آخرین تذکر شهید طهرانچی به دانشگاهیان چه بود/تداوم برنامههای دانشگاه آزاد تا تحقق اهداف سند تحول و تعالی

خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از پیشگامان آموزش عالی کشور، هر روز با رویدادهای متنوعی ازجمله نوآوریهای فناورانه، پروژههای پژوهشی و .... در مسیر تعالی علمی و فرهنگی گام برمیدارد.
بسته خبری پیش رو، خلاصهای از اخبار، رویدادها، گزارشها، گفتوگوها، اتفاقات خبری و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی را به صورت روزانه برای آگاهی مخاطبان ارائه میدهد.
بنیان «مدیریت علمی با تراز توحیدی» در دانشگاه آزاد از سوی شهید طهرانچی
دکتر طهرانچی در حدود هفت سال مدیریت خود در دانشگاه آزاد اسلامی منشأ اثرات تحولی زیادی بود که بخش اعظمی آن در سند تحول و تعالی این دانشگاه تدوین و ابلاغ شد، سندی که دانشگاه را به سمت نهادی علمی، مسئلهمحور و تمدنساز سوق داد و امسال سال پایانی خود را میگذراند و در ۳۱ استان کشور اثرات خود را بر جای گذاشته است.
تحول دیجیتال و توسعه زیرساختهای آموزش هوشمند نظیر طراحی و راهاندازی سامانههایی مانند «آموزشیار»، «پژوهشیار»، «نظام ارزشیابی دیجیتال» و بستر آموزش ترکیبی و ... از دیگر برنامههای اجراشده رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی است که در دوره مدیریتی خود انجام داد.
در این راستا و به منظور واکاوی دوران هفتساله مدیریت شهید در دانشگاه آزاد اسلامی و اثرات آن در استانهای مختلف و تداوم راه ایشان با محمدرضا ولیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانیم؛
ادامه گفتوگوی تفصیلی را اینجا بخوانید.
ناگفتههای آخرین شب از زبان برادر شهید طهرانچی
احسان طهرانچی در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به آخرین دیدار خود در منزل برادرش گفت: سهشنبه شب بود که همسر ایشان تماس گرفتند و گفتند که چهارشنبه بچهها دور هم جمع میشوند، شما هم بیایید. من هم چهارشنبه به آن جمع اضافه شدم. شهید طهرانچی مثل همیشه با آغوش باز و برخوردی گرم از ما استقبال کردند. ایشان به جوانترهای فامیل میگفتند شما مثل فرزندان خودم هستید.
وی افزود: برخی فکر میکنند یک مدیر یا استاد دانشگاه در خانه هم رسمی است، اما ایشان در محیط خانواده بسیار صمیمی بود. آن شب، دو سه نکته در صحبتهای دکتر بود که ذهن مرا درگیر کرد. یکی اینکه جملهای گفتند با این مضمون که «هفت سالِ دانشگاه آزاد تمام شد» این جمله من را لرزاند. حس شب آخری و روز آخری را از روحیه ایشان دریافت میکردم.
ادامه گفتوگو را اینجا بخوانید.
شهید دکتر طهرانچی، منادی تحول و تربیت قرآنی
علی سروریمجد قائممقام دانشگاه آزاد اسلامی در بیست و پنجمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به مجاهدتهای علمی و مدیریتی مدبرانه و خالصانه شهید دکتر طهرانچی از وی بهعنوان معمار تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یادکرد و با تأکید بر تداوم راه آن شهید والامقام اظهار کرد: شهید دکتر طهرانچی، منادی تحول و تربیت قرآنی بود.
وی افزود: شهید دکتر طهرانچی شخصیت جامعالاطراف بود که پیوسته رویکرد تحولی در همه عرصهها داشت و معتقد به کار روتین و روزمره نبود. در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و مدیریتی، منشأ خدمات ارزشمندی برای کشور شد.
ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آخرین تذکر شهید طهرانچی به دانشگاهیان چه بود
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیتهای فرهنگی و سازمانی، به نقش بیبدیل شهید دکتر طهرانچی در ارتقاء تعاملات علمی، قرآنی و مدیریتی در دانشگاه اشاره و تاکید کرد: ایشان تنها یک دانشمند هستهای نبودند و جنبههای عمیق قرآنپژوهی و اهلبیتپژوهی شهید دکتر طهرانچی، گاهی از جنبههای علمی و فناوری ایشان نیز برجستهتر جلوه میکرد.
وی با بیان اینکه پیگیریهای مستمر این چهره تحولخواه، راهی روشن برای آینده دانشگاه آزاد اسلامی رقم زده است، افزود: نباید تنها به جنبه علم هستهای شهید طهرانچی بسنده کرد، زیرا وی علاوه بر سرآمدی در علوم و فناوری، سرآمدی در ایدههای نوین آموزشی، در حوزههای قرآنپژوهی، اهلبیتشناسی، ادعیه و مباحث امامت و ولایت، فردی شاخص و دستاوردهای قابل توجهی داشتند.
ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تداوم برنامههای دانشگاه آزاد تا تحقق اهداف سند تحول و تعالی
غلامرضا خاکساری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت چهلمین روز شهادت دکتر طهرانچی درباره برنامهها، راهبردها و سیاستهای دانشگاه در دوره ۷ ساله مدیریتی شهید و اینکه این دوران چه تحولاتی را در مجموعه کشوری دانشگاه و بویژه در استان متبوع شما رقم زد و اکنون چه تحولات استانی در پیش است؟ اظهار کرد: شهید دکتر طهرانچی اسوه اخلاق، علم، تعهد و دیانت بود، مدیری که دانشگاه را فقط نهاد آموزش نمیدانست، بلکه آن را مرکز تمدنسازی، تربیت نسل مؤمن و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی میدانست و او نهتنها مرد میدان علم که مرد میدان جهاد فرهنگی نیز بود.
وی افزود: مدیریت ایشان منشأ تحولات بسیاری در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه و استان همدان بود. این تحولات را میتوان در همه حیطههای دانشگاه از جمله آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ... به وضوح مشاهده کرد.
ادامه گفتوگوی تفصیلی را اینجا بخوانید.
جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با حضور همایون برگزار شد
بیست و دومین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با حضور دکتر محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی کشور، دکتر حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، حجتالاسلام والمسلمین امیر ابراهیمزاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان البرز و سایر اعضای اصلی و مدعو هیأت امنا، در سالن جلسات شهید رئیسی واحد کرج به منظور بررسی بودجه برگزار شد.
محمدهادی همایون در این جلسه با اشاره به جایگاه والای شهدا در انقلاب اسلامی اظهار داشت: این جلسه در حالی برگزار میشود که شهدای بزرگی را تقدیم انقلاب اسلامی و میهن عزیزمان کردهایم و سرمایهگذاری سنگینی در اردوگاه عالم ملکوت انجام دادهایم؛ انشاءالله این شهدا راه جهان را باز کنند و ما را از این وضعیت دشوار و تنگنای شدید نجات داده و به روز موعود برسانند.
ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پیشرفت صنعت هستهای؛ مسیری برای آینده روشن ایران
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، در گفتوگو با خبرنگار آنا، درباره اهمیت پیشرفت علمی ایران، بهویژه در حوزه انرژی هستهای، برای آینده کشور، اظهار کرد: صنعت هستهای دارای دو وجهه است که یکی از آنها کاربردهای متنوع آن در بخشهای مختلف است، نظیر درمان بسیاری از بیماریها، تأمین انرژی آینده، کشاورزی، مدیریت منابع و بسیاری از حوزههای نوپا و پیشرفته و مورد نیاز کشور. برآورده شدن همه این نیازها در پیشرفت صنعت هستهای نهفته است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها افزود: صنعت هستهای به مرز چالشی بین ما و عدهای تمامیتخواه تبدیل شده است؛ یعنی مجموعه کشورهایی که مایل به پیشرفت رقبا و دیگران نیستند و از هر روشی برای مقابله با رشد آنها بازمیایستند.
ادامه گفتوگو را اینجا بخوانید.
از رویا تا واقعیت: شکلگیری واحد دانشگاهی تخصصی برای دانشجویان کمتوان
در شرایطی که آموزش فراگیر برای دانشجویان دارای معلولیت در کشور همچنان با چالشهای جدی روبهروست، واحد بینالملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است با بهرهگیری از رویکردی نوآورانه و انسانی، الگویی متفاوت در حوزه آموزش عالی ایران شکل دهد. واحد بینالملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی، تنها واحد دانشگاهی در ایران و خاورمیانه است که بهصورت تخصصی مناسبسازی شده و با محوریت پذیرش دانشجویان دارای معلولیت، فعالیت میکند.
طرح ایجاد این واحد نوآورانه در سال ۱۳۹۵ مطرح شد و پس از سه سال برنامهریزی و آمادهسازی، در بهمنماه سال ۱۳۹۸ بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین، مهرماه سال ۱۳۹۹ اولین دوره پذیرش دانشجویان در ۱۱ رشته تحصیلی آغاز شد؛ امری که نقطه عطفی در تاریخ آموزش عالی برای دانشجویان دارای معلولیت در کشور محسوب میشود.
خبرنگار آنا در گفتوگوی اختصاصی با علی مقداری، رئیس واحد بینالملل فرشتگان، به بررسی روند شکلگیری، مأموریتها، دستاوردها و اقدامات ویژه این مرکز پرداخته است؛ مرکزی که امروزه به عنوان تنها دانشگاه تخصصی مناسبسازیشده برای دانشجویان دارای معلولیت در ایران و خاورمیانه شناخته میشود.
ادامه گفتوگوی تفصیلی را اینجا بخوانید.
شهید طهرانچی، دانشمندی چندبعدی و قرآنپژوه بود
محمد علیاکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در بیست و دومین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی یزد شهید طهرانچی را یک دانشمند در عرصههای مختلف علمی برشمرد و اظهار کرد: وی تنها یک دانشمند هستهای نبود و در حوزه فیزیک دانشجو تربیت میکرد و در زمینههای سیاست، علم و فناوری صاحبنظر بود.
وی شهید طهرانچی را قرآنپژوه برشمرد و اضافه کرد: این شهید بزرگوار درباره قرآن فکر میکرد و نگاهش بیشتر به آینده بود و برای انجام فعالیتهای آینده محور جسارت خاصی داشت.
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی فقدان شهید طهرانچی را از دست دادن یک گوهر گرانبها دانست و بیان کرد: بعد از گذشت پنج سال خواهیم فهمید چه شخصیت بزرگی را از دست دادهایم همانطور که شهید سلیمانی با مرور زمان مردم به ارزش وی پی ببرند.
ادامه خبر را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/