تشریح اقدامات هلال‌احمر در جنگ ۱۲ روزه؛ از امدادرسانی گسترده تا پیگیری حقوقی بین‌المللی

تشریح اقدامات هلال‌احمر در جنگ ۱۲ روزه؛ از امدادرسانی گسترده تا پیگیری حقوقی بین‌المللی
صبح شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست خبری خود ضمن تشکر از رسانه‌ها برای پوشش جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، از اقدامات گسترده امداد و نجات، بازسازی تجهیزات، راه‌اندازی قرارگاه‌های عملیاتی، رسیدگی به آسیب‌دیدگان و پیگیری حقوقی حملات به مراکز درمانی و امدادی سخن گفت. وی همچنین از راه‌اندازی طرح اجتماعی «خادم» با هدف افزایش تاب‌آوری و مشارکت مردمی در بحران‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آنا، صبح روز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ نشست خبری رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور در ساختمان صلح این سازمان برگزار شد.

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر ضمن تشکر از اصحاب رسانه بابت پوشش خبری جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: علیرغم محدودیت‌های موجود برای ثبت فیلم و تصاویر فجایع این جنگ خبرنگاران توانستند این حادثه را به خوبی بازتاب کنند.

وی افزود: در سال‌های گذشته حدود ۷۰ هزار نفر تحت قالب تیم‌‌های واکنش سریع، آماده هر عملیاتی بودند. همچنین طرفیت‌های هر استانی مشخص شد و منطقه بندی هم انجام شد. 

کولیوند گفت: تجهیزات و انبار‌های هلال‌احمر بازسازی شده بود و هیچ مشکلی در این زمینه‌ها نداشتند. همچنین از هم

وی تشریح کرد: درخواست و ارسال فوری تیم های امداد و نجات شهری از استان های تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه، آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل، ایلام، بوشهر خراسان رضوی، خوزستان، فارس، قزوین، گیلان مرکزی و لرستان، فعال سازی مراکز عملیات اضطراری ستاد و کل کشور و کسب خبر فراخوان اضطراری و رصدخانه هلال و EOC امداد و نجات و استان ها ۲۴ ساعته)

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: عملیات ارزیابی سریع نقاط آسیب دیده بیش از ۵۲۰ مکان، عملیات جستجو و نجات و پیگیری امور مفقودان و زیر آوارماندگان با استفاده از همه ظرفیت‌های امدادی منجمله : آنست و زنده یاب، عملیات آواربرداری نجات فنی و رهاسازی و تفحص شهداء، عملیات انتقال مصدمان و آسیب دیدگان، عملیات اسکان و توزیع اقلام، برپایی قرارگاه‌های عملیاتی ۵ گان شهر تهران مهم‌ترین اقداماتی بود که تحت عنوان عملیات امداد و نجات انجام شد.

کولیوند عنوان کرد: ما برای شرایط و بیماران هسته‌ای هیچ آمادگی و تجربه‌ای نداشتیم اما علم این امدادرسانی را داشتیم و با کمک وزیر بهداشت و معاون درمان دستورالعمل مشخصی برای این شرایط برنامه‌ریزی شد.

وی افزود: با تدابیری که از قبل دیده شده بود داروهای بیماران خاص که توسط جمعیت هلال‌احمر تامین می‌شد با روال عادی انجام می‌شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر اعلام کرد: شبکه «خادم» با هدف ارائه خدمات اجتماعی داوطلبانه توسط معتمدان محلی طراحی و برنامه‌ریزی شده است. وی افزود: این طرح دارای محورهای متعددی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آموزش و توانمندسازی جامعه، غنی‌سازی اوقات فراغت و ایجاد نشاط اجتماعی، افزایش تاب‌آوری در برابر بحران‌های اجتماعی، ارتقاء معیشت و اشتغال با رویکرد معلم‌محور، بهبود سلامت و بهداشت در سطح محله، توسعه اجتماعی و فرهنگی محلات، تقویت همدلی و حمایت‌های اجتماعی و نوع‌دوستانه و همچنین افزایش مشارکت مردمی و بهبود حکمرانی محلی اشاره کرد.وی افزود: روحیه انقلابی در بین امدادگران جمعیت هلال‌احمر به خوبی در این ایام به چشم می‌آمد و این موضوع باعث بهتر بودن هرچه بهتر شرایط امدادرسانی می‌شد.

کولیوند گفت: از مجانع بین المللی پیگیری نقض قوانین، آسیب به بالگرد‌ها، مصدومان و شهدای جمعیت هلال‌احمر انجام شده است.

وی تشریح کرد: ۸ هزار و ۲۰۰ خانه مسکونی مورد هدف قرار گرفت،  ۲۱ مرکز درمانی مورد حمله رژیم میمونیستی قرار گرفت. همچنین ۴۲ کودک و ۱۲۰ نفر از زنان که دو نفرشان باردار بودند در این حملات شهید شدند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: پس از پایان حملات رژیم صهیونیستی اقداماتی مثل آسیب شناسی و احصاء نقاط ضعف و قوت و دستاوردها، پویش ملی خانه ات آباد با هدف حمایت از خانواده های آسیب دیده در جنگ تحمیلی، مراسم تجلیل از خانواده شهدای امدادگر هلال احمر، قدردانی و بدرقه امدادگران هلال احمر انجام شد.

کولیوند عنوان کرد: برای زنده‌یابی و جسدیابی علاوه‌بر استفاده‌از سگ‌ها از تجهیزات نوین هم استفاده شد.

از آموزش تا میدان عملیات؛ روایت کولیوند از توان ایران در امداد و نجات

این متن به نظر می‌رسد بخشی از یک گفت‌وگوی غیررسمی یا سخنرانی شفاهی از آقای پیرحسین کولیوند (رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران) باشد که در آن به مباحثی همچون آموزش امداد و نجات، همکاری با نیروهای مسلح، جذب سربازان مستعد، و همچنین اشاره به اقدامات عملیاتی و تجهیزاتی برای آمادگی در برابر حوادث و تهدیدات اشاره می‌کند.

 

 کولیوند در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درخصوص آموزش‌های امدادی به سازمان‌های نظامی و دولتی، گفت: ما از گذشته همکاری نزدیکی با ستاد کل نیروهای مسلح داشته‌ایم، به‌ویژه در حوزه آموزش سربازان در زمینه امداد و نجات و کمک‌های اولیه. حتی مسابقاتی در میان سربازان برگزار می‌شد که برترین‌ها توسط دستگاه‌های مختلف جذب می‌شدند. یکی از اصول مهم در ساختار نیروهای مسلح، توجه به بهداشت و امداد است.

در این مسیر، تمرین‌های مداوم و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی داشتند و باعث شدند بتوانیم عملکرد مناسبی در شرایط سخت و حملات سنگین داشته باشیم. جلساتی داشتیم که در آن‌ها تصاویر حملات موفقیت‌آمیز دشمنان به اشتراک گذاشته می‌شد تا آمادگی بیشتری داشته باشیم. مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی از جمله محورهای مهمی است که با تسلط و برنامه‌ریزی دنبال شده و توان جمهوری اسلامی ایران در این زمینه فوق‌العاده است.

در حوزه آسیب‌شناسی نیز به این نکته رسیدیم که هر اقدام جدید ممکن است آسیبی تازه به همراه داشته باشد؛ اما مدیریت هوشمندانه می‌تواند پیشگیری کند. اینکه ما صادقانه نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده‌ایم، خود گامی بسیار ارزشمند است.

برای برخی از اقدامات مهم، بلافاصله منابع مالی در نظر گرفته شد و از شرایط موجود استفاده کردیم تا محدودیت‌های معاملاتی برطرف شده و مجوزهای لازم از مراکز مربوطه اخذ شود. تجهیزاتی نوین و مدرن برای عملیات جست‌وجو، نجات و رهاسازی تأمین شد که البته برخی از آن‌ها مصرفی هستند. با این حال، در مدت کوتاهی توانستیم پیشرفت چشم‌گیری داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب