مغزدانه‌ها؛ میان وعده‌هایی مفید و مغذی برای کودکان

مغزدانه‌ها؛ میان وعده‌هایی مفید و مغذی برای کودکان
مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو و دانشکده تغذیه با اشاره به نقش موثر مغزدانه‌ها در کمک به رشد، نمو و یادگیری کودکان، این مواد غذایی را یک انتخاب عالی برای میان وعده کودکان برشمرد.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ مریم امینی‌ متخصص تغذیه و رژیم درمانی، گفت: مغزدانه‌ها میوه‌های خشک با هسته‌های خوراکی و پوسته سفت هستند که در آشپزی استفاده می‌شوند یا به تنهایی به عنوان میان وعده مصرف می‌شوند.

وی با اشاره به تنوع مغزها افزود: این میوه‌های خوش طعم و مغذی، انواع مختلفی در سراسر دنیا دارند که بادام، گردو، فندق، پسته، بادام هندی،  بادام برزیلی و بادام زمینی رایج‌ترین آن‌ها هستند.

به گفته مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تغذیه یک وعده آجیل معادل  30 گرم یا یک مشت کوچک است.

امینی خاطرنشان کرد که مغزها علاوه بر انرژی، مواد مغذی مختلفی مانند ویتامین E، پروتئین، منیزیم،  فسفر،‌ مس،‌ منگنز، سلنیوم و فیبر را برای بدن فراهم می‌کنند.

به گفته وی مصرف منظم آجیل باعث بهبود کلسترول خون، فشار خون و سلامت استخوان می شود و خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تغذیه، مغزدانه‌ها را حاوی ویتامین‌، مواد معدنی، چربی‌های سالم و پروتئین برشمرد و برای سلامت عمومی بدن مفید دانست .

به گفته امینی مغزدانه‌ها به رشد، نمو و یادگیری کودکان کمک می‌کنند و یک گزینه عالی برای میان وعده کودکان به حساب می‌آیند.

وی مغزها را مواد غذایی ارزشمند و سرشار از مواد مغذی ذکر کرد که باعث تنوع بخشیدن به غذای کودکان می‌شوند و به دلیل حالت تردی هنگام جویدن به کودکان احساسی لذت بخش می‌دهند.

امینی خاطرنشان کرد: مغزدانه‌ها می‌توانند در ترکیب با سایر غذاها به ارتقای ارزش غذایی کودکان کمک کنند که مثال رایج آن مصرف گردو با نان و پنیر است.

نکات کلیدی در رابطه با مغزدانه ها

امینی در خاتمه سخنان خود به بیان نکاتی مهم درخصوص مصرف مغزدانه ها پرداخت که به شرح زیر است:

مغزدانه‌ها را می‌توان از شش ماهگی به کودکان داد اما باید به صورت آسیاب شده مصرف کرد در غیر این صورت خطر خفگی کودک وجود دارد.
مغزدانه‌ها جایگزینی عالی برای میان وعده‌های ناسالم یا کمتر سالم هستند.
با توجه به داشتن کالری بالا نباید در مصرف مغزها زیاده روی شود.
توصیه می شود مغزدانه ها بدون افزودن نمک یا شکر مصرف شوند.
اضافه کردن نمک یا شکر به مغزدانه ها خواص سلامت بخش آنها برای قلب را  از بین می‌برد.
برای کودکان بهتر است مغزدانه‌های خام یا خشک بو داده را به جای مغزدانه‌های تهیه شده در روغن انتخاب شوند.
برای تنوع بخشیدن به غذای کودکان می‌توان گاه به جای خود مغزدانه از کره آنها در تهیه انواع ساندویچ و دسر استفاده کرد.
بعضی مغزدانه‌ها مانند بادام زمینی ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی شوند که گاهی بسیار خطرناک باشد. بنابراین مغزدانه ها باید تدریجا به کودک داده شوند و هر گونه واکنشی زیر نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب