رئیس کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف

چشم‌انداز بازار طلا؛ آیا کاهش قیمت جهانی فلز زرد گرانبها در راه است؟

چشم‌انداز بازار طلا؛ آیا کاهش قیمت جهانی فلز زرد گرانبها در راه است؟
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف با اشاره به پیش‌بینی‌های جهانی درباره احتمال کاهش قیمت طلا، تأکید کرد که بانک‌های مرکزی جهان همچنان خریدار طلا هستند و بازار جهانی به‌دلیل شرایط ژئوپولیتیکی، مسیری متفاوت از حدس و گمان‌ها را طی خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ بتازگی رِی جیا، رئیس واحد تحقیقات چین در شورای جهانی طلا در تحلیلی اعلام کردکه با مرور چشم‌انداز تاریخی و توجه به روند نزولی گذشته طلا، برخی رویداد‌ها ممکن است که روند صعودی فلز زرد طی چند سال اخیر را کُند بکند و این در حالی است که برخی تحولات دیگر می‌تواند به افول طولانی‌مدت آن دامن بزند. در صورت تعدیل مخاطرات ژئوپلیتیکی یا تجاری، روند نزولی طلا محتمل است؛ دلار تقویت می‌شود و شتاب در تقاضا برای سرمایه‌گذاری در طلا از طریق خرید‌های بانک مرکزی، صندوق‌های قابل معامله و معاملات خرده‌فروشی تضعیف خواهد شد.

در این گزارش تاکید کرده بود که افت پایدار قیمت طلا نیازمند تغییر ساختاری بزرگی است که البته محتمل نیست، اما سه سناریو می‌تواند طلا را به سمت افول درازمدت سوق دهد. این سناریو‌ها عبارتند از کاهش تقاضای بانک‌های مرکزی، ورود سایر دارایی‌ها به گود رقابت شدید با طلا، تضعیف اشتیاق مصرف‌کنندگان به فلز زرد و افزایش چشمگیر عرضه طلا.

بانک‌های جهانی در حال خرید طلا هستند

حال این سوال مطرح می‌شود که سرنوشت بازار جهانی طلا چه خواهد بود و بازار داخل به سویی حرکت می‌کند؟ کیومرث امیریان رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: بانک‌های مرکزی در جهان در حال حاضر خریدار طلا هستند و این موضوع نشان می‌دهد که انتظار ریزش شدید قیمت در بازار جهانی چندان منطقی نیست، به‌ویژه در شرایطی که مسائل ژئوپولیتیکی و تعرفه‌های تجاری از سوی کشورهایی، چون آمریکا همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به سناریو‌های مطرح شده از سوی واحد تحقیقات چین در شورای جهانی طلا مبنی بر احتمال کاهش قیمت، تصریح کرد: با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی جهان، نمی‌توان به قطعیت از کاهش قیمت صحبت کرد؛ در واقع همه چیز به تحولات آینده بستگی دارد، اما در حال حاضر پشتوانه بازار طلا، بانک‌های بزرگ جهانی هستند.

رمز ارز‌ها تأثیر قابل‌توجهی در کاهش تقاضای طلا ندارد

امیریان در پاسخ به اینکه آیا رمزارز‌ها می‌توانند به‌عنوان رقیبی برای طلا مطرح شوند، توضیح داد: دارایی‌های دیجیتال مانند بیت‌کوین در جذب بخشی از سرمایه‌ها موفق بوده‌اند، اما همچنان در کنار طلا قرار دارند و نمی‌توان گفت که تأثیر قابل‌توجهی در کاهش تقاضای طلا دارند. طلا همچنان به‌عنوان یک دارایی امن و مطمئن در سطح جهان شناخته می‌شود.

وی همچنین درباره وضعیت بازار داخلی طلا بیان کرد: بازار داخل تحت تأثیر تحریم‌ها و شرایط سیاسی کشور قرار دارد. اگر به سمت صلح و توافق حرکت کنیم، بازار داخل به سمت ثبات خواهد رفت و افزایش قیمتی نخواهیم داشت؛ اما در صورت بازگشت تحریم‌ها و ادامه فشار‌های اقتصادی، ممکن است شاهد نوسان‌های صعودی باشیم.

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در پایان تأکید کرد: حتی در صورت بهبود شرایط سیاسی، کاهش چشمگیر قیمت طلا در بازار داخلی دور از انتظار است و در بهترین حالت می‌توان انتظار ثبات در بازار را داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب