبز با اعتباری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان آغاز شده است، افزود: این پروژه با بهرهگیری از سیستمهای مدیریت هوشمند آبیاری طراحی شده و ظرف یک سال آینده به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
تشکیل کارگروه احیای درختان
وی ادامه داد: با مصوبه این نشست، کارگروه تخصصی احیای درختان با حضور متخصصان فضای سبز، منابع طبیعی، محیط زیست و نهادهای مسئول تشکیل و این کارگروه مأموریت دارد با استفاده از راهکارهایی چون آبیاری دقیق، تلهگذاری، سمپاشی تنه، حذف درختان خشک و اقدامات گیاهپزشکی، نسبت به بازسازی پوشش گیاهی منطقه اقدام کند.
توسعه کمربند سبز تهران
امیرمحمد نوری، در حاشیه این جلسه اظهار داشت: در کنار احیا و مراقبت از درختان آسیبدیده، توسعه پایدار فضای سبز منطقه نیز در دستور کار قرار دارد. احداث تصفیهخانههای محلی برای تأمین آب آبیاری، کاشت هزاران اصله درخت مثمر و طراحی گونهگزینی بومی بخشی از برنامههای مدیریت شهری در این حوزه است.
تأکید بر استفاده از گونههای مقاوم و بومی
شهردار منطقه ۱۳ اظهار داشت: در این نشست، جایگزینی تدریجی درختان خشک با گونههای بومی و مقاوم مانند زیتون، توت و پسته شهری مورد تأکید قرار گرفت. همچنین بهرهبرداری از پساب تصفیهشده برای کاهش وابستگی به آب شرب شهری بهعنوان راهکاری مهم مطرح شد.
وی بیان کرد: فراهم شدن ساز و کار استفاده از پساب تصفیهشده برای مصارف آبیاری، موانع حقوقی در تملک اراضی فضای سبز از دیگر موارد و موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین تدوین تفاهمنامههای بیننهادی با همکاری سازمان محیط زیست و منابع طبیعی در دستور کار قرار گرفته است.
اطلاعرسانی و جلب مشارکت مردمی
این مقام مسئول با بیان اینکه، همزمان با اجرای برنامههای فنی، اقدامات فرهنگی متعددی نیز در حال اجراست. ادامه داد: پوشش رسانهای، حضور شهروندان در پویشهای درختکاری و پاسخگویی شفاف به شایعات مربوط به قطع درختان از جمله اقدامات مدیریت شهری در این زمینه بوده است.
مدیر شهری شرق پایتخت تأکید کرد: تمامی اقدامات مربوط به حذف درختان آلوده و احیای بوستان با نظارت نهادهای ذیربط صورت میگیرد.
انتهای پیام/