09:12 04 / 05 /1404

شکل‌گیری جبهه جدید تمدنی در برابر ایران

شکل‌گیری جبهه جدید تمدنی در برابر ایران
معاون بسیج دانشجویی گیلان از تبدیل تهدیدات اخیر علیه ایران به نبردی تمدنی خبر داد و نقش دانشگاهیان در تبیین واقعیت‌ها و مصون‌سازی نسل جوان از جنگ شناختی دشمن را کلیدی دانست.

به گزارش خبرنگار آنا، سیدمیثم جعفری معاون بسیج دانشجویی استان گیلان در برنامه‌ای با موضوع جهاد روایتگری اظهار کرد: در یک ماه گذشته، فضای کشور شاهد نوعی نبرد تمام‌عیار در سطح جبهه عقلانی و تمدنی با محور تهاجم علیه موجودیت ایران بوده؛ نبردی که به باور برخی تحلیل گران، فراتر از چارچوب‌های سیاسی مرسوم میان جناح‌های مختلف به تقابل تمدنی میان ایران و جبهه غرب تبدیل شده است.

وی افزود: اتفاقاتی که اخیراً در قالب تهدیدات امنیتی و تجاوز به حریم هوایی کشور رخ داده، صرفاً موضوعاتی امنیتی یا نظامی نیستند؛ بلکه بخشی از نزاع گسترده‌تر تمدنی با هدف تضعیف گفتمان مستقل جمهوری اسلامی ایران هستند.حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تاریخ ایران پر از نمونه‌هایی بوده که با وجود اعلام بی‌طرفی، مورد تهاجم قدرت‌های خارجی قرار گرفته‌ایم؛ ازجمله در دوران قاجار و پهلوی در جنگ‌های جهانی.

معاون بسیج دانشجویی استان گیلان اضافه کرد: در این فضا، خطوط مرسوم سیاسی و جناحی نیز در حال تغییر است. دیگر نمی‌توان تقابل‌ها را در قالب اصلاح‌طلب و اصول‌گرا، چپ و راست یا حزب‌اللهی و غیر حزب‌اللهی ترسیم کرد؛ بلکه تقابل اصلی به گفته آنها، میان جریان موافق با موجودیت ایران و جریان هم‌سو با دشمنان متخاصم تعبیر می‌شود.

جعفری با تأکید بر نقش برجسته دانشگاه‌ها و نخبگان در جنگ روایت‌ها عنوان کرد: جامعه دانشگاهی در آینده تحولات سیاسی و اجتماعی به‌ویژه در آغاز سال تحصیلی پیش رو می‌تواند نقش مهمی در جبهه روایتگری و تبیین واقعیت‌ها ایفا کند.استادان دانشگاهی که همزمان سابقه علمی، جایگاه فرهنگی و ارتباط نزدیک با بدنه دانشجویی دارند در ایجاد تاب‌آوری اجتماعی و کاهش تنش‌ها مؤثرتر از فعالان سیاسی جناحی عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: در این راستا، از مفهوم «انسان رسانه» نیز یاد شده؛ فردی که فراتر از رسانه‌های رسمی، به دلیل جایگاه اجتماعی و فرهنگی‌اش، تبدیل به مرجع روایت و آرامش‌بخشی در میان جوانان و دانشجویان می‌شود. ازجمله نمونه‌های موفق آن در استان گیلان، برخی استادان و روحانیون دانشگاهی معرفی شده‌اند که از طریق ارتباط مستقیم با دانشجویان، در کاهش تنش‌های روحی و بازگرداندن تمرکز آنها به فعالیت‌های علمی و فرهنگی نقش‌آفرینی کرده‌اند.

معاون بسیج دانشجویی استان گیلان گفت: با توجه به اینکه برخی تمایل دارند تا نسل z را چالش و تهدید قلمداد کنند؛ اما دریک تحقیق موردی بر روی تعداد قابل توجهی از همین جوانان دریافتند که دو عنصر مشترک در بین آنها دیده شده بود. محبت قلبی به امام رضا(ع) و علاقه به حضور در پیاده‌روی اربعین و این نکته، حاکی از وجود ظرفیتی فرهنگی و اعتقادی است که می‌توان با روش‌های ایجابی، آنان را به سمت جریان‌های اجتماعی و فرهنگی مثبت سوق داد؛ چنانچه برخی از آنان پس از حضور در کاروان‌های راهیان نور، مسیر فکری و اعتقادی خود را تغییر دادند.

جعفری بیان کرد: لزوم ورود نهاد‌های فرهنگی و دانشگاهی به عرصه‌های روایت‌سازی و جنگ شناختی بسیار مهم و اثرگذار است. با استناد به ساختار قدرتمند سیاسی جمهوری اسلامی و رهبری مبتنی بر ولایت‌فقیه، کشور ظرفیت مقابله با این نوع جنگ‌های ترکیبی را دارد. با این حال، نقش دانشگاه‌ها، نخبگان فرهنگی و رسانه‌های داخلی برای حفظ انسجام و تقویت روحیه ملی بیش از گذشته حیاتی خواهد بود.

وی توضیح داد: در همین راستا پیشنهاد شد تا شورا‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، از ابتدای مهرماه با برنامه‌ریزی منسجم، ظرفیت‌های استادان، دانشجویان و رسانه‌های استانی، برای مقابله با جنگ روایت‌ها فعال سازند و با ایجاد آرامش اجتماعی، نسل جوان را از تله‌های جنگ شناختی دشمنان در امان نگه دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب