افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت ریلی در ایام اربعین

به گزارش خبرگزاری آنا جبارعلی ذاکری مدیرعامل راهآهن کشور امروز (یکشنبه، ۲۹ تیر) در حاشیه آئین سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه ناوگان ریلی مسافری، با اشاره به حمایت از سرمایهگذاران این بخش، گفت: امروز نیز با شرکتهای حملونقل مسافری کشور برای بازسازی و ورود ناوگان جدید، تفاهمنامههایی به ارزش سرمایهگذاری حدود ۸.۹ همت به امضا رسید که این تفاهمنامهها شامل ۲۶۷ واگن جدید خواهد بود.
ذاکری خاطرنشان کرد: این تفاهمنامهها زمینه قراردادهایی است که سرمایهگذاران با شرکتهای تولیدی داخلی منعقد کردهاند و امیدواریم در بازه زمانی دو ساله تعهدات اجرایی شود.
مدیرعامل راهآهن کشور ادامه داد: ورود این ۲۶۷ واگن جدید، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد به ظرفیت صندلیهای موجود شبکه ریلی کشور اضافه خواهد کرد. تفاهمنامه قبلی نیز منجر به ورود حدود ۱۰۰ دستگاه واگن مخزندار به شبکه ریلی شده که اکنون در ترانزیت بارهای نفتی از اقلیم کردستان به افغانستان فعال هستند.
ذاکری با اشاره به ایام اربعین و تمهیدات اظهار کرد: حدود ۱۵ درصد به ظرفیت شبکه ریلی کشور نسبت به سال گذشته افزودهایم. همچنین در مسیرهای منتهی به کرمانشاه، اهواز و خرمشهر، قطارهای فوقالعادهای را از سایر محورها منتقل کردهایم.
وی با اشاره به برنامهریزی برای انتقال مسافران تا نقطه مرزی، گفت: امسال برای نخستین بار، مسافران تا مرز شلمچه و ایستگاه جدید در حال ساخت منتقل خواهند شد. مسیر خرمشهر به شلمچه به صورت شبانهروزی فعال خواهد بود و سرعت این محور به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت افزایش یافته است تا از تراکم جمعیت در خرمشهر جلوگیری شود.
مدیرعامل راهآهن با بیان اینکه ایستگاه جدید با دو خط و یک سکو آماده بهرهبرداری است، گفت: بر اساس آخرین گزارش، از ۷ مرداد امسال امکان انتقال مستقیم مسافران تا نقطه صفر مرزی فراهم خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال مهر در خصوص همکاری عراق در پروژه شلمچه - بصره، گفت: مینروبی در این مسیر به طور کامل انجام شده و عملیات احداث پل نیز در حال اجرا است. پیمانکار اسپانیایی درخواست افزایش عرض پل از ۶۰ متر به ۲۰۰ متر را مطرح کرده که با پذیرش راهآهن عراق، قرارداد اجرایی با یک شرکت ایرانی منعقد شده است و اکنون در حال انجام عملیات هستند.
ذاکری تصریح کرد: دولت و راهآهن عراق به دنبال رفع موانع هستند و امیدواریم شرکت اسپانیایی هرچه سریعتر عملیات زیرسازی مسیر ۳۴ کیلومتری را آغاز کند. اجرای کامل این پروژه از طرف عراق، حداقل ۳ سال زمان خواهد برد.
وی افزود: گامهایی مانند مینروبی و اقدامات اولیه در ایستگاهها و سکوهای طرف عراقی آغاز شده است. محور ریلی شلمچه - بصره با هدف کاهش زمان سفر و افزایش راحتی زائران ایرانی و عراقی طراحی شده و ظرفیت بالایی دارد، اما اکثر مسافران آن صرفاً در ایام پیک مانند اربعین خواهد بود.
وی ادامه داد: در فاز نخست، پیشبینی میشود روزانه دو قطار از عراق به ایران، در مسیر مشهد - کربلا راهاندازی شود.
انتهای پیام/