آیتالله فلاحتی: هنوز در تراز نظام تمدنی اسلام نیروسازی نکردهایم

به گزارش خبرنگار آنا، جمعی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با نماینده ولیفقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت دیدار کردند.
نماینده ولیفقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت در این نشست با استماع مطالب ارائه شده به تاریخ اسلام و اهل بیت علیهمالسلام ازجمله شیخ طوسی و شیخ صدوق اشاره کرد و متذکر شد: با وجود آسیبها و سوزاندن کتابخانههایشان، آثار و نوشتههایشان باقی مانده و اهداف خاصی را دنبال میکردهاند.
آیتالله رسول فلاحتی با تأکید بر اهمیت تقریب و همزیستی بین مذاهب تأکید کرد: علمای گذشته مانند شیخ طوسی و شهید ثانی در فتاوی و آموزههای خود بر اتحاد و تسلیم در برابر مذهب و دین تأکید داشتهاند و انقلاب اسلامی از برکات عظمت دنیای اسلام و اسلام است.
وی متذکر شد: امروز هرقدر هم که خدا را شاکر باشیم، شکرش را بهجا نیاوردهایم و انقلاب اسلامی در یک معنا بعثتی بود، چراکه اسلام، تمام دنیا را در زمان کوتاه درنوردید و از خود متأثر کرد و تمام نگاه جهانیان به ایران به عنوان یک نقطه عطف است.
امام جمعه رشت تأکید کرد: باید میراث امام خمینی(ره) را حفظ کنیم تا این میراث اتحاد دنیای اسلام را حفظ کند و حقیقتاً در جمهوری اسلامی کارهای بزرگ و شگرفی انجام شد، اما هنوز در تراز نظام تمدنی اسلام، نیروسازی نکردیم و باید با رصد و تجمیع و معرفی نیروهای مؤمن، ارزشی و توانمند انقلاب اسلامی از دانشگاهها و مراکز علمی اقدام کرد.
فلاحتی، خواستار برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها شد و افزود: کرسیهای آزاداندیشی یکی از راههای شناخت و رصد نیروها دلسوز برای کشور است که در حوزههای دانشگاهها برگزار میشود و باید خروجی مناسبی برای جامعه داشته باشد.
وی با برشمردن آثار تقریب مذاهب مختلف گفت: تقریب موجب ارتفاع جهل فرق دیگر خواهد شد که نخستین اثر در تقریب جهلها، قدرت به دنیای اهل دین و مذهب خواهد بود، چراکه امام رضا علیهالسلام دشمن انسان را جاهل معرفی میکند و باید به این مهم که برای رفع جهل و برای رسیدن به وحدت باید تلاش کرد، توجه کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت به مشکلات اقتصادی و مدیریتی کشور اشاره کرد و با انتقاد از بیتوجهی به منابع طبیعی و زیرساختها خاطرنشان کرد: باید درراستای ساخت نیروهای فکری و علمی در دانشگاهها اقدام کرد و با توجه به اهمیت شناخت و رصد نیروهای فعال در حوزههای مختلف ازجمله دانشجویان باید به نقش آنان در آینده حیاتی کشور توجه کرد.
مجتبی ملکی چوبری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان هم ضمن قدردانی از میزبانی نماینده ولیفقیه در استان گیلان، گزارشی از فعالیتهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان را ارائه کرد.
دشمنشناسی و وحدت رمز پیروزی مقابل دشمنان است
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب هم در این نشست اظهار کرد: با توجه به تجربه دو دهه حضورم در مجمع جهانی تقریب مذاهب و ارتباطاتی که با ائمه جمعه داشتم، این نیاز احساس میشد که تقریب باید در حوزه و دانشگاه و ارتباط با جامعه ورود پیدا کند.
حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی افزود: با پیگیرهای به عمل آمده و حمایتهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال اخیر، بیش از ۳۲ دفتر تقریب در اقصی نقاط کشور و مناطق تلفیقی ایجاد شده است.
وی متذکر شد: با توجه به حضور تعدادی استاد بسیجی مسیحی، موضوع گفتگوی ادیان را در برنامهها قرار دادهایم و در حال حاضر دفتر گفتوگو و همگرایی ادیان، اقوام و مذاهب را جایگزین دفاتر تقریب کردهایم.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب بیان کرد: دشمن دست از دشمنی خود برنمیدارد و از هر طریقی در تلاش است به امت اسلامی ضربه بزند، بنابراین دشمنشناسی و وحدت رمز پیروزی ماست.
رئیس دفتر هماهنگی دبیرخانههای استانی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی هم در این جلسه گفت: مرجعیت علمی بر پایههایی چون مدیریت دانش، اصلاح نظام آموزشی و پژوهشی، تقویت زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری و تعامل مؤثر با ساختارهای اجتماعی و اقتصادی کشور شکل میگیرد.
مسیب داوری متذکر شد: اگر دانشگاهها از الگوهای سنتی فاصله نگیرند، در فرآیند تمدنسازی دینی و اسلامی نقشی مؤثری نخواهند داشت.
در ابتدای این دیدار مجتبی ملکی چوبری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با تشکر از میزبانی نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان، گزارش مبسوطی از فعالیتهای فرهنگی این دانشگاه را ارائه داد.
انتهای پیام/
