کانادایی‌ها هم به ترامپ اطمینان ندارند

کانادایی‌ها هم به ترامپ اطمینان ندارند
از سرگیری مذاکرات تجاری اتاوا -واشنگتن در حالی کلید خورد که پیمایش‌های اجتماعی در کانادا بیانگر بی‌اعتمادی بازار و شهروندان این کشور نسبت به وعده‌های ترامپ است.

به گزارش خبرگزاری آنا، درحالیکه «مارک کارنی» نخست‌وزیر کانادا، با تن دادن به خواسته قلدر کاخ سفید، اعلام کرد که مالیات بر خدمات دیجیتال غول‌های آمریکایی حوزه فناوری اطلاعات را لغو می‌کند تا مذاکرات تجاری با ایالات متحده روی ریل بیفتد، بازار سرمایه در کانادا هنوز با گارد بسته‌ای این مذاکرات را رصد و تحلیل می‌کند. 

صورت مسئله گویاست: هر لحظه ممکن است ترامپ به یک بهانه واهی یا به واسطه زیاده خواهی ذاتی خود در مذاکرات تجاری با کانادا، تصمیم دیگری را اتخاذ کند و به اصطلاح زیر میز بزند.

 کانادا و مکزیک پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، با وضع تعرفه‌های وارداتی تا سقف ۲۵ درصد مواجه شدند؛ تعرفه‌هایی که به بهانه مبارزه با قاچاق یک ماده مخدر به نام فنتانیل به داخل خاک آمریکا، علیه کالا‌های صادراتی این دو کشور وضع شد.

با این وجود، دولت اتاوا تلاش کرد تا با آغاز مذاکرات تجاری با دولت واشنگتن، مانع از کاهش درآمد‌های صادراتی کانادا شود. 

این در حالی است که دونالد ترامپ، روز جمعه اعلام کرده بود که در واکنش به اصرار کانادا به اخذ مالیات از شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات، مذاکرات تجاری با این کشور را به حالت تعلیق در می‌آورد.

اکنون با عقب‌نشینی کانادا از این تصمیم، بار دیگر شاهد آغاز مذاکرات میان طرفین هستیم. با این حال، این سیکل مبهم ممکن است بار دیگر تکرار شود. ترامپ بار‌ها در موضع گیری‌های خود از کانادا به عنوان ایالات پنجاه و یکم آمریکا نام برده و در انتخابات سراسری اخیر این کشور نیز آشکارا به سود جریان محافظه کار (جریان طرفدار جمهوری‌خواهان) مداخله کرد. اما رشد انگاره‌های ملی گرایانه در میان شهروندان کانادایی سبب شد تا آنها آرای خود را به سود حزب لیبرال این کشور (که جاستین ترودو نخست وزیر سابق و مک کارنی نخست وزیر فعلی نیز به آن وابسته هستند) به گردش در آورند.

در هر حال، تردید بازارسرمایه کانادا و شهروندان این کشور نسبت به از سرگیری مذاکرات تجاری اتاوا-واشنگتن نشان می‌دهد که حتی در آمریکای شمالی نیز کمترین اطمینانی نسبت به سکان‌دار کاخ سفید و وعده‌های سیاسی و تجاری وی وجود ندارد. در چنین شرایطی دولت مارک کارنی نیز از ابراز خوشبینی نسبت به مذاکرات جدید با واشنگتن امتناع می‌ورزد!

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب