11:33 05 / 03 /1404

دبیرخانه غذاشناسی ایران و ترکیه تشکیل می‌شود

دبیرخانه غذاشناسی ایران و ترکیه تشکیل می‌شود
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: به منظور عملیاتی شدن همکاری‌های ایران و ترکیه در زمینه گردشگری خوراک، دبیرخانه گاسترونومی (غذاشناسی) مشترک دو کشور راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری آنا، انوشیروان محسنی بندپی در اولین اجلاس توسعه گاسترونومی ایران و ترکیه که با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی و دولتی کشور و نیز ریاست گاسترونومی ترکیه در محل هتل پارسیان اوین برگزار شد، گفت: اگر گاسترونومی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر دارا بودن ظرفیت‌های گردشگری متنوع، از غذا‌های اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان نیز برخوردار است.

معاون گردشگری کشور افزود: چقدر خوب است که این تجربیات به اشتراک گذاشته شود و ما بتوانیم گنجینه‌های بی‌بدیلی که در کشور وجود دارد و می‌تواند باعث رونق بخشیدن به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود را با چنین رویداد‌هایی تقویت کنیم.

او تصریح کرد: هوش مصنوعی این روز‌ها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است، اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم بر سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روز به روز نیز تکامل پیدا می‌کند، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است.

محسنی بندپی بیان کرد: نه تنها شاهد از دست رفتن مشاغل در بخش گردشگری خوراک نیستیم بلکه شاهد رونق بخشیدن، نوآوری و گردشگری خلاقانه نیز هستیم.

معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب می‌شوند، افزود: نظر به امضای تفاهم ۱۰ ساله میان سازمان متخصصین ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و به جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامه‌ریزی‌های مشترک تشکیل می‌شود.

او با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه می‌تواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی، جشنواره‌ها، تعریف مسیر‌های گردشگری فراملی با محوریت شهر‌های مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، می‌تواند در تقویت همکاری‌های گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد.

محسنی بندپی همچنین از ریاست گاسترونومی ترکیه خواست دو کشور متقابلاً یکدیگر را در روند و فرآیند ثبت جهانی غذا‌های بومی حمایت کنند.

ایران، سرزمین طعم‌های ماندگار

همچنین در این دیدار بایرام اوزرک، ریاست فدراسیون آشپزان، سرآشپزان و گاسترونومی ترکیه نیز با اشاره به رقابت‌های فرهنگی میان دو کشور، ایران را گنجینه‌ای از طعم‌های ماندگار خواند و نسبت به هرگونه همکاری در زمینه تشریک مساعی و تبادل تجربیات در زمینه گردشگری خوراک، اعلام آمادگی کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا