در گفت‌وگو با آنا اعلام شد

چای ایرانی در فنجان ۲۷ کشور/ آماری از وضعیت تولید، برداشت و هزینه‌های چای

چای ایرانی در فنجان ۲۷ کشور  آماری از وضعیت تولید، برداشت و هزینه‌های چای
رئیس سازمان چای ایران اظهار کرد: با همت کشاورزان و حمایت از تولید داخلی، صنعت چای کشور در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۴ با رشدی چشمگیر به رکورد تولید بیش از ۱۳۱ هزار تن چای دست یافت؛ این دستاورد مهم گامی بلند در جهت خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات است.

حبیب جهان ساز در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در رابطه با وضعیت تولید چای کشور در سال جاری گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۳۱ هزار و ۸۴ تن برگ سبز چای برداشت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.

رئیس سازمان چای ایران افزود: برداشت محصول تا مهرماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود میزان تولید نهایی امسال تقریباً معادل سال گذشته باشد چرا که میزان بارش‌ها و شرایط جوی در همین محدوده تولید نقش داشته‌اند.

جهان ساز در اشاره به مصرف داخلی نیز اظهار کرد: حداکثر مصرف سالانه چای در کشور حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن برآورد می‌شود. تولید داخل بخش عمده نیاز کشور را تأمین می‌کند و مابقی نیاز نیز از طریق واردات از کشور‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

صادرات چای به ۲۷ کشور

وی با اشاره به صادرات چای گفت: ایران بخشی از تولید خود را نیز به بازار‌های خارجی صادر می‌کند. در حال حاضر صادرات چای به ۲۷ کشور از جمله ترکیه، روسیه، امارات متحده عربی، برخی کشور‌های اروپایی و نیز آذربایجان و ارمنستان انجام می‌شود و می توان به وفور چای ایرانی را در بازار‌های خارجی دید.

رئیس سازمان چای ایران درباره وضعیت قیمت‌ها در بازار اظهار کرد: قیمت چای در بازار متنوع بوده به طوری که از حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برای هر کیلو تا ۶۰۰ هزار تومان برای چای‌های ممتاز و بسته‌بندی‌شده متغیر است در عین حال چای‌های ضعیف‌تر و فله‌ای با قیمت ۳۰ تا ۷۰ هزار تومان نیز در بازار عرضه می‌شود که این تفاوت قیمت بیشتر به کیفیت و نوع عرضه بستگی دارد و همچنین قیمت چای به صورت مصوبه تعیین نمی‌شود.

وی درباره نقش واسطه‌ها در بازار خاطرنشان کرد: برخی از افراد که نقش بازاررسان دارند در توزیع و عرضه چای نقش ایفا می‌کنند البته قیمت‌ها بر اساس کیفیت و تناژ عرضه تعیین می‌شود و همین مسأله باعث تنوع قیمت‌ها شده است.

هزینه‌های تولید چای نسبت به سال گذشته افزایش داشت

رئیس سازمان چای همچنین درباره هزینه‌های تولید گفت: هزینه‌های تولید چای نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که این افزایش عمدتاً ناشی از رشد قیمت نهاده‌ها و مواد مصرفی و همچنین افزایش قیمت برگ سبز بوده است.

جهان ساز در پایان با اشاره به چشم‌انداز آینده تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در ۵ سال آینده نیز سطح تولید و صادرات چای کشور در همین محدوده فعلی ادامه یابد. هرچند برای ارتقای کیفیت و توسعه صادرات نیازمند حمایت‌های بیشتر و برنامه‌ریزی دقیق‌تری هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا