فرهمندپور: اعتماد، حلقه اساسی زنجیره ولایت است/ غفلت و گناه آگاهانه، راه بازگشت را سخت‌تر می‌کند

فرهمندپور: اعتماد، حلقه اساسی زنجیره ولایت است  غفلت و گناه آگاهانه، راه بازگشت را سخت‌تر می‌کند
دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت تقویت معرفت و ولایت، به بیان نکاتی درباره چگونگی ارتباط با اهل‌بیت (ع) و بهره‌مندی از شفاعت ایشان پرداخت.

به گزارش خبرگزاری آنا، فهیمه فرهمندپور با بیان اینکه «ولایت» به معنای پیوند، گره خوردن و یکی شدن است، اظهار داشت: اگر مشتاق آن هستیم که در کنف حمایت، کمند ولایت و چتر شفاعت اهل‌بیت (ع) قرار بگیریم، باید تا حد امکان با ایشان یکی شویم و به آنان گره بخوریم. برای گره خوردن با اهل‌بیت (ع) باید در ساحت عمل همراه آنان باشیم. اگر چشم، گوش، توان، عمر، جوانی، فرصت‌ها و امکانات ما در مسیری حرکت کند که با مسیر ولایت اهل‌بیت (ع) یکی نیست، چگونه می‌توانیم ادعا کنیم که در واقع به ایشان گره خورده‌ایم؟

وی افزود: ولایت نیازمند هم‌مقصدی، هم‌آرمانی و هم‌افقی است. اگر من افق، آرمان، مطلوب و چشم‌اندازی برای خود ترسیم کرده‌ام که با آنچه ولی الهی، حضرت ولی‌عصر (عج)، به آن رضایت ندارند، همخوانی نداشته باشد، نمی‌توانم در کشتی نجات آنان نشسته باشم. امام حسین (ع) برای عزت قیام کرد؛ اگر مسیر من مسیر عزت نیست، در کشتی امام حسین (ع) جایی برای من نخواهد بود. امام حسین (ع) در مسیر هدایت قیام کرد؛ اگر من در پی ضلالت باشم، در سفینه نجات حسین (ع) جایی نخواهم داشت.

اطاعت، جلوه بیرونی هم‌افقی و ولایت‌مداری است

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، اطاعت را جلوه بیرونی هم‌افقی و ولایت‌مداری دانست و تصریح کرد: وقتی خدا زبان من است، دیگر این زبان گناه نمی‌کند؛ وقتی خدا چشم من است، این چشم گناه نمی‌کند. جلوه بیرونی ولایت، اطاعت است. باید به خودم نگاه کنم در این روزی که به شب رساندم، در این هفته‌ای که پشت سر گذاشتم، در این ماهی که سپری کردم، در چه مسیری حرکت می‌کرده‌ام و تا چه اندازه در مسیر آرمان‌های الهی مطیع بوده‌ام.

اعتماد، حلقه اساسی زنجیره ولایت است

فرهمندپور، اعتماد را یکی از حلقه‌های زنجیره ولایت برشمرد و تأکید کرد: باید خود را چنان به دست ولی الهی بسپاریم که هیچ، چون و چرایی در میان نباشد. کسانی که در شب عاشورا در کنار امام حسین (ع) ماندند، کسانی بودند که به ایشان اعتماد داشتند. آنان گفتند: به خدا قسم اگر ما را آتش بزنند، بسوزانند، خاکسترمان را به باد دهند و دوباره زنده شویم، باز هم در همین مسیر خواهیم بود.

وی با اشاره به مشکلات اهل‌بیت (ع) در دوران زندگی‌شان اظهار داشت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات اهل‌بیت (ع) این بود که مردم باید به امامان و اهل‌بیت (ع) اعتماد می‌کردند، اما چنین نمی‌کردند. ولایت، جلوه‌ای بیرونی به نام اطاعت دارد، اما جلوه عمیق و درونی آن، اعتماد است. وقتی شما به خداوند اعتماد دارید، اگر مشکلی برای فرزندتان پیش بیاید، به خدا نمی‌گویید: «خدایا چرا من؟»

ولایت گزینشی نیست

فرهمندپور با تشبیه ولایت به رابطه مغز با اعضای بدن خاطرنشان کرد: ولایت یعنی یکی شدن. وقتی من با ولی یکی می‌شوم، دیگر چیزی مستقل از وجود ولی نیستم و بخشی از هویت واحد او هستم. همان‌طور که وقتی مغز فرمان می‌دهد برخیز، برمی‌خیزیم و وقتی فرمان می‌دهد بنشین، می‌نشینیم، در مسیر ولایت نیز باید چنین بود. اگر می‌خواهم بدانم با ولی یکپارچه هستم یا نه، باید ببینم آیا به ولی الهی، چون وچرا می‌گویم یا نمی‌گویم، اعتماد می‌کنم یا نمی‌کنم.

لزوم وجود اعتماد در روابط اجتماعی

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با استناد به آیه شریفه «وَالمُؤمِنونَ وَالمُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِیاءُ بَعضٍ یَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَیَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ» تأکید کرد: مؤمنان و مؤمنات نسبت به یکدیگر ولایت دارند و به هم اعتماد می‌کنند. یکی از دلایلی که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما جایگاه مطلوبی ندارد، این است که آن اعتماد لازم میان ما وجود ندارد. هر چقدر تلاش کنیم که رابطه من و فرزندم سرشار از اعتماد باشد، وقتی به او توصیه‌ای می‌کنم، به آن گوش می‌دهد.

پاسخ به سوالی درباره غفلت و گناه

فرهمندپور در پاسخ به سوال یکی از بینندگان درباره چگونگی قرار گرفتن در مسیر ولایت پس از عمری غفلت و گناه، گفت: وقتی شما می‌گویید غافل بودم، یعنی الان نیستید. آدمی که در غفلت است، متوجه غفلتش نیست. اینکه الان می‌گویید غافل بودم، مژده خوبی است. اگر قرار باشد بیدار شدنم با خواب بودنم فرق نداشته باشد، کفران نعمت و بی‌معرفتی است.

وی با بیان اینکه اگر بعد از بیدار شدن از غفلت باز هم لغزش رخ داد، نباید ناامید شد، به ذکر داستانی از یکی از پیامبران و مرد گناهکار پرداخت و تأکید کرد: مراقب باشیم مهربانی خدا زمینه رهزنی شیطان را فراهم نکند و منجر به تجری و جسارت به ساحت الهی نشود.

ضرورت همراهی خوف و رجا

فرهمندپور با اشاره به ضرورت همراهی خوف و رجا، خاطرنشان کرد: کسی که فقط می‌ترسد و وحشت از عقوبت دارد و امید به رحمت الهی در او کم است، آسیب می‌بیند و راه هدایت پیدا نمی‌کند. کسی هم که مدام امید دارد و خشیت الهی در او کمرنگ می‌شود و جسارت به گناه پیدا می‌کند، او هم در خطر است.

پاسخ به سوالی درباره گناه آگاهانه

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوالی درباره امید به بازگشت پس از گناه آگاهانه، گفت: من نمی‌گویم راه برگشت نیست، اگر بخواهم راه بازگشت به خیمه اباعبدالله (ع) را برای بعضی بسته گزارش کنم، خدا چطور از من بگذرد؟ حتما اینطور نیست، اما یادمان باشد هر چقدر قدمی که در مسیر خطا می‌گذاریم محکم‌تر، آگاهانه‌تر و هوشیارانه‌تر باشد، خودمان مسیر برگشتمان را سخت‌تر کرده‌ایم.

وی با استناد به روایات، ترک گناه را آسان‌تر از توبه دانست و تأکید کرد: مراقب باشید اینکه در خانه اباعبدالله (ع) باز است، باعث نشود وسوسه شیطان شوید. راه توبه را برای خودمان سخت‌تر نکنیم. در خانه اباعبدالله (ع) باز است البته اگر گذرم به در خانه ایشان بیفتد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب