سود ۳۰۰ درصدی میوه؛ اتحادیه‌ها به جای پاسکاری راهکار ارائه دهند!

سود ۳۰۰ درصدی میوه؛ اتحادیه‌ها به جای پاسکاری راهکار ارائه دهند!
با پایان فصل نوبرانه، قیمت برخی میوه‌ها همچنان سر به فلک کشیده و بسیاری از خانوارها توان خرید آن را از دست داده‌اند. کارشناسان و فعالان صنفی می‌گویند اصلی‌ترین عامل این گرانی، نفوذ دلالان در زنجیره تامین و توزیع است، در حالی که اتحادیه‌های بارفروشان و فروشندگان میوه در سطح شهر به جای ارائه راهکار، دلیل گرانی را پاسکاری می کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با وجود پایان فصل نوبرانه، قیمت برخی از انواع میوه همچنان سر به فلک کشیده و از توان خرید بسیاری از خانوار‌ها خارج شده است. این در حالی است که سود اصلی این افزایش قیمت، به جای کشاورزان، عمدتاً نصیب دلالان و واسطه‌ها می‌شود. در این میان، وزارت جهاد کشاورزی نیز به دلیل نداشتن نظارت مؤثر بر بازار و سپردن کنترل قیمت‌ها به سازوکار عرضه و تقاضا، مورد انتقاد قرار گرفته است؛ موضوعی که نه تنها در بازار میوه، بلکه در مورد کالا‌های اساسی مانند برنج نیز به وضوح مشاهده می‌شود.

اما مقصر اصلی گرانی افسار گسیخته میوه جات کیست؟

اکبر یاوری رئیس اتحادیه بار فروشان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در خصوص گرانی میوه جات گفت: کشف قیمت در میدان میوه و تره بار بر اساس عرضه و تقاضا انجام شده و هیچ حجره دار و بار فروشی مجاز به گران فروشی نیست. اما باید توجه داشت که در میدان اصلی میوه و تره بار تنها عرضه به صورت عمده صورت می‌گیرد و خرده فروشی نداریم.

وی افزود: کنترل میوه فروشی‌های سطح شهر نیز در حوزه اختیارات اتحادیه بار فروشان نیست و نهاد‌های دیگر باید بر گران فروشی در این مراکز نظارت کنند.

یاوری با اشاره به قانون مندی اخذ سود گفت: خیلی از گیلاس ۳۵۰ هزارتومانی گلایه می‌کنند؛ در حالی خود من در سطح شهر گیلاس ۷۰۰ هزار تومانی نیز دیده‌ام. این در حالی است که در میدان میوه و تره بار مرکزی تهران گیلاس عمده در نهایت ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمت دارد.

این فعال صنفی تاکید کرد: فروشندگان میوه و تره بار خرد در سطح شهرمجاز به دریافت ۳۰ الی ۳۵ سود هستند، اما متاسفانه گاهی سود‌های ۳۰۰ درصدی هم مطالبه می‌شود. این اتفاق قطعا گران فروشی و تخلف است، اما آن‌ها نیز هزینه‌های بالای اجاره مغازه و کارگر را به عنوان بهانه‌ای برای تخلف عنوان می‌کنند.

چرا میوه در سطح شهر گران است؟

اسد الله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی به خبرنگار آنا گفت: در همینه زمینه‌ها افزایش قیمت داشته‌ایم و در اثر تورم قیمت میوه نیز مانند دیگر کالا افزایش یافته است. در مورد میوه باید تاکید کنیم که فراوانی وجود دارد، اما قیمت‌ها متاسفانه بالا رفته است و همین موجب شده که خرید میوه نیز کاهش یابد.

در ادامه افزود: افزایش قیمت‌ها برای میوه فروشان نیز باعث دردسر شده است به طوریکه که فروش میوه در مناطق جنوبی تهران که از گذشته نیز کمتر از مناطق مرفه بوده است؛ با شدت بیشتری کاهش یافته؛ به هر جهت نمی‌توان آمار دقیقی از میزان افزایش قیمت‌ها و کاهش خرید عمومی در میوه جات عنوان کرد، اما این تغییر غیر قابل انکار است.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: فروشندگان میوه هم اکنون به دلیل رقابت با رقبای غیر قانونی تحت فشار هستند و معیشت آن‌ها تحت فشار است. شیوه اخذ مالیات نیز ناعادلانه و مغازه داران در حالی با ضریب ۱۰ درصد مالیات می‌دهند برخی از نهاد‌های مالیات ۱ درصدی می‌پردازند.

وی تصریح کرد: قیمت‌های نجومی مانند قیمت ۳۵۰ هزار تومانی گیلاس غیر واقعی و کاذب است و صرفا برای درآمد آفرینی برای برخی دلالان است. باید توجه داشت که دلالان همواره در بازار فعال بوده‌اند و هم اکنون نیز نمی‌توان حضور آن‌ها انکار کرد.

به نظر می‌رسد که از جمع بندی اظهارات دو اتحادیه دخیل در عمده و خرده فروشی میوه جات می‌توان به این نتیجه رسید که عدم نظارت کافی بر زنجیره تامین و توزیع میوه موجب نفوذ دلالان به این روند شده و انگشت اتهام اصلی به سوی نهاد ناظر بر بازار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب