نحوه محاسبه تأثیر مثبت سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴

مهدی خراشادیزاده، مدیر کمیسیون اساسنامهها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزشوپرورش در گفتوگو با خبرگزاری آنا، اظهار کرد: دانشآموزان پشت کنکوری نگرانی داشتند که زمان کافی برای مطالعه و شرکت در امتحانات نهایی پایه یازدهم ندارند. خواستار معاف شدن از امتحان نهایی یازدهم بودند. بهویژه اینکه در زمان دیپلم گرفتن این افراد، امتحانات یازدهم به صورت داخلی برگزار میشده است و اگر آن امتحانات نهایی بود، میتوانستند نمرهاش را بهصورت قطعی استفاده کنند.
وی ادامه داد: پیشنهاد شد که فقط پایه دوازدهم با سهم ۶۰ درصد در محاسبه لحاظ شود. این پیشنهاد در شورای عالی آموزش و پرورش تأیید و برای تصویب به شورای سنجش و پذیرش پیشنهاد شد. نظر شورای سنجش این بود که این داوطلبان باید در امتحانات پایه یازدهم نیز شرکت کنند.
خراشادیزاده تصریح کرد: در نهایت با مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصمیم گرفته شد که در سال ۱۴۰۴، تأثیر سوابق تحصیلی بهصورت مثبت لحاظ شود. البته برای داوطلبان سالهای بعد، چنین امکانی وجود نخواهد داشت و باید نمره نهایی پایه یازدهم را نیز فراهم کنند.
این مقام مسئول درباره جزئیات نحوه اعمال تأثیر مثبت نمرات اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش جداولی را تهیه کرده که مشخص میکند چه دروسی و با چه ضرایبی در کنکور تأثیر دارند. این جداول در سایت سازمان سنجش نیز موجود است.
وی افزود: صرفاً برای خردادماه ۱۴۰۴، نمره کل سابقه تحصیلی براساس دو مجموعه ضرایب (مجموع پایههای یازدهم و دوازدهم / دوازدهم) محاسبه و بیشترین نمره کل با سهم ۶۰ درصدی در پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی اعمال میشود.
در نهایت، برای داوطلب دو تراز به دست میآید؛ یکی ترکیبی از یازدهم و دوازدهم با ۶۰ درصد و دیگری صرفاً دوازدهم با ۶۰ درصد. هر کدام از این دو که بالاتر باشد، برای داوطلب لحاظ میشود.
خراشادیزاده ادامه داد: دانشآموزانی که نمره نهایی پایه یازدهم را ندارند، یعنی همان داوطلبان پشت کنکوری، فقط پایه دوازدهم را دارند. برای این افراد نمرات پایه دوازدهم با جدول ۶۰ درصدی محاسبه میشود و تأثیر پایه یازدهم برایشان لحاظ نخواهد شد.
وی درباره بحث ضریب دروس نیز توضیح داد: برخلاف تصور عمومی که گفته میشود معدل تأثیر دارد، این تصور صحیح نیست. در واقع تأثیر نمرات آزمون نهایی بهصورت تراز و با توجه به ضریب اختصاصی هر درس محاسبه میشود.
خراشادیزاده درباره آزمون کنکور نیز بیان کرد: علاوه بر تراز سوابق تحصیلی، داوطلب در کنکور تخصصی نیز تراز جداگانهای به دست میآورد.
انتهای پیام/