نیروی دریایی راهبردی؛ گُل دمیده‌ از خون شهدای سرافراز ارتش

نیروی دریایی راهبردی؛ گُل دمیده‌ از خون شهدای سرافراز ارتش
ترویج انقلاب با هدف دفاع از محرومان و مستضعفان در سراسر جهان همواره مورد توجه بزرگان و نظریه پردازان بوده است و عملکرد نیروی دریایی ارتش یکی از بهترین ابزارها برای صدور این پیام رحمانی است.

خبرگزاری آنا- علی رحمانی: بدون کمترین تردیدی می‌توان گفت دستیابی به قوت و قدرت در دریا‌ها و آبراهه‌های استراتژیک بین‌المللی یکی از اصلی‌ترین عناصر لازمه برای تبدیل یک ملت به قدرتی جهانی و رسیدن یک تمدن به اوج بالندگی و شکوه است.  

با قدم گذاشتن بشر به عصر مدرن و در پی آن سرعت گرفتن تحولات مربوط به مدرنیته صنعتی، کَشتی نیز به عنوان یگانه مرکب انسان در پهنای دریا‌ها تحولات عظیمی را تجربه کرد و به تدریج به سلاحی مرگبار در دست انسان تبدیل شد. شاید بتوان گفت نخستین کسی که بیشترین تأکید را در خصوص استفاده استراتژیک از نیروی دریایی برای تبدیل شدن کشور خود به یک قدرت جهانی داشته است؛ «آلفرد ماهان» افسر بلند‌پایه نیروی دریایی آمریکا بود. وی در نظریه خود معروف به «قدرت دریاها» حکمرانی آمریکا بر آبراهه‌های بزرگ جهان را عنصری لازم برای کسب و حفظ هژمونی این کشور در نقاط راهبردی و ثروتمند گیتی می‌داند.

نیروی دریایی نقطه ضعفی که با انقلاب به قوت تبدیل شد

تاریخ ذلت بار استعمار‌زدگی و وطن‌فروشی در دوران ۲ سلسله متحجر قاجار و پهلوی و ضعف در ایجاد و تقویت یک نیروی دریایی مؤثر، اشغال نظامی ایران در دوره‌های متعدد را به یک تراژدی دردناک تبدیل کرده بود. با گذشت زمان و عبرت‌گیری تاریخی ملت ایران از اشغال آنی جنوب کشور در دوره حکمفرمایی ارتش به اصطلاح مدرن (!) رضاخانی بر ایران، مشخص شد که اعتماد به نیروی دریایی ضعیف پهلوی‌ها حماقتی بیش نیست. این ضعف و سستی در عصر پر‌دبدبه آریامهری با گسترش ضرب آهنگ رواج فساد مالی آشکار به همراه نفوذ عناصر تن‌پرور بهائی در ساختار نیروی دریایی ارتش ادامه یافت. اما به مدد الطاف الهی و اراده پولادین بنیانگذار حکیم انقلاب اسلامی (ره) و درایت ملت فهیم ایران، این روند خفت‌بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران متوقف شد و با وجود افت و خیز‌های فراوان در دوران ۸ سال دفاع مقدس  و پس از آن، نیروی دریایی ارتش توانست با تکیه بر هوش و استعداد ذاتی افسران نخبه خویش به یکی از قدرت‌های دریایی مطرح در عرصه منطقه و بلکه جهان تبدیل شود. این حقیقت همان‌طور که از کلام گوهربار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال ۱۴۰۲ ش طی دیدار با کارکنان و اعضای خانواده ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران هویدا است، محصول خون شهدای پر افتخار نیروی‌دریایی است و طبق فرمایش ایشان «شما گُل دمیده از گیاه سرسبزی هستید که آنها به وجود آوردند، میوه شیرین از درختی هستید که آنها نشاندند.» 

با در نظر گرفتن پیشرفت‌هایی نظیر تولید انواع زیردریایی‌های نظامی، ناوشکن‌ها و سایر سلاح‌های استراتژیک به همراه حضور مؤثر امنیتی-نظامی در مناطق راهبردی جهان نظیر تنگه هرمز، دریای خزر، تنگه باب‌المندب و... که به تعبیر کنفرانس هرزالیا (کنفرانس سالانه امنیت ملی رژیم جعلی صهیونیستی در تل آویو) نیروی دریایی ارتش را به یکی از راهبردی‌ترین ابزار‌ها و نیرو‌های نظامی ایران برای دفاع از خود تبدیل کرده است، می‌توان گفت همان‌گونه که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان فرماندهی کل قوا در آذرماه ۱۴۰۲ ش خاطر نشان کردند «یک روزی تصور نمی‌شد که نیروی دریایی ارتش امکان حضور در دریای خزر را داشته باشد، اما اکنون در سواحل دریای خزر ناوشکن ساخته و در آنجا به آب انداخته می‌شود»؛ پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و به دنبال آن راهبری دور‌اندیشانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط مقام معظم رهبری (مد ظلله العالی) در طول دوران پس از رحلت امام راحل (ره)، به تعبیر ساده‌تر نیروی دریایی ارتش را از فرش به عرش رساند؛ آن چنان که مطابق کلام معظم له امروزه «یکی از ظرفیت‌های نیروی دریایی ارتش که می‌تواند موجب ایجاد امید و نشاط در میان جوانان شود، زمینه‌سازی برای امکان بازدید اردو‌های راهیان پیشرفت از کارخانه‌ها و توانمندی‌های این نیرو است.»

عملکرد نیروی دریایی ارتش بهترین ابزار برای صدور پیام رحمانی انقلاب اسلامی به جهان

برای تحلیل ماهیت انقلاب اسلامی ایران توجه به این نکته لازم و ضروری است که صدور انقلاب به عنوان ابزاری برای دفاع از محرومان و مستضعفان در سراسر جهان همواره مورد توجه بزرگان و نظریه پردازان این انقلاب بوده است. در این میان، بی‌گمان می‌توان یکی از ابداعات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به عنوان یکی از برجسته‌ترین حامیان صدور منطقی انقلاب اسلامی را تلاش برای استفاده صحیح از ظرفیت‌های نیروی دریایی ارتش جهت صدور انقلاب (با توجه به الهی و مردمی بودن این نهاد حاکمیتی) دانست. یکی از بارزترین نمود‌های این راهبرد را می‌توان در توصیه معظم‌له به امیر دریادار «پیمان جعفری تهرانی» مبنی بر لزوم ارشاد و هدایت دزدان دریایی فریب خورده دانست. واضح است که با توجه به حضور نیروی دریایی ارتش در مساحتی به اندازه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انجام چنین توصیه‌هایی توسط نیروی دریایی ارتش می‌تواند رواج دهنده نوعی امنیت نرم پایدار در مناطقی نظیر شاخ آفریقا باشد که از قضا بسیاری از جونان آن به دلیل فقر و محرومیت اقتصادی به دزدی دریایی اشتغال دارند. نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران  همچین در برگ پر افتخار دیگری از خدمات زرین خود به ملت و کشور سرافراز ایران، در حمله متجاوزانه رژیم غاصب صهیونیستی به بندر‌عباس از میان فرزندان پاک خود ۴ شهید سرافراز را تقدیم این آب و خاک نمود؛ یاد و نامشان گرامی باد.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب