11:42 25 / 04 /1404

کلانتری: کارگروه «صدای دانشجو» در عرصه بین‌الملل تشکیل شود

کلانتری: کارگروه «صدای دانشجو» در عرصه بین‌الملل تشکیل شود
رئیس دانشگاه آزاد البرز بر رسالت تمدنی کانون‌های فرهنگی در جهاد تبیین و پدافند فرهنگی تأکید و پیشنهاد تشکیل کارگروه «صدای دانشجو» در عرصه بین‌الملل را مطرح کرد. کرد.

به گزارش خبرنگار آنا، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در نشستی با دبیران و مسئولان کانون‌های فرهنگی دانشجویی با اشاره به تحولات عرصه رسانه‌ای جهان، اظهار کرد: امروز با نوعی از جنگ مواجه هستیم که دیگر در میدان‌های سنتی رخ نمی‌دهد. جنگ شناختی، جنگی بی‌سروصدا، اما تمام‌عیار است که در آن ذهن‌ها هدف گرفته می‌شوند، نه سرزمین‌ها.

وی افزود: دشمن با بهره‌گیری از ابزار‌هایی نظیر رسانه‌های اجتماعی، تولیدات سینمایی، بازی‌های ویدیویی، الگوریتم‌های فضای مجازی و ادبیات پنهان‌شده در سرگرمی‌ها، در تلاش است تا به ذهن جوانان نفوذ کرده و ادراک آنها را تغییر دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر اینکه این جنگ ادراکی، اعتماد، خودباوری، هویت دینی و ملی و مفاهیم اصیل را تضعیف کرده و بی‌ریشگی، شک‌گرایی، وابستگی فکری و الگو‌های مصنوعی غربی را القا می‌کند، عنوان کرد: وقتی جوان ایرانی قهرمانان خود را نمی‌شناسد؛ اما شخصیت‌های سریال‌های نتفلیکس را می‌پرستد، یعنی دشمن میدان روایت را در اختیار گرفته در چنین فضایی، جهاد تبیین به ضرورت فوری و تمدنی بدل می‌شود.

کلانتری با اشاره به نقش راهبردی کانون‌های فرهنگی دانشجویی بیان کرد: در فضای دانشگاه، هیچ نهادی به اندازه کانون‌های فرهنگی توان نفوذ مردمی و مؤثر بر افکار عمومی دانشجویی را ندارد. این کانون‌ها نه‌ فقط محلی برای فعالیت‌های فوق‌برنامه؛ بلکه سنگر ساخت معنا، هویت و آگاهی عمومی هستند.

وی تأکید کرد: کانون‌های فرهنگی باید مفاهیم ناب انقلاب اسلامی را به زبان نسل امروز بازخوانی کرده به‌صورت همدلانه با جوانان گفت‌و‌گو کنند و روایت صحیح از اسلام، ایران، مقاومت، پیشرفت و زن مسلمان ارائه دهند. در برابر جریان‌های تحریف‌گر داخلی و خارجی باید جبهه ایجابی ساخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بازنمایی چهره حقیقی انقلاب اسلامی، پاسخ علمی و آرام به شبهات فضای مجازی، معرفی شهدای علمی، فرهنگی، سلامت، امنیت و مقاومت، تولید روایت خلاقانه، کوتاه، جذاب و دقیق و ترویج مفاهیم تمدنی انقلاب را از مأموریت‌های بنیادین کانون‌های فرهنگی در منظومه جهاد تبیین برشمرد و گفت: جهاد تبیین فقط تولید محتوا نیست؛ بلکه به معنای ساختارمند کردن معنا است. این جهاد نیازمند درک صحیح از دشمن، ابزار، گفتمان، مخاطب و راهکار بوده و کانون‌ها باید به عنوان افسران جبهه آگاهی و روایت صحیح ایفای نقش کنند.

ترجمه و صداگذاری چندزبانه بر روایت‌های بومی و تمدنی ایران و ارائه تصویر حقیقی از زن ایرانی، جوان انقلابی، مقاومت و فرهنگ ایرانی اسلامی نمونه‌ای از اهداف تشکیل کارگروه صدای دانشجو است

کلانتری با بیان راهکار‌هایی برای ارتقای عملکرد کانون‌های فرهنگی عنوان کرد: تدوین نقشه راه فرهنگی تمدنی سالانه، راه‌اندازی هسته‌های تخصصی موضوعی درون‌کانونی، آموزش مستمر با حضور استادان متعهد، فعال‌سازی رسانه‌های دانشجویی و صفحات مجازی رسمی، ایجاد پیوند شبکه‌ای میان کانون‌ها در سطوح استانی، ملی و بین‌المللی و اسکار‌های عملی برای جریان‌سازی و... را فقط گوشه‌ای از این اقدامات هستند.

وی تأکید کرد: اگر روایت نکنیم، دشمن روایت خواهد کرد. دشمن واقعیت را تحریف می‌کند؛ اما آن‌قدر تکرار می‌کند که به باور عمومی تبدیل می‌شود. جوانی که نمی‌داند ایران اسلامی چه دستاورد‌های بی بدیلی داشته، تسلیم دروغ‌هایی می‌شود که القاکننده‌ نانوانی و ضعف فرهنگی این سرزمین است. فرصت بزرگ ساخت هویت مستقل فرهنگی در همین فضای تهدید وجود دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز پیشنهاد تشکیل کارگروه «صدای دانشجو» در عرصه بین‌الملل را مطرح کرد و توضیح داد: در جهان امروز هیچ مرزی برای تأثیرگذاری فرهنگی وجود ندارد. اگر صدای ما جهانی نشود، صدای تحریف‌شده ما جهانی خواهد شد. ترجمه و صداگذاری چندزبانه بر روایت‌های بومی و تمدنی ایران و ارائه تصویر حقیقی از زن ایرانی، جوان انقلابی، مقاومت و فرهنگ ایرانی اسلامی نمونه‌ای از اهداف تشکیل کارگروه صدای دانشجو است.

کلانتری با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین کرد: رهبر انقلاب فرمودند:«امروز نوبت شما جوانان است که کشور را برای گام بلند در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی آماده کنید.» این تمدن بر پایه علم، اخلاق، عدالت، معنویت، مقاومت و هویت بنا می‌شود و کانون‌های فرهنگی دانشگاه خط مقدم این تمدن‌سازی هستند که اگر امروز دانشگاه سنگر باشد، فردا جامعه پایدار خواهد ماند.

وی خطاب به دانشجویان بیان کرد: شما پرچمداران امید، صدای حقیقت، مهندس افکار و معماران آینده‌اید. کانون فرهنگی شما اگر با تفکر، تعهد و هنر اداره شود، می‌تواند از یک حلقه دوستانه به موتور تحول اجتماعی تبدیل شود. بیایید با هم روایت را از تحریف بازپس بگیریم، دانشگاه را سنگر عقل و فرهنگ کنیم و در مسیر جهاد تبیین، پرچم تمدن اسلامی را برافراشته نگه داریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین در عرصه فرهنگی از جمله واقعیت افزوده و مجازی، بلاک‌چین و محتوای غیرمتمرکز، داده‌کاوی و تحلیل شبکه‌های اجتماعی برای طراحی کمپین‌های فرهنگی متناسب با علایق نسل جوان از تجربیات موفق جهانی مانند کمپین‌های کره جنوبی و جنبش‌های دانشجویی آمریکای لاتین به عنوان الگو یاد کرد.

کلانتری تعهد مدیریت دانشگاه را برای حمایت از فعالیت‌های جریان‌ساز فرهنگی اعلام کرد و گفت: از برنامه‌های فرهنگی در مسیر جهاد تبیین حمایت کامل کرده، امکانات رسانه‌ای، کارگاه‌های آموزشی، حمایت مالی و تخصصی، فضای گفت‌و‌گو، نقد سازنده و خلاقیت را برای دانشجویان مهیا خواهیم ساخت، شبکه‌ای از استادان و متخصصان رسانه، روان‌شناسی و فناوری را برای مشاوره به کانون‌ها تشکیل داده و جشنواره‌های دانشجویی برای معرفی آثار فرهنگی و رسانه‌ای برگزار خواهیم کرد. ایران با روایت جوانان زنده می‌ماند و تمدن نوین اسلامی با اراده، خلاقیت و ایمان شما خواهد درخشید.

به گزارش آنا، این نشست با استقبال خوب دبیران کانون‌ها و ارائه پیشنهاد‌های متنوع همراه بود و مقرر شد جلسات هم‌اندیشی به‌صورت منظم و متناوب برای پیگیری مطالبات، طراحی برنامه‌های مشترک و تحقق اهداف فرهنگی دانشگاه برگزار شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب