ترامپ: گفت‌وگو با ایران را برنامه‌ریزی کرده‌ایم؛ نتانیاهو: اوضاع را به‌دقت پایش می‌کنیم

ترامپ: گفت‌وگو با ایران را برنامه‌ریزی کرده‌ایم؛ نتانیاهو: اوضاع را به‌دقت پایش می‌کنیم
دیدار رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به این دو نفر فرصتی داد تا توهم خود درباره تعدی به ایران و نتایج حاصل از آن را رسانه‌ای کنند.

به گزارش خبرگزاری آنا، دیدار بامداد سه‌شنبه بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در کاخ سفید، سومین دیدار آنها از زمان آغاز دور دوم زمامداری ترامپ است.

با این حال این نخستین دیدار دو طرف پس از جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران و مشارکت آمریکا در آن با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و همچنین کمک به رهگیری و انهدام موشک‌های بالستیک ایرانی شلیک شده به سوی اسرائیل تلقی می‌شود.

ترامپ: خوب است که با ایران توافق مکتوبی داشته باشیم

در جریان ضیافت شام با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ترامپ بار دیگر با طرح این ادعا که حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران منجر به نابودی کامل برنامه هسته‌ای تهران شد، گفت: «بمب‌هایی که ما پرتاب کردیم، بزرگترین بمب‌های غیراتمی تاریخ بود و ما می‌خواهیم آنها را غیراتمی نگه داریم. این حمله آغاز پایان درگیری بود و دیدیم که درگیری‌ها به سرعت پس از آن تمام شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که چه چیزی ممکن است او را مجبور به حمله دیگری به ایران کند، گفت: «امیدوارم مجبور به چنین کاری نشویم. من حتی نمی‌توانم تصور کنم که بخواهیم این کار را بکنیم. حتی نمی‌توانم تصور کنم که آنها چنین چیزی را بخواهند. آنها می‌خواهند ملاقات کنند و کاری را به نتیجه برسانند.»

رئیس‌جمهور آمریکا با این ادعا که «آن‌ها اکنون نسبت به دو هفته پیش بسیار تغییر کرده‌اند»؛ گفت: ما گفت‌و‌گو با ایران را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. آنها می‌خواهند گفت‌و‌گو کنند. آ‌ن‌ها با حمله ما به سه تاسیسات هسته‌ای ضربه بزرگی خوردند.

او درباره هدف از مذاکرات، پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مدعی شد: «اگر یادتان باشد، پیش از این که حمله را انجام دهیم، گفته بودم که هدف مذاکرات از بین بردن کامل برنامه هسته‌ای ایران است و این برنامه اکنون نابود شده است. اما آنها خواهان ملاقات هستند و ما این ملاقات را انجام خواهیم داد و اگر بتوانیم به توافق مکتوبی برسیم، خوب خواهد بود.»

ترامپ در ادامه رویکرد تهدید توأم با تطمیع خود گفت: ما تحریم‌های سوریه را برداشتیم چون می‌خواهیم به آنها فرصتی بدهیم. من خیلی دوست دارم بتوانم در زمان مناسب آن تحریم‌ها را از ایران بردارم، به آنها فرصتی برای بازسازی بدهم، چون دوست دارم ببینم ایران به‌صورت مسالمت‌آمیز خودش را دوباره بسازد.

بعد هم افزود: اگر ایرانی‌ها دیگر مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل نگویند فرصتی مثل سوریه خواهند داشت.

نتانیاهو: چهره منطقه را تغییر دادیم

نخست وزیر اسرائیل هم به نوبه خود به لفاظی علیه ایران پرداخت و با تعبیر همکاری آمریکا و اسرائیل در حمله به ایران به یک «موفقیت بزرگ»، گفت: «به نظر من همکاری اسرائیل و آمریکا، همکاری رئیس‌جمهور ترامپ و من موفقیت فوق‌العاده‌ای کسب کرد. در واقع توانایی بسیار بالای آمریکا با توانایی بالای اسرائیل یعنی نیروی هوایی، ارتش، سربازان و موساد هماهنگ عمل کرد و ترکیب این دو، ظرفیت باورنکردنی ایجاد می‌کند و منجر به نتیجه‌ای سرنوشت‌ساز می‌شود.»

نتانیاهو در ادامه این لفاظی مدعی شد: «این همکاری دو غده را که حیات اسرائیل را تهدید می‌کردند، عقب راند؛ تومور هسته‌ای و تومور موشک‌های بالستیک. زیرا آنها قصد داشتند ۲۰ هزار موشک بالستیک تولید کنند. هیچ کشوری نمی‌تواند چنین چیزی را تحمل کند؛ بنابراین وقتی دو غده که قرار است شما را بکشند، دارید، چه می‌کنید؟ باید آنها را بیرون بیاورید. ما نیز با تلاش مشترکمان همین کار را کردیم. اما وقتی غده را بیرون آوردید، به این معنا نیست که نمی‌تواند دوباره باز گردد. شما باید وضعیت را پیوسته در نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که آنها باز نمی‌گردند. پس ما دستاورد بزرگی داشتیم و بخشی از تلاش ما این است که آن را به دقت پایش کنیم تا دیگر مجبور به تکرارش نباشیم. من و آقای رئیس‌جمهور در مورد این صحبت می‌کنیم، تیم‌هایمان درباره این صحبت می‌کنند. اما هیچ شکی نیست که ما یک پیروزی تاریخی به دست آوردیم و به نظرم همین اکنون که اینجا نشستیم، این موضوع خاورمیانه را تغییر داده است.»

به گزارش آنا، دستاوردسازی ترامپ و نتانیاهو از تجاوز به خاک ایران درحالی است که به اذعان کارشناسان ازجمله آژانس بین المللی انرزی هسته‌ای، دانش ایران در این زمینه بومی است و تهران قادر است ظرف چند ماه غنی‌سازی را از سر بگیرد.

علاوه بر این، ایران بدون زیر سوال بردن اصل مذاکره تاکید کرده که به آمریکا اعتمادی ندارد و خواستار تضمین برای عدم تجاوز دوباره واشنگتن به تمامیت ارضی خود است.

به‌رغم فضاسازی ترامپ، ایران هنوز به طور قطع درباره ازسرگیری مذاکره اظهارنظری نکرده حال آنکه از شرط خود مبنی بر لزوم غنی‌سازی هم کوتاه نیامده است.

در خصوص ادعای نتانیاهو به تخریب توان موشکی ایران باید گفت که او در طول جنگ ۱۲ روزه فقط گوشه‌ای از پتانسیل موشکی کشورمان را دید و ما از همه ظرفیت خود رونمایی نکردیم حال آنکه با همین مقدار هم دشمن را مجبور به عقب‌نشینی کردیم تا آنجا که با واسطه آمریکا خواستار آتش‌بس شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب